ΠΑΟΚ: Ο Στέφαν Σβαμπ πήρε με τους συμπαίκτες του, την ομάδα από το χέρι και ένα δύσκολο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Ευρώπη αφού η ομάδα μπήκε στους ομίλους του Conference. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι… τέλεια αν η ομάδα στο 9ο και τελευταίο της ματς πριν την διακοπή δεν έχανε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ. 

Σε κάθε περίπτωση η διακοπή του Πρωταθλήματος είναι χρήσιμη και πολύ περισσότερο για παίκτες όπως ο Στέφαν Σβαμπ που έπαιξε και στα πρώτα 9 επίσημα ματς της σεζόν.

Ο Αυστριακός που στο ματς απέναντι στον Αρη θα συμπληρώσει 100 παιχνίδια Πρωταθλήματος με την ασπρόμαυρη φανέλα, μίλησε αποκλειστικά στην «Μ» έξω από τα αποδυτήρια του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». 

Εκανε μια μίνι ανασκόπηση για αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, εξήγησε τα αίτια της ήττας από τον ΟΦΗ αλλά δήλωσε και τη χαρά του που το μικρό σε αριθμό ρόστερ στην πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους γέμισε.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις σε εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ «πληγώνεται». Πώς είδες το ματς;

«Νομίζω πως δεν αξίζαμε αυτή την ήττα και δεν έπρεπε να φύγουμε χωρίς βαθμό από αυτό το ματς. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε απόλυτα τον ρυθμό ασχέτως αν δεν είχαμε την πολύ μεγάλη κλασσική ευκαιρία μπροστά στην αντίπαλη εστία. Και είναι κρίμα που δεν πήραμε έστω και την ισοπαλία γιατί θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα αν σκεφτούμε πως παίζουμε ακατάπαυστα από το καλοκαίρι, έχουμε δώσει συνεχόμενα και δύσκολα ματς. Είναι κρίμα γιατί ο αντίπαλος μας δεν μας απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο και από μια φάση σκόραρε και μας στέρησε έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας που αν με ρωτούσες θα σου έλεγα... οκ».

Επιτέλους διακοπή. Νομίζω πως ειδικά για σένα που έπαιξες αδιάκοπα, είναι χρήσιμη.

«Προφανώς και αυτή η διακοπή είναι πολύ χρήσιμη για εμάς. Αφενός διότι θα δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να πάρουν ανάσες και να ξεκουραστούν από τα συνεχόμενα ματς και αφετέρου κάποια παιδιά που ήρθαν πρόσφατα στην ομάδα να ενσωματωθούν και να δουλέψουν καλύτερα χωρίς την πίεση των συνεχόμενων αγώνων. Απλά με στεναχωρεί που δεν φύγαμε αήττητοι από το Ηράκλειο γιατί όλα θα ήταν τέλεια στη διακοπή. Αλλά όπως και να έχει, πάμε να γεμίσουμε μπαταρίες και με φουλ ενέργεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια που έρχονται με πρώτο αυτό απέναντι στον Αρη. Μας περιμένουν πολλά ματς και πολλές προκλήσεις στη συνέχεια».

Μέσα από συνεχόμενα ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να «μπολιάσει» και τους νέους παίκτες. Είσαι ευχαριστημένος από τα όσα έχετε πετύχει σε αυτό το πρώτο κομμάτι;

«Η ομάδα προοδεύει και αυτό όσο και αν μπορεί να ακούγεται κάπως, το δείξαμε και στο Ηράκλειο. Από την άποψη πως δεν είχαμε μεταπτώσεις στο παιχνίδι μας κυρίως στο δεύτερο μέρος, ακολουθήσαμε ένα πλάνο. Μην ξεχνάτε πως έχουν πολλοί νέοι παίκτες και είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και για την ομάδα».

Επομένως μπορούμε να πούμε πως το… ταμείο είναι θετικό;

«Προφανώς και το ταμείο είναι θετικό. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα, ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχαμε αρχίσει την προετοιμασία με ένα περιορισμένο σε αριθμό ρόστερ. Νομίζω πως τα ματς-κλειδιά ήταν τα δυο με την Μπεϊτάρ που τα παίξαμε κάτω από ειδικές συνθήκες και στη συνέχεια προχωρήσαμε και πήραμε και τις άλλες νίκες που μας επέτρεψαν να είμαστε στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για εμάς αυτός ήταν ο πρώτος στόχος και τον πετύχαμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Προφανώς όμως θέλουμε να παλέψουμε και για το Πρωτάθλημα που έχει πολύ δρόμο ακόμη. Αλλά ναι, είμαστε σε έναν καλό δρόμο».

Αυτό το μεταγραφικό ντεμαράζ πόσο διευκολύνει το έργο του προπονητή με δεδομένο πως τα ματς είναι συνεχόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το μεταγραφικό ντεμαράζ για την ομάδα. Κάθε καλός παίκτης είναι πολύτιμος αφού οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και όλοι θα χρειαστούμε στον προπονητή μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους ευρωπαϊκούς αλλά και σε αυτούς στο Πρωτάθλημα αφού όλα τα ματς είναι δύσκολα και το είδαμε και απέναντι στον ΟΦΗ. Εύχομαι λοιπόν όλοι οι παίκτες που ήρθαν να μας βοηθήσουν και να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρό σύνολο», είπε ο μέσος του ΠΑΟΚ.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφές 36 εκατ. - "Τίναξαν την μπάνκα" Μαρινάκης, Μελισσανίδης - Πόσα έδωσαν Αλαφούζος, Σαββίδης!