Facebook Pixel Super League: 15.6 εκατ. σε 17 ημέρες ο Ολυμπιακός - 30% στον νέο Μανδά ο ΠΑΟ - Σφήνα σε ΑΕΚ για Βέρντε ομάδα Big-4!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-06 22:03:00

15.6 εκατ. σε 17 ημέρες ο Ολυμπιακός - 30% στον νέο Μανδά ο ΠΑΟ - Σφήνα σε ΑΕΚ για Βέρντε ομάδα Big-4!

Οι Μιχείες
15.6 εκατ. σε 17 ημέρες ο Ολυμπιακός - 30% στον νέο Μανδά ο ΠΑΟ - Σφήνα σε ΑΕΚ για Βέρντε ομάδα Big-4!

Η αποκάλυψη από Ιταλία και τα τρελά χρήματα στο Λιμάνι. Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει τα ποσά που έδωσαν οι Πειραιώτες για μεταγραφές, παρουσιάζει τον επόμενο Έλληνα τερματοφύλακα που θα μας απασχολήσει και δίνει "φρέσκο" ρεπορτάζ για τον Ιταλό εξτρέμ

Super League: Πέντε δυνατά παρασκήνια με πολλούς περισσότερους πρωταγωνιστές αλλά και αποκλειστικλη μεταγραφική πληροφορία απο...Ιταλία μεριά.

Ολυμπιακός: Επειδή γράφονται διαφορά νούμερα σχετικά με τις καλοκαιρινές μεταγραφικές δαπάνες του, η αλήθεια είναι ότι το ολικό ποσό δεν μπορεί να υπολογιστεί ούτε με... ακρίβεια, ούτε χοντρικά, τουλάχιστον όσον αφορά στα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται. Και αυτό αφού οι περισσότερες περιπτώσεις παικτών που ήρθαν στο λιμάνι ήταν αρκετά περίπλοκες. Είτε γιατί μιλάμε για αγορές από λατινικές χώρες, όπου είθισται να πληρώνονται δεξιά, αριστερά προμήθειες & διάφορα εξτρά προκειμένου να ... απεμπλακούν οι συνήθως μπερδεμένες ιδιοκτησίες των παικτών, κάτι που ανεβάζει το τελικό κόστος της μεταγραφής... Είτε γιατί μιλάμε για ελεύθερους ξένους παίκτες, οι οποίοι δεδομένα πληρώθηκαν signing bonus, τα οποία και δεν ανακοινώνονται/δημοσιοποιούνται... Είτε επειδή πρόκειται για δανεισμούς, όπου εκτός των πληρωμένων loan fees, δεν γνωρίζουμε (δεν υπάρχουν ανακοινώσεις) αν το συμβόλαιο τους καλύπτεται εξ ολοκλήρου ή το μεγαλύτερο μέρος τους από τους ερυθρόλευκους (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ποντένσε, ο οποίος λέγεται πως αρνήθηκε το 22% των ετήσιων αποδοχών του, που έφταναν τα 2,8 εκατ. στη Γούλβς, προκειμένου να υπάρξει deal done με τον Ολυμπιακό). Πόσο μάλλον όταν ήρθαν δανεικοί κι από την... ξαδέρφη Νότινγχαμ Φόρεστ, όπως οι Σκάρπα και Ομάρ Ρίτσαρντς... 

Το κόστος των 6 : Ακόμη και έτσι ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την... ενορχήστρωση του πετυχημένου/έμπειρου Ισπανού Α. Διευθυντή, Αντόνιο Κορδόν, είναι ο... Βασιλέας του φετινού μεταγραφικού παζαριού. Μόνο τις τελευταίες 17 ημέρες, δηλαδή από 19 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός λογικά πλήρωσε για τους έξι (6), τους Χέσε/Ορτέγκα/Ποντενσε/Σολμπάκεν/Μπρνίτς/Γιόβετιτς συνολικά plus 15.600.000 ευρώ!!! Χρήματα τα οποία αφορούν transfer & loan fees, μπόνους υπογραφής και προμήθειες (δεν περιλαμβάνουν δηλαδή τα συμβόλαια με τις αποδοχές και την εφορία των παικτών).

Χριστογεώργος/Μανδάς : Ο πρώτος με το που πήρε τα... γάντια του "Ιταλού" στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δικαίωσε πλήρως τον κόουτς Νταμπράουσκας και τον συνεργάτη του, προπονητή τερματοφυλάκων, Τζουστίνας Γκασίουνας, που τον πιστεύουν και δεν θέλουν να αποκτηθεί βασικός γκολκίπερ ο οποίος θα του φράξει τον δρόμο της καθιέρωσης. Οι δυο Λιθουανοί κόουτς θεωρούν για τον Νίκο Χριστογεώργο ότι κάλλιστα μπορεί με την σειρά του να εξελιχθεί σε ... νέο Μανδα!!! Πάντως και ο Μανδάς στην πρώτη του αποστολή με την Λάτσιο και ο Χριστογεώργος στην πρώτη του παρουσία ως Νο 1στον ΟΦΗ έφεραν θετική αύρα στις ομάδες τους, που κέρδισαν. Ειδικότερα για τους "λατσιάλι" ήταν το πρώτο τους τρίποντο στη Serie A και μάλιστα στην έδρα της πρωταθλήτριας Νάπολι, με τους Ιμομπιλε και Φελίπε Άντερσον στο τέλος, να κάνουν πλακίτσα στον Χρήστο Μανδά, λέγοντάς του πώς ήταν το γούρι της Λάτσιο! Ο Χριστογεώργος κόντρα στον ΠΑΟΚ μπορεί να μη δέχτηκε πολλές φάσεις αλλά έβγαζε χαρακτηριστική άνεση σαν να έπαιζε χρόνια βασικός ενώ εξέπεμπε καλή αύρα και ηρεμία...

Χριστογεώργος: Εν κατακλείδι στον ΟΦΗ θα πάρουν τερματοφύλακα (υπάρχει υποψηφιότητα και από το MLS κι από την Σκανδιναβία). Αυτός όμως, που θα αποκτηθεί θα είναι μαζί με τον Χριστογεώργο πρώτο δεύτεροι! Και κάτι τελευταίο για τον πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού (ορισμένοι είχαν σπεύσει να αποκαλέσουν... "νέο Βλαχοδήμο" στο ξεκίνημά του): οι πράσινοι όταν τον παραχώρησαν, τον περασμένο Γενάρη στον ΟΦΗ, του έβαλαν πολύ υψηλό ποσοστό μεταπώλησης - ακούγεται ένα 30% - αλλά και τη δυνατότητα να ματσάρουν μελλοντικά την οποία πρόταση αγοράς του και να τον επαναφέρουν το τριφύλλι!  

 

Ντανιέλε Βέρντε: Ο 27χρονος Ιταλός εξτρέμ με τα 3.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία είναι έτοιμος να λύσει το συμβόλαιό του με τη Σπέτσια, το οποίο κανονικά τελείωνε καλοκαίρι του 2025. Ο Βέρντε συμπαίκτης του Νικολάου στη Σπέτσια δεν θέλει να παίξει στη Serie B και έτσι αποχωρεί. Τα ιταλικά μ.μ.ε. τον στέλνουν ήδη στην ΑΕΚ , η οποία όμως, έχει ήδη 7 παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης της και ενώ μεταγραφική της προτεραιότητα φαίνεται πως αποτελεί η κάλυψη των θέσεων στόπερ και δεξιού μπακ! Τι ήξερε και τι έμαθε η στήλη για την υπόθεση Βέρντε εκτός της ΑΕΚ; Πως μέσα στον Αυγουστο είχε προταθεί ως ελεύθερος σε Μπιγκφοράτη ομάδα, την οποία κι απασχόλησε. Φέρεται να άρεσε στον προπονητή αλλά κόπηκε από την διοίκηση ενώ έτσι κι αλλιώς περίμεναν πρώτα αποχώρηση/ πώληση παίκτη τους. Και τώρα, αρχές Σεπτεμβρίου, προτάθηκε σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα - την τρίτη δηλαδή- η οποία έχει βγει ... μυστικά στην αγορά για την απόκτηση εξτρέμ κι ενώ προσπαθεί να ... ξεφορτώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό ήταν το... έγκλημα Κωνσταντέλια - Γιατί τον τιμώρησε ο Πογέτ -" Φάουλ" με Φορτούνη, τρέλα με Βαγιαννίδη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags