ΠΑΟΚ: Μια ρετρό ιστορία, από εκείνες που αρέσκονται οι αναγνώστες, φέρνει σήμερα στο προσκήνιο το sportdog, δεδομένου ενός ρεπορτάζ που είχαμε ανοίξει εδώ και πολύ καιρό και το είχαμε αφήσει ως κουιζάκι. Μόνο που, τώρα, δεν έχει νόημα πια να το κρατάμε ως μυστικό, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν βρει την ησυχία τους.

Θυμάστε τι έγραφε ο Ευάγγελος Μίχος, εδώ στο sportdog, για τον Αλεξάντερ Κοκόριν στις 18 Απριλίου; - Δηλαδή πριν ακόμα ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους οι ομάδες μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

"Μεγάλη ελληνική ομάδα, της Big 4, λοιπόν, τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Για την ακρίβεια δεν έχει μείνει στο... ενδιαφέρον και σε ένα απλό φλερτ αλλά το προχωράει. Τόσο με την πλευρά της Φιορεντίνα, στην οποία ανήκει ο Κόκοριν (αγορά 4.500.000 ευρώ απο την Σπαρτάκ Μόσχας, Γενάρη του 2021), όσο και με την πλευρά του Ρώσου φόρ στον οποίο είναι διατεθειμένη να προσφέρει 2ετές συμβόλαιο, με καθαρές αποδοχές 1 και 1,1 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα! Λεπτομέρεια: άνθρωπος/απεσταλμένος της Μπιγκφοράτης ομάδας βρέθηκε την Μεγάλη Τρίτη στην Λευκωσία για τον Κοκόριν!! Ενδεχόμενη απόκτησή του (δεν θα είναι εύκολη υπόθεση πάντως) θα σημαίνει (λογικά) το "τέλος" πρωτοκλασάτου νυν επιθετικού της εν λόγω ελληνικής  ομάδας".

Τώρα που, πια, επίσημα ο Κοκόριν επέστρεψε με τη μορφή δανεισμού στον Άρη Λεμεσού από τη Φιορεντίνα, ο ΠΑΟΚ έχει στη φαρέτρα του στον Αλί Σαματά και ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει ανακοινωθεί από την Κόνιασπορ, μπορεί να αποκαλυφθεί το μυστικό: Ο ΠΑΟΚ ήθελε να φέρει στην Ελλάδα τον Ρώσο επιθετικό για να "τελειώσει" τον Πορτογάλο!

Για να προχωρήσει η μεταγραφή ποδοσφαιριστή αυτού του επιπέδου, που ήθελε να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να παραμείνει στη Φιορεντίνα, θα έπρεπε μια ομάδα να περιμένει μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου. Όπως έκανε ο Άρης Λεμεσού δηλαδή. Ο Δικέφαλος βιαζόταν, ήθελε να κλείσει πιο νωρίς το θέμα τού βασικού επιθετικού και προχώρησε με τη λύση του Σαματά.

Από τις 700.000 ευρώ του ΠΑΟΚ στα… ψίχουλα

Στην Άσκολι είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Ομάρ Ελ Καντουρί, δεδομένου ότι τόσο καιρό δεν είχε βρεθεί κλαμπ για να δείξει ενδιαφέρον. Η ιταλική ομάδα παραδοσιακά έχει επαφή με την ελληνική αγορά (για παράδειγμα έχουν φορέσει τη φανέλα της οι Χρήστος Δώνης και Τάσος Αυλωνίτης), παρόλα αυτά έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποιο ποσό μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο.

Γιατί στον ΠΑΟΚ με εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου το καλοκαίρι τού 2022 είχε συνεχίσει ως απαραίτητος αγωνιστικά στην ομάδα, με κασέ 700.000 ευρώ τον χρόνο. Κάτι που, φέτος, με απόφαση της διοίκησης άλλαξε και ο Ελ Καντουρί έλυσε το συμβόλαιό του. Με ποιο ποσό θα υπογράψει στην Άσκολι; Το υψηλότερο ποσό που μπορεί να του δώσει, σύμφωνα με όσα αναφέρει η πιάτσα δεν πρόκειται να λάβει πάνω από 200.000 ευρώ τον χρόνο - Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μιλάμε για ομάδα που βρίσκεται εδώ και χρόνια στη Serie B και ο Καντουρί έχει γνωστό ιστορικό τραυματισμών.

Ίσως με ένα τέτοιο ποσό, αν έβαζε νερό στο κρασί του δηλαδή και έριχνε το κασέ του κατά 60-70%, να υπήρχε προοπτική για να παράμενε στον Δικέφαλο και να λογιζόταν ως μια λύση τύπου game changer, για να μπαίνει στο 65΄-70΄, να κρατάει την μπάλα, να εκτελεί στημένα. Αλλά στον ΠΑΟΚ, βλέπετε, ήθελε περισσότερα χρήματα για να παίξει μπάλα σε συνθήκη πρωταθλητισμού και σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Ίσως το πρωτάθλημα στη Serie B, σε ομάδα που παλεύει για να σωθεί, να βρίσκει μεγαλύτερο κίνητρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Tσαφ" Σαββίδη στον ΠΑΟΚ - Υπογράφει με εξτρέμ που ζηλεύουν στον Ολυμπιακό - Ο Ιβάν είναι εδώ με πράξεις!