Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: «Λείπει ο διεμβολιστής με Ολυμπιακό! Έκπληξη Αλμέιδα στην 11άδα – Θέλουν δικό τους διαιτητή;»
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-17 15:00:00

"Λείπει ο διεμβολιστής με Ολυμπιακό! Έκπληξη Αλμέιδα στην 11άδα - Θέλουν δικό τους διαιτητή;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Λείπει ο διεμβολιστής με Ολυμπιακό! Έκπληξη Αλμέιδα στην 11άδα - Θέλουν δικό τους διαιτητή;"

Το ροτέισον στην 11αδα και οι πολύ επικίνδυνοι Πειραιώτες! Ο δημοσιογράφος, Νίκος Αγγελίδης, μιλά στο Sportdog για το ντέρμπι της ΑΕΚ με την ομάδα του Πειραιά. Τί λέει για τα προβλήματα της Ένωσης και τον θόρυβο για τη διαιτησία.

«Θέλουμε να δούμε ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό, να πηγαίνουμε με άλλους οπαδούς μαζί στο γήπεδο, ως φίλοι αλλά αντίπαλοι για δύο ώρες στο χορτάρι. Νομίζω το έχει ανάγκη ο κόσμος αυτό».

Τάδε έφη Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, συγγραφέας, γνωστός για τα ενωσίτικα αισθήματά του και διαχειριστής της ιστοσελίδας AEK LIVE. Ο συνάδελφος μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Θεωρεί, ότι η Ένωση θα εμφανιστεί φέτος το ίδιο ανταγωνιστική με πέρσι, η ομάδα του Πειραιά όμως είναι πολύ καλύτερη. «Είναι άκρως επικίνδυνη», σχολίασε και αναφέρθηκε στα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυροι», θεωρώντας, ότι ο Αλμέιδα θα κάνει έκπληξη στη σύνθεση της 11άδας, λόγω του καυτού προγράμματος που ακολουθεί. Παράλληλα σχολίασε τον θόρυβο που υπάρχει γύρω από τη διαιτησία, ζητώντας μια πιο καθαρή διαδικασία και ευχήθηκε το ποδόσφαιρο να επιστρέψει σε συνθήκες παλαιότερες, όπου οι φίλαθλοι όλων των ομάδων παρακολουθούσαν μαζί τα παιχνίδια.

Διαβάστε όσα μας είπε:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός μετά την ανάπαυλα λόγω προκριματικών Euro. Είναι η αρχή ενός προγραμμάτος φωτιά για την Ένωση, καθώς ακολουθεί το πρώτο ματς των ομίλων του Europa League με τη Μπράιτον και στη συνέχεια το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Πως περιμένετε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση με ένα καυτό παιχνίδι μετά τη διακοπή;

«Νομίζω, ότι έκανε καλό στην ΑΕΚ, ότι υπήρχε αυτή η περίοδος μακριά από αγωνιστικές δραστηριότητες. Η ομάδα δεν έχει βρει τον ρυθμό της ακόμα. Υπάρχει μία γκρίνια, ότι έπρεπε να ενισχυθεί παραπάνω. Υπάρχει όμως εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλμέιδα.  Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι το ντέρμπι με Ολυμπιακό, αλλά και αυτό με τον Παναθηναϊκό. Θα κρίνει πολλά σε θέματα ψυχολογίας».

Ο Αλμέιδα έχει περισσότερη πίεση σε σχέση με πέρσι. Το νταμπλ δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας Ευρώπη. Βλέπετε να ανταποκρίνεται ο κόουτς στις προκλήσεις

«Δεν μπορεί πάντα να είναι ρόδινα τα πράγματα. Θα έρθουν και οι αποτυχίες. Ο κόσμος θέλει η ομάδα να κερδίζει. Θέλει υπομονή. Είναι άνθρωπος της υπομονής ο Αλμέιδα. Αυτά τα δείγματα γραφής έχει δείξει. Και πέρσι υπήρχε ήττα από τον Βόλο και γκρίνια. Δούλεψε, έβαλε τα πράγματα κάτω, είδε τι χαρτιά έχει και τι άσους είχε στο μανίκι. Αν δεν έχει ατυχίες όπως τραυματισμούς η ομάδα θα μείνει σε επίπεδο ανταγωνιστικό όπως πέρσι».

Αναφερθήκατε σε τραυματισμούς. Στο ντέρμπι νοκ άουτ τέθηκαν Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς. Πόσο θα επηρεάσουν την ΑΕΚ αυτές οι απουσίες.

«Η ΑΕΚ έχει ένα μειονέκτημα. Ο παίκτης διεμβολιστής λείπει από την ομάδα. Σίγουρα κάποιες λύσεις θα βρεθούν. Όταν μιλάμε για ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ, σημαίνει, ότι υπάρχουν παίκτες για αντικατάσταση. Θα φανεί αγωνιστικά αυτό. Εννοώ, ότι σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα που υπάρχει, σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στα ματς φωτιά. Θεωρώ όμως, ότι με ένα σωστό στήσιμο της ομάδας θα καλυφθούν όποια προβλήματα υπάρχουν».

Ποιά είναι η εκτίμησή σας για την 11άδα; Υπάρχει η αίσθηση, ότι θα δούμε δίδυμο Πόνσε-Τσούμπερ και Πινέδα στα αριστερά (ως αντί-Γκατσίνοβιτς)…

«Ο ρόλος του Πινέδα είναι ερωτηματικό. Ποιες θέσεις θα κληθεί να καλύψει. Τον έχουμε δει να παίζει εν ανάγκη και επιτυχημένα ως δεξί μπακ (σ.σ.στο ματς των πλέι οφ στη Λεωφόρο). Νομίζω, ότι ο Πόνσε θα παίξει βασικός και θα είναι ετοιμπόλεμος. Και ο Τσούμπερ θα είναι σε καλή κατάσταση.  Δεν αποκλείω όμως το ενδεχόμενο να μας εκπλήξει ο Αλμέιδα λίγο πριν τη σέντρα στο ντέρμπι. Μπορεί να κάνει μερικές αλλαγές. Γιατί ακολουθεί και το παιχνίδι στην Αγγλία. Δεν υποτιμάμε το ματς με τη Μπράιτον. Εγώ θεωρώ, ότι παρότι η κλήρωση στο Europa League είναι πάρα πολύ δύσκολη, ο Αλμέιδα έχει στο μυαλό του μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Οπότε σε αυτά τα παιχνίδια θα δούμε εναλλαγές στην ενδεκάδα, το λεγόμενο ροτέισον».

Έχουν ανεβεί οι τόνοι γύρω από τη διαιτησία. Είναι ένα θέμα που «σήκωσε» ο Ολυμπιακός αρκετές ημέρες πριν, όταν ζήτησε ξένους ελίτ διαιτητές, ενώ υπήρξε αντίδραση Μαρινάκη για τον ορισμό του Πορτογάλου Ντίας. Ποιά είναι η άποψή σας για το θέμα;

«Μου προκαλεί εντύπωση, ότι αυτός ο διαιτητής έχεις να σφυρίξει μήνες. Γίνεται μάχη μεταξύ των προέδρων των ΠΑΕ και πάντα αυτή επικεντρώνεται γύρω από τη διαιτησία. Εγώ ως φίλος του ποδοσφαίρου και φίλος της ΑΕΚ θα ήθελα μια πιο διαφανή διαδικασία. Δημιουργείται μία ένταση που δεν είναι ωραία και αυτό αποτυπώνεται στις σκέψεις του κόσμου. Είναι σαν να λες στον άλλον, ότι θέλουμε έναν δικό μας διαιτητή. Δεν είναι ωραίο αυτό».

Θεωρείτε, ότι δημιουργείται εχθρικό κλίμα, όταν ήδη έχουμε θρηνήσει έναν ακόμα νεκρό από οπαδική βία αυτό το καλοκαίρι; Αναφέρομαι στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη…

«Όσο το ποδόσφαιρό μας διοικείται με βάση τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις ΠΑΕ τόσο θα δημιουργείται κλίμα, γιατί υπάρχουν στρατοί που εξυπηρετούν τους επιχειρηματίες. Μιλάμε για ένα ασύλληπτο γεγονός, τη δολοφονία ενός οπαδού μιας ομάδας. Είναι ασύλληπτο ότι αυτό το γεγονός δεν μπορούσε να το αποτρέψει ένα ολόκληρο κράτος. Το κράτος είχε ευθύνη και άφησε να γίνει το έγκλημα. Το ίδιο αφήνει να είναι άρρωστο το ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Θέλουμε να δούμε ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό, να πηγαίνουμε με άλλους οπαδούς μαζί στο γήπεδο, ως φίλοι αλλά αντίπαλοι για δύο ώρες στο χορτάρι. Νομίζω το έχει ανάγκη ο κόσμος αυτό».

Η «Αγιά Σοφιά» είναι ένα γήπεδο πραγματική έδρα και φάνηκε πέρσι πόσο έλειψε για 20 χρόνια στην ΑΕΚ το σπίτι της. Σας προβληματίζει όμως, ότι ο Ολυμπιακός έχει το know how; Ήταν η ομάδα που έσπασε το αήττητό της στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Ο Ολυμπιακός φέτος είναι άκρως επικίνδυνη ομάδα. Πέρσι που η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και επήλθε μια ήττα που δεν την περίμενε κανείς στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το 0-3 δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Φοβάμαι την άμυνα της ομάδας. Με την προσθήκη που έγινε (σ.σ. Αλεξάντερ Κάλενς) σίγουρα θα βοηθηθεί η Ένωση στα μετόπισθεν. Θεωρώ όμως, ότι η επίθεσή μας πρέπει να ξεκινά από τα νώτα με μία δυνατή άμυνα».

Μία εκτίμηση για το παιχνίδι θα θέλατε να κάνετε;

«Εγώ είμαι προληπτικός και δεν μιλάω ποτέ για το αποτέλεσμα. Λέω τα αντίθετα από αυτά που θέλω να γίνουν. Οπότε θα φάω κριτική από τους αδελφούς Ενωσίτες. Ο Ολυμπιακός είναι ανεβασμένος με καλύτερο ρόστερ και προπονητή σε σχέση με πέρσι. Και ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με πέρσι, αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός. Αν δεν ανατραπούν οι ισορροπίες από τις ραδιουργίες των παραγόντων, νομίζω θα δούμε ένα καλό πρωτάθλημα και θα το ευχαριστηθούμε. Όσον αφορά το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, εύχομαι να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα που θα φορά κίτρινα».

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρέλα" Καψάλη για ΑΕΚ: "Αν δεν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό θα... - Θέλω Αλεξανδρόπουλο και... Τζόρτζεβιτς"! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags