Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Χατ τρικ από… Κόπα Λιμπερταδόρες! Κόλπο Γιοβάνοβιτς με Ιωαννίδη – Ο Σπόραρ έβαλε στο παιχνίδι τον Αϊτόρ
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-16 22:45:00

Χατ τρικ από… Λιμπερταδόρες! Κόλπο Γιοβάνοβιτς με Ιωαννίδη - Ο Σπόραρ έβαλε στο παιχνίδι τον Αϊτόρ

του Νίκου Στεργίου
Χατ τρικ από… Λιμπερταδόρες! Κόλπο Γιοβάνοβιτς με Ιωαννίδη - Ο Σπόραρ έβαλε στο παιχνίδι τον Αϊτόρ

Ο πρωταγωνιστής Μπερνάρ, το μηδέν παθητικό του Παναθηναϊκού και η επιστροφή στο σκοράρισμα ενός παίκτη τον οποίο περιμένουν όλοι να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του. 

Εύκολη υπόθεση έκανε ο Παναθηναϊκός την εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικής. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το «Τριφύλλι» καθάρισε στα γρήγορα τη νίκη και στο δεύτερο μέρος διαχειρίστηκε τον χρόνο του, σημείωσε άλλα τρία γκολ στο χαλαρό και πάει ξέγνοιαστος στο παιχνίδι της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League με τη Βιγιαρεάλ.

Ο πρωταγωνιστής

Πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Μπερνάρ, ο οποίος σκόραρε τα δύο τέρματα του πρώτου μέρους. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε στο 13’ και στο 45’+1’ το γκολ, σε δύο φάσεις που έχουν ένα κοινό πρόσημο. Δημιουργούνται και οι δύο από τα άκρα. Ειδικά το πρώτο γκολ ήταν δουλεμένο και φάνηκε, με την κλασσική κίνηση από αριστερά και τον Χουάνκαρ να βγάζει την ασίστ. Το σημαντικό της υπόθεσης όμως ήταν, ότι ακόμα και ο Μπερνάρ να μην ήταν εκτελεστής στη μπαλιά του Ισπανού, στην περιοχή ήταν και ο Μαντσίνι που θα μπορούσε να εκτελέσει, δείχνοντας μια τάση της ομάδας, να δημιουργεί υπεραριθμία στο κουτί, ώστε να εκμεταλλεύεται κάθε φάση.

Το τρίτο γκολ του Μπερνάρ σημειώθηκε με μαγική εκτέλεση φάουλ, περνώντας τη μπάλα μέσα απ’ το τείχος και στην ουσία το «τρύπησε», εκθέτοντας τον πρώην «πράσινο» αλλά και «ερυθρόλευκο» Καπίνο για το στήσιμό του. Αυτό ήταν το δεύτερο χατ τρικ του Βραζιλιάνου. Το τελευταίο ήταν το 2013 με τη φανέλα της Αθλέτικο Μινέιρο σε ματς με την Άρσεναλ Σαραντί, για το Κόπα Λιμπερατδόρες.

Το τέχνασμα Γιοβάνοβιτς

Μπορεί ο Μπερνάρ να ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής εξαιτίας των τριών γκολ που σημείωσε, με τα οποία έφτασε τα τ΄σσερα φέτος, υπάρχει όμως μία ακόμα παρουσία που πρέπει να εκθιαστεί. Αναφερόμαστε στον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν μέσα σε κάθε φάση, ενώ ήταν και αυτός που έδωσε την ασίστ στο 0-2, σε μία ευκαιρία, η οποία ξεκινά από αυτόν, που σημαίνει πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Γενικά με την επιλογή του Ιωαννίδη στην αρχική 11άδα και τις λύσεις που βρίσκονται από παίκτες όπως ο Μπερνάρ, ο Γιοβάνοβιτς δείχνει να έχει βρει έναν τρόπο να διαχειρίζεται την «κρίση» που υπάρχει με τον Σπόραρ, ο οποίος έχει δεχτεί σφοδρή κριτική λόγω της αφλογιστίας του, μέχρι ο Σλοβένος πάρει τα πάνω του.

Ο Σέρβος τεχνικός παρότι εμπιστευόταν τον Σπόραρ στα προκριματικά του Champions League και τον ξεκινούσε βασικό, στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ και μετά στον επαναληπτικό με τη Μπράγκα ξεκινά τον Ιωαννίδη στην επίθεση (που συνήθως ερχόταν από τον πάγκο). Μάλιστα σε εκείνο το ματς δέχτηκε κριτική που τον έκανε αλλαγή, παρότι ήταν από τους καλύτερους παίκτες και η είσοδος του Σπόραρ στο δεύτερο ημίχρονο προκάλεσε γκρίνια. Στο πρωτάθλημα πάντως ο Ιωαννίδης είναι συνεχώς ενδεκαδάτος. Στο Αγρίνιο αντικαταστάθηκε στο 74’ από τον Σπόραρ, όταν το ματς είχε κριθεί και έτσι ο Σλοβένος δεν θα είχε βάρος στα πόδια του…  

 

Ωραίο τέχνασμα για να δώσεις σταδιακά ψυχολογία σε έναν παίκτη που χάνει ευκαιρίες και ψάχνει τον καλό εαυτό του. Ο Σπόραρ ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι στο φινάλε, απ’το οποίο προήλθε το 0-4 από εκτέλεση του Αϊτόρ. Στην ουσία ο Σλοβένος έβαλε τον Ισπανό στον χορό των γκολ μετά τον τραυματισμό του. Είχε όμως και μία ακόμα καλή στιγμή (ο Σπόραρ), όταν στο 90΄έβγαλε πάσα με τακουνάκι στον Βιλένα, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Καπίνο.

Όσον αφορά την επιστροφή του Αϊτόρ στο σκοράρισμα, ο Γιοβάνοβιτς σχολίασε το γεγονός μετά τη νίκη. Είπτε, ότι είναι σημαντική για την ομάδα. Γιατί πριν τραυματιστεί πρωταγωνιστούσε. Έχει ακόμα δρόμο να διαβεί, για να μπορεί να επανέλθει. Θα του χρειαστεί χρόνος. Ο προπονητής του θεωρεί, ότι σύντομα με τη βοήθεια των συμπαικτών του θα μπορεί να γίνει ο παίκτης που θυμόμαστε πριν λαβωθεί. 

Το 0-5 με κεφαλιά του Μάγκνουσον ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μίας αναμέτρησης, η οποία είχε και άλλα στοιχεία, τα οποία αξίζουν μνείας.

Γι'αυτό ανανεώνει ο Μπρινιόλι

Είναι σημαντικό αναφερθεί, ότι ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε αισθητά, ακόμα και με τις αλλαγές που έγιναν, κάτι που δείχνει την ομοιογένεια της ομάδας. Οι «πράσινοι» δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα και διατηρούν στο ακέραιο τα στοιχεία με τα οποία έχτισαν ένα πρωταθληματικό σερί την περσινή σεζόν. Έχουν τρία παιχνίδια με μηδέν παθητικό. Στο Αγρίνιο δεν περνούσε τίποτα από Σένκεφελντ-Μάγκνουσον, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Βιλένα ήταν βράχος. Όποτε υπήρχε κίνδυνος, ο Μπρινιόλι ήταν εκεί, για να καθαρίσει τη μπάλα, είτε στον αέρα, είτε με κάποια σημαντική επέμβαση. Γι’αυτό άλλωστε οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να του ανανεώσουν το συμβόλαιο με γενναία αναπροσαρμογή των αποδοχών, δηλαδή διπλασιασμό των χρημάτων που θα παίρνει.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρομάζουν" Λεσόρ και Χουάντσο στον ΠΑΟ - "Καμπανάκι" για Γκάι - Έντονη φημολογία για Τσεντί Οσμάν! (Vid)

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags