Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Δημήτρης Λημνιός: Διπλό μεγάλο deal Αλαφούζου - Κλείνει ελεύθερο Έλληνα διεθνή για ΠΑΟ - Υπογράφει και με top 11αδατο άσο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-16 23:20:00

Διπλό μεγάλο deal Αλαφούζου - Κλείνει ελεύθερο Έλληνα διεθνή για ΠΑΟ - Υπογράφει και με top 11αδατο άσο!

του Νίκου Στεργίου
Διπλό μεγάλο deal Αλαφούζου - Κλείνει ελεύθερο Έλληνα διεθνή για ΠΑΟ - Υπογράφει και με top 11αδατο άσο!

Δύο κινήσεις που θα αλλάξουν το ρόστερ τα τελευταία 24ωρα. Στο Τριφύλλι προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ακόμα εξτρέμ, ώστε να τονώσουν και το ελληνικό στοιχείο, ενώ ξεκινούν και συζητήσεις με έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας...

Παναθηναϊκός - Δημήτρης Λημνιός: Με τους Πράσινους είχε συνδεθεί τις τελευταίες ημέρες το όνομα του διεθνή Έλληνα άσου, καθώς θεωρητικά η ομάδα τού Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν αρνητική στην προοπτική να αποκτήσει έναν εξτρεμ με νούμερα - Δηλαδή έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να προσφέρει γκολ και ασίστ στην 11άδα του Τριφυλλιού.

Ο 25χρονος άσος θα μπορούσε να ήταν μια πρώτης τάξης λύση για τα δεξιά, ειδικά τώρα που θέλει να δώσει ξανά νέα ώθηση στην καριέρα του, καθώς η θητεία του στην Κολωνία δεν έχει στεφθεί με επιτυχία.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, προκειμενου να μας δώσει πληροφορίες για την παρουσία του εκεί.

"Για αυτό δεν έπαιξε στην Κολωνία ο Λημνιός - 8 γκολ και 2 ασίστ στην Ολλανδία"

"Η Κολωνία απέκτησε τον Λημνιό το 2020. Τότε ο διεθνής άσος ερχόταν από μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ και οι τράγοι έβλεπαν στο πρόσωπό του ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ. Η ομάδα ωστόσο δεν πήγε καλά. O τότε τεχνικός Μάρκους Γκίζντολ απολύθηκε και τελικά η Κολωνία έφτασε σε σημείο να παίξει την παραμονή της στο μπαράζ", ανέφερε αρχικά ο καλος συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Όπως ήταν φυσικό ο Λημνιός, ως «νέος» στην Μπουντεσλίγκα, δεν βρήκε ζωτικό χώρο για να αναδείξει το ταλέντο του και χρόνο για να προσαρμοστεί. Στην Κολωνία εκτίμησαν το καλοκαίρι του 2021 πως θα ήταν καλύτερο και για τις δύο πλευρές ο Λημνιός να πάει σε μία ομάδα που θα παίξει για να επαναξιολογηθεί στο μέλλον. Έτσι, ο Λημνιός δόθηκε δανεικός στην Τβέντε, με την οποία τα πήγε περίφημα, έχοντας 8 γκολ και 2 ασίστ σε 33 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα". 

"Για αυτό βγήκε εκτός πλάνων - Θα τον χάσουν ελεύθερο - Αυτό είναι το ιδανικό για τον Λημνιό"

Στη συνέχεια πώς τα πήγε στην επιστροφή του στη Γερμανία;

"Οι τράγοι έτριβαν τα χέρια τους και ετοιμάζονταν να υποδεχθούν τον Λημνιό ξανά στις αγκάλες τους, αποφασισμένοι αυτή τη φορά να του δώσουν μία πραγματική ευκαιρία. Ήρθε όμως η άτυχη στιγμή με τη ρήξη χιαστού τον Ιούνιο, σε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας και η έκτοτε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον ανηφορικό δρόμο αποκατάστασης, που είχε διήρκησε πάνω από 8 μήνες. Στο μεσοδιάστημα, η Κολωνία είχε αλλάξει τόσο τεχνικό, όσο και αθλητικό διευθυντή. Τα δεδομένα λοιπόν, ήταν πολύ διαφορετικά για τον Λημνιό, ο οποίος προέρχονταν από έναν σοβαρό τραυματισμό και έπρεπε περνούσε εκ νέου από… εξετάσεις".

Τι έγινε στα παιχνίδια που έπαιξε και στη θερινή προετοιμασία;

"Πέρυσι, στο φινάλε της σεζόν ο Στέφεν Μπάουμγκαρτ έδωσε δύο συμμετοχές στον Λημνιό ως αλλαγή και το καλοκαίρι στην προετοιμασία είπε πως θα επανεξετάσει την περίπτωσή του. Κατά τα φαινόμενα ο τεχνικός της Κολωνίας, ο οποίος παρεμπιπτόντως καθοδηγεί την ομάδα με απόλυτη επιτυχία από το 2021 και το κοινό τον λατρεύει, δεν πείστηκε από τον Λημνιό και ουσιαστικά τον έθεσε εκτός πλάνων". 

Τι θα ήταν ιδανικό για την Κολωνία;

"Το ιδανικό για την Κολωνία θα ήταν να τον πουλήσει φέτος για να πάρει κάτι πίσω από την επένδυση που έκανε. Τελικά, όλα δείχνουν ότι θα τον χάσει ελεύθερο το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2024".

Τι θα ήταν ιδανικό για τον Λημνιό;

"Το ιδανικό για τον Λημνιό θα ήταν να βρει ένα περιβάλλον που θα τον πιστέψει ξανά για να επανεκκινήσει την καριέρα του. Άλλωστε, δεν τον πήραν και τα χρόνια. Είναι μόλις 25 ετών και σε μία ομάδα που θα του δώσει πραγματικό χώρο είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεί τον εαυτό του".

Εξελίξεις και με Μπρινιόλι!

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στην έναρξη των υποχρεώσεων του Τριφυλλιού τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στην πολύ καλή παρουσία που έχει έτσι κι αλλιώς με την πράσινη φανέλα.

Ο 32χρονος άσος είχε έρθει στην ομάδα τέτοια εποχή το 2021, αρχές Σεπτεμβρίου, και κατάφερε να εκτοπίσει από την 11άδα τον Σωκράτη Διούδη που, τελικά, αποχώρησε κιόλας από τον Παναθηναϊκό. Ο Μπρινιόλι είχε έρθει στην Ελλάδα από την Έμπολι ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στη Serie B τη σεζόν 2020-21 και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε το κλαμπ.

 

Γιατί στην Ελλάδα έκανε πρωταθλητισμό και, τώρα, θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το ρεπορτάζ από το Κορωπί αναφέρει ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και, κυριολεκτικά, αρχίζει την 11άδα του από το Νο1. Καθώς ο Μπρινιόλι είναι ο μοναδικός που στο μυαλό του Σέρβου προπονητή δεν τίθεται θέμα για την παρουσία του στην 11άδα.

Αυτό, φυσικά, προκαλεί συνέπειες στο τιμ των τερματοφυλάκων, δεδομένου ότι ο Λοντίγκιν που είναι ένας τερματοφύλακας με πολλά κοινά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Ιταλό (σωματοδομή κ.λπ.), έχει βαρεθεί να γυαλίζει τον πάγκο. Για αυτό και μέσα στο καλοκαίρι υπήρχαν ρεπορτάζ που τον ήθελαν να σκέφτεται την αποχώρησή του από τον σύλλογο, αν και οι άνθρωποι του Τριφυλλιού δεν ήθελαν με τίποτα μια τέτοια εξέλιξη.

Όχι μόνο γιατί έναν κλαμπ με αξιώσεις πρωταθλητισμού και καλής παρουσίας στην Ευρώπη χρειάζεται δύο ισάξιους τερματοφύλακες, αλλά και γιατί υπήρχε η πληροφορία ότι μπορεί να προκύψει πρόταση για τον Μπρινιόλι - Για αυτό, άλλωστε, υπήρξε και το φλερτ με τον Χρήστο μανδά, που κατέληξε όμως στη Λάτσιο. 

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πουλήσει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ειδικά από τη στιγμή που είναι 32 ετών και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024; Στο Τριφύλλι πάντως δεν θέλουν να τον χάσουν τζάμπα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν νέες συζητήσεις με τον Ιταλό, ώστε να τον πείσουν να ανανεώσει, με προφανώς καλύτερες αποδοχές!

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χατ τρικ από… Λιμπερταδόρες! Κόλπο Γιοβάνοβιτς με Ιωαννίδη - Ο Σπόραρ έβαλε στο παιχνίδι τον Αϊτόρ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags