Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Ο Αλαφούζος… μεγάλωσε τον Παναθηναϊκό και ο Μπερνάρ από φευγάτος, έγινε… Αϊτόρ - Ιδού ο νέος Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-17 17:20:00

Ο Αλαφούζος… μεγάλωσε τον Παναθηναϊκό και ο Μπερνάρ από φευγάτος, έγινε… Αϊτόρ - Ιδού ο νέος Λουτσέσκου!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ο Αλαφούζος… μεγάλωσε τον Παναθηναϊκό και ο Μπερνάρ από φευγάτος, έγινε… Αϊτόρ - Ιδού ο νέος Λουτσέσκου!

Ο προπονητής-αποκάλυψη και τα αίτια της μεταμόρφωσης του Βραζιλιάνου άσου, που βρέθηκε κοντά στην έξοδο το καλοκαίρι, όμως τελικά έμεινε και πλέον μπορεί να κάνει την διαφορά στο Τριφύλλι. Πώς και γιατί ο Γιοβάνοβιτς είναι πιο ευέλικτος φέτος με το rotation;

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Ο "Ευαγγελιστής" στα... απόνερα των Παναιτωλικού - ΠΑΟ, Λαμία - ΟΦΗ γράφει την ... ραψωδία του ("νέου Λουτσέσκου") Νταμπράουσκας, για τον Μπερνάρ των 2,5 εκατομμυρίων, το πως ... απελευθερώθηκε κι από φευγάτος το καλοκαίρι έγινε... "περσινός Αιτόρ", την "συνύπαρξη" του στο "10" με τον Τζούρισιτς, αλλά και για τον κόουτς Ιβαν που αναγκαστικά έγινε ευέλικτος στο rotation και έκανε το τριφύλλι να παράγει περισσότερο!

ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ: Το καλοκαίρι είχε ούτε μια, ούτε δυο αλλά τέσσερις προτάσεις για να αφήσει τον ΟΦΗ (από την Πάφο, την Αραβία, την Ρωσία και την Τσάμπιονσιπ) αλλά αυτός παρέμεινε στο Ηράκλειο για να συνεχίσει την σπουδαία δουλειά του που ξεκίνησε στο μισό της περασμένης σεζόν. Ο σοβαρός/καταρτισμένος/ταλαντούχος Λιθουανός κόουτς είναι φιλόδοξος και καριερίστας αλλά δεν διέπετε από ... τυχοδιωκτισμό. Μέσω του ΟΦΗ καταθέτει - και στους... μεγάλους της Superleague αλλά και στους ξένους σκάουτς που έρχονται συχνά, πυκνά για... αποστολές στην χώρα μας - ένα σύγχρονο προπονητικό προφίλ και μια προπονητική εκδοχή που έχει κάτι διαφορετικό να παρουσιάσει (για τα ελληνικά δεδομένα). Ήδη σε αυτή την εκκίνηση του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας κέρδισε Άρη και ΠΑΟΚ στο "Γεντί Κούλε" κι ατύχησε στην Λαμία όπου δυο φορές προηγήθηκε, άξιζε το τρίποντο αλλά τελικά έμεινε στο 2-2! Άποψη μας πως χθες του έλειψε πολύ ο Χρήστος Μανδάς (ήταν ξανά στον πάγκο της Λάτσιο στο ντέρμπι με την Γιουβέντους). Ο ΟΦΗ λόγω του Λιθουανού προπονητή του και του ποδοσφαίρου που παίζει είναι - στα μάτια μου - το μεγάλο φαβορί για να μπει, πλαισιώσει την big 5 , στα φετινά play offs. Δεν θα μου κάνει εντύπωση μάλιστα αν ο ΟΦΗ ξεπεράσει στην κανονική διάρκεια τον Άρη. Όπως δεν θα μου κάνει εντύπωση, όσον αφορά στον Νταμπράουσκας, το αντίθετο μάλιστα, αν γίνει... νέος (δεύτερος) Λουτσέσκου και βρεθεί από τον πάγκο του ΟΦΗ στον πάγκο μεγάλης ελληνικής ομάδας. Όπως δηλαδή είχε συμβεί και με τον Ρουμάνο κόουτς, που από την Ξάνθη βρέθηκε στον ΠΑΟΚ κι ενώ προηγουμένως είχε ... απασχολήσει Μελισανίδη και Μαρινάκη!!!

ΜΠΕΡΝΑΡ/1: Είχε μία δεκαετία, από τα χρόνια του στην Ατλέτικο Μινέιρο, να πετύχει ξανά χατ τρικ, όπως χθες στο Αγρίνιο. Μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Παναθηναϊκού, με ετήσιες καθαρές αποδοχές 2.500.000 ευρώ, κάνει ομολογουμένως ένα σούπερ ξεκίνημα σεζόν, με 4 γκολ και 1 ασίστ σε 9 παιχνίδια! Σε πολλούς δε ο φετινός Μπερνάρ θυμίζει τον Αϊτόρ στο ξεκίνημα του περσινού πρωταθλήματος και πριν το σοβαρό τραυματισμό του. 

ΜΠΕΡΝΑΡ/ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ: Θυμίζω για τον πρώτο πως εξαιτίας του... τεράστιου συμβολαίου του, σε συνδυασμό με την περσινή πενιχρή προσφορά του (με βάση και τους αριθμούς), έγιναν προσπάθειες... απεμπλοκής το καλοκαίρι. Στην Βραζιλία, όπου έπαιξε δυνατά σενάριο επιστροφής του για δυο μεγάλα κλαμπ της χώρας, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει, ούτε καν να πλησιάσει παρόμοιο συμβόλαιο σε αποδοχές. Κάπως έτσι , λοιπόν, ο Μπερνάρ - και με τις... πλάτες του κόουτς Ιβαν - διασώθηκε/παρέμεινε στον Παναθηναϊκό και όπως φαίνεται δικαιώνει τον Γιοβάνοβιτς που έλεγε για τον Βραζιλιάνο πως χρειάζεται τον... χώρο και τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στιε... ελληνικές συνθήκες. Προφανώς και με τόσα, επιπλέον, παιχνίδια αυτά - χώρο και χρόνο - ο Μπερνάρ μπορεί να τα μοιράζεται με το έτερο 10άρι/πριμαντόνα, του... 1.400.000 συμβόλαιο ετησίως,Τζούρισιτς . Ουδέν κακό αμιγές καλού αφού έτσι θα γίνει πιο ευέλικτος στο rotation και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς...

 

ΜΠΕΡΝΑΡ/2: Για κάποιους βέβαια δεν είναι τυχαίο πώς επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις, με διάρκεια και νούμερα σε γκολ και ασίστ, από τη στιγμή που το φετινό ρόστερ του τριφυλλιού έχει αναβαθμιστεί, με τους ποιοτικούς παίκτες που ακριβοπλήρωσε ο Αλαφούζος και έφεραν οι Παπαδημητρίου - Γιοβάνοβιτς! Δεν είναι μόνο θέμα συναγωνισμού που προέκυψε στους πράσινους και προφανώς λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο για τον Βραζιλιάνο σταρ. Έχει να κάνει και με το ότι ο Παναθηναϊκός ποιοτικά και ποσοτικά... ΜΕΓΑΛΩΣΕ, με συνέπεια να μην πέφτουν όλα ( εσωτερική πίεση) και όλοι (αντίπαλοι) πάνω του και όντας έξυπνος ο ... απελευθερωμένος και κεφάτος Μπερνάρ απαλλάσσεται πιο εύκολα στην διάρκεια των αγώνων. Βέβαια στο Αγρίνιο δεν τον είδαμε να... βγάζει όλο αυτό κι από κάποιο... ασφυκτικό αντίπαλο μαρκάρισμα...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Στο Αγρίνιο ήταν ξανά καλός, αξιόπιστος, άνετος & αποτελεσματικός. Η διαφορά του με τον περσινό Παναθηναϊκό - ανεξάρτητα από το πολύ χαμηλό εμπόδιο του Παναιτωλικού, με τον κόουτς Σούρερ να είναι μάλλον στην... Αργεντινή - πως φέτος η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει ξεκάθαρα μεγαλύτερη ευχέρεια στο να δημιουργεί. Κι αυτή η μεγαλύτερη παραγωγή στο παιχνίδι του είναι που τον οδηγεί στα γκολ. Οι πράσινοι μπορεί να μην φτάνουν τις εντάσεις της περσινής Πρωταθλήτριας ΑΕΚ, αλλά πάντα στο δικό τους πιο set/safe παιχνίδι έχουν προσθέσει φέτος ποιότητα και λύσεις (λόγω της αναβάθμισης του ρόστερ) και έτσι δημιουργεί και φτιάχνει περισσότερες φάσεις, χωρίς να απειλείται!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλό μεγάλο deal Αλαφούζου - Κλείνει ελεύθερο Έλληνα διεθνή για ΠΑΟ - Υπογράφει και με top 11αδατο άσο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags