Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης: Όλα μηδέν στην Τούμπα - Άντεξε ο μαχητικός Άρης - Το VAR χάλασε ντεμπούτο-όνειρο για Ντεσπόντοφ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-17 22:35:00

Όλα μηδέν στην Τούμπα - Άντεξε ο μαχητικός Άρης - Το VAR χάλασε ντεμπούτο-όνειρο για Ντεσπόντοφ! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

ΠΑΟΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 σε ένα ντέρμπι με αρκετή ένταση και λίγες ευκαιρίες. Ο Ντεσπόντοφ πέρασε αλλαγή και σκόραρε εξαιρετικό γκολ για τους γηπεδούχους στο 84', όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό αμυντικό πλάνο, που τους επέτρεψε να αντέξουν στην πίεση και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο VAR... ξενέρωσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο μπαίνοντας ως αλλαγή στο 72'. Στο 84' ο Βούλγαρος άσος έδειξε την ποιότητά του πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από εξέταση του ριπλέι.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα να παίρνουν θέση στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Μεϊτέ και Οζντόεφ έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τρεις παίκτες που άλλαζαν θέσεις μεταξύ τους (Κωνσταντέλια, Τάισον, Ζίβκοβιτς), ενώ ο Σαμάτα κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον ίδιος σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο Άρης του Άκη Μάντζιου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα, με δίδυμο στόπερ Μπράμπετς και Φαμπιάνο, δεξί μπακ τον Οντουμπάτζο και αριστερό τον Μοντόγια. Ντουκουρέ και Βερστράτε (ξεκίνησε αντί του Νταρίντα, που είχε ενοχλήσεις πριν τη σέντρα) αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Οι Κάρλσον, Μενέντες και Ρουπ συνέθεσαν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Μορόν.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με το... πόδι στο γκάζι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ορμή της έδρας του και να προηγηθεί από νωρίς. Από την πλευρά του, ο Άρης ήταν ξεκάθαρο πως στόχευε να αφήσει την μπάλα στον αντίπαλο και να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση. Αυτή η τακτική μάλιστα ήταν που έφερε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, καθώς στο 3' ο Μορόν έφυγε στην κόντρα μετά από κάθετη πάσα του Μενέντες και πλάσαρε με το δεξί, όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, την οποία κυκλοφορούσε διαρκώς έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, ενώ ακόμα και όταν κατάφερνε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Άρη, έπεφτε πάνω στους Μπράμπετς και Φαμπιάνο, που κατέγραψαν ουκ ολίγες σημαντικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Φαμπιάνο έβαλε την κόντρα σε επικίνδυνο γύρισμα του Οζντόεφ για τον Σαμάτα (10') και ο Μπράμπετς διόρθωσε με καθοριστική επέμβαση λάθος του Ντουκουρέ (12') που έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή του Άρη. Στο 16' ο Κωνσταντέλιας είδε τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα σε φιλόδοξη "λόμπα" που επιχείρησε από μακρινή απόσταση και στο 19' ο Μορόν ξόδεψε μία μεγάλη ευκαιρία σε αντεπίθεση του Άρη, αφού έκανε κάκιστη πάσα για τον Κάρλσον και δεν κατάφερε να τον βγάλει σε θέση τετ α τετ με τον Κοτάρσκι.

Στο 25' ο Φαμπιάνο επενέβη ξανά σε πλασέ του Μπάμπα έπειτα από εξαιρετική δημιουργία του Τάισον. Στο 43' η κεφαλιά του Ντουκουρέ μετά από κόρνερ του Άρη πέρασε άουτ, ενώ στο 45+1' καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς πάτησε περιοχή μετά από πάσα του Τάισον και σούταρε συνατά με το αριστερό, όμως ο Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη εκατέρωθεν. Φυσικά, δεν βοήθησε σε αυτό η διακοπή έξι λεπτών που σημειώθηκε στο 54' εξαιτίας των καπνογόνων.

Μετά την επανέναρξη του ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε να είναι η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Κουλιεράκη που πέρασε λίγο άουτ (62'), ενώ στο 68' ο Άρης "απάντησε" με μακρινό σουτ του Βερστράτε, που όμως δεν προβλημάτισε τον Κοτάρσκι. Στο 72' ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές δίνοντας μεταξύ άλλων την ευκαιρία στον Ντεσπόντοφ να κάνει ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα. Στο 73' ο Μπάμπα επιχείρησε σέντρα, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία του Άρη και ανάγκασε τον Κουέστα σε απόκρουση με υπερένταση.

Το ντέρμπι πήρε... φωτιά στα τελευταία λεπτά. Στο 80' ο Μεϊτέ έκανε χλιαρό τελείωμα από πλεονεκτική θέση και ο Κουέστα μπλόκαρε με άνεση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κάρλσον έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον Άρη, καθώς έστειλε την μπάλα λίγο άουτ έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια και πλασέ.

Η φάση του αγώνα έλαβε χώρα στο 84'. Μετά από κεφαλιά-πάσα του Σβαμπ και "στρώσιμο" της μπάλας από τον Μπράντον, ο Ντεσπόντοφ κοντρόλαρε στο ύψος του πέναλτι και με υποδειγματικό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη. Η Τούμπα πήρε... φωτιά για τον νεοαποκτηθέντα Βούλγαρο άσο του Δικεφάλου, όμως ο VAR παρενέβη και ακύρωσε το γκολ, μιάς και διαπιστώθηκε πως ο Μπράντον είχε πάρει την μπάλα από θέση οφσάιντ πριν δώσει την ασίστ στον Ντεσπόντοφ!

Στο 90' μία κεφαλιά του Φαμπιάνο έφυγε άουτ και έτσι το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (72’ Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (65’ Ντεσπόντοφ), A. Ζίβκοβιτς, Τάισον (90’ Μουργκ), Σαμάτα (72’ Μπράντον)

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Βερστράτε (90’+ Πάρντο), Ντουκουρέ (68’ Βέλεθ), Ρουπ (68’ Σουλεϊμάνοφ), Μενέντες (68’ Σαμόρα), Κάρλσον (90’+ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags