Μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, το συμπέρασμα είναι ένα.

Η απόσταση των τριών βασικών διεκδικητών του τίτλου από τις υπόλοιπες ομάδες είναι τέτοια, που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ πολύ δύσκολα θα έχουν απώλειες στα παιχνίδια μαζί τους.

Επομένως η μάχη θα κριθεί κυρίως στα ντέρμπι μεταξύ τους, άντε και σε μερικά εξ ορισμού δύσκολα παιχνίδια όπως είναι για παράδειγμα οι αναμετρήσεις τους με τον ΠΑΟΚ.

Το σκηνικό αυτό μπορεί μόνο να διαταραχθεί από την συμμετοχή και των τριών τους στους ομίλους του Γιουρόπα, καθώς λογικά αυτό θα επηρεάσει άλλον περισσότερο και άλλον λιγότερο.

Η γενική εικόνα πάντως δύσκολα θα αλλάξει κι όταν βλέπεις τον Παναθηναϊκό να περνάει από τον Παναιτωλικό με 5-0 μετά από μια σχετικά σβηστή στα όρια της μέτριας εμφάνιση, τότε αυτή η εικόνα ενισχύεται.

Εδώ όμως έρχεται και το μεγάλο πρόβλημα.

Καθώς το θέμα πια αρχίζει στα σοβαρά να είναι το αν... θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα , με δεδομένο αυτό που είπαμε παραπάνω, ότι θα κριθεί δηλαδή στα παιχνίδια ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Κι αυτό έχει να κάνει με τις διαιτησίες και την επιμονή της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στους Έλληνες διαιτητές και Βαρίστες.

Για του λόγου το αληθές, αν κάτι έμεινε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, δεν ήταν ούτε η άνεση με την οποία έκανε το 0-5, ούτε ο Μπερνάρ και τα τρία γκολ που πέτυχε, ούτε τίποτα από' αυτά.

Εκείνο που έμεινε, ήταν αυτή η απίστευτη φάση της... ελληνορωμαϊκής στην περιοχή του Παναιτωλικού, στην οποία ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι και ακόμα χειρότερα δεν την είδε ούτε ο.... βαρίστας.

 

Ειλικρινά δεν ξέρω ακριβώς ποιος είναι ο λόγος που και οι δύο συνεχίζουν να βρίσκονται στους πίνακες και θα συνεχίσουν να κρίνουν παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Εδώ δεν μιλάμε για μια δύσκολη φάση ή για μια φάση που ο διαιτητής δεν είχε ορατότητα και όλα τα σχετικά.

Δεν γίνεται να είσαι επαγγελματίας διαιτητής και να μην δίνεις αυτή την παράβαση. Καθώς σ' αυτή την περίπτωση δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν. 

Ή είσαι εντελώς άσχετος και ακατάλληλος ή έχεις πρόθεση.

Και στις δύο περιπτώσεις, η απάντηση είναι μία.

Τέλος για φέτος, ευχαριστούμε για την προσφορά σας, αντίο.

Και τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τον βαρίστα.

Συγγνώμη, έχεις πέντε οθόνες μπροστά σου, έχεις την χρονική και οπτική άνεση να δεις και να ξαναδείς την κάθε φάση εκατό φορές, γίνεται η συγκεκριμένη φάση και δεν ειδοποιείς τον διαιτητή ότι... αδερφέ σφύρα θα ξεφτιλιστούμε ομαδικώς;

Ειλικρινά, ας μου βρει κάποιος μια λογική εξήγηση που ο συγκεκριμένος βαρίστας δεν είδε, δεν κατάλαβε και δεν εντόπισε την συγκεκριμένη παράβαση.

Τι ακριβώς έκανε δηλαδή εκείνη την στιγμή;

Κοιμόταν, έπαιζε με το κινητό του, ήταν σουρωμένος, είχε πρόθεση τοι ακριβώς;

Λογική εξήγηση παντως δεν υπάρχει.

Και δεν υπάρχει λογική εξήγηση ούτε στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει ακόμα αποπεμφθεί μια και καλή από τους πίνακες και να έχει πάει ήδη σπίτου.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτή την στάση της ΚΕΔ και της ΕΠΟ, που ολοφάνερα δείχνουν πλέον ότι δεν τους νοιάζει ούτε καν ή για τα μάτια του κόσμου εικόνα τους και δεν υπολογίζουν τίποτα, ανάμεσα σ' αυτά και τον ολοφάνερο κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω που θα οδηγηθεί το πράγμα, αλλά ένα πράγμα είναι ολοφάνερο.

Πως έτσι δεν πάμε πουθενά.

Και πως για ένα ακόμα πρωτάθλημα όσο κι αν βελτιώθηκαν οι ομάδες, εκείνο που θα συζητάμε συνέχεια,. είναι αυτή η διαχρονική αρρώστια του ελληνικου ποδοσφαιρου.

Αν αυτό θέλουν, δικαίωμά τους φυσικά.

Αλλά τελικά είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι και σε καθεστώς διαρκούς ασυλίας όποιοι κι αν είναι οι σκοποί και οι προθέσεις τους;

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ματ" Γιοβάνοβιτς με παίκτη του που βγάζει μάτια - Βρήκε τρόπο να τον αξιοποιήσει - Σημαντικό για Αϊτόρ