Ολυμπιακός: Σε πολύ κατάσταση βρίσκεται η ομάδα τού Ντιέγκο Μαρτίνεθ αυτό το διάστημα, καθώς από την αρχή τής αγωνιστικής περιόδου έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει ταυτότητα και συγκεκριμένο στιλ στην ομάδα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τη μέχρι στιγμής παρουσία τής ομάδας, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές και σημαντικές λύσεις/επιλογές σε κάθε θέση στην ομάδα.

Μπορούν να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και να βρεθεί για όλες αυτές τις λύσεις/επιλογές χρόνος συμμετοχής που να τους ικανοποιεί/ταυτίζεται με τις αποδοχές τους και την αξία τους; Εδώ η απάντηση είναι περίπλοκη, για αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Δηλαδή ποιοι είναι οι παίκτες που έχει πεπερασμένο όριο η παρουσία τους στο Λιμάνι, καθώς για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που θα αναλύσουμε στη συνέχεια, είναι πολύ πιθανό το μέλλον τους να βρίσκεται μακριά από τον Πειραιά. Χωρίς αυτό να σχετίζεται με την αξία τους, αλλά με τις αποφάσεις τού Ντιέγκο μαρτίνεθ για το στιλ που θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός.

Να δούμε μία-μία τις θέσεις και τους παίκτες που υπάρχουν σε κάθε θέση ως υποψήφιοι προς αποχώρηση:

Τερματοφύλακες: Πασχαλάκης, Τζολάκης και Παπαδούδης η τριάδα των τερματοφυλάκων, ο Μαρτίνεθ είναι ικανοποιημένος και από τους τρεις τους, δεν υπάρχει θέμα να φύγει κάποιος - Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρώτη εισήγηση του Ισπανού τεχνικού ήταν η έλευση τερματοφύλακα!

Αμυντικοί: Ο Τζάκσον Πορόζο ήρθε με προοπτική το περασμένο καλοκαίρι από την Τρουά, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει αν έχει μέλλον στο Λιμάνι. Το ίδιο και για τον Λάιντνερ, που είναι τραυματίας αυτός το διάστημα, όπως και για τον Ανδρούτσο που ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Για την ιστορία το market value αυτών των ποδοσφαιριστών φτάνει, συνολικά, στα 5,3 εκατ. ευρώ 

Χαφ: Περισσεύει σίγουρα ο Φαντιγκά, που είναι εκτός ομάδας έτσι κι αλλιώς, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πιο θα είναι το μέλλον και του Γκουστάβο Σκάρπα από τον Γενάρη και μετά. Αν δεν βρει ρυθμό και δεν δείξει ότι μπορεί να "χτυπήσει" τον Φορτούνη στην 11άδα (για παράδειγμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν έδειξε ότι μπορεί), κανείς δεν θα μιλήσει με σιγουριά για το μέλλον του. Το ίδιο, αν και φυσικά είναι διαφορετικές οι συνθήκες, ισχύει και για τον Καρβάλιο. Συνολικό market value στα 12,5 εκατ. ευρω.

Επιθετικοί: Μπρνιτς, Βρουσάι, Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν φαίνεται να έχουν μέλλον στο Λιμάνι, όπως και ο Ελ Αραμπί - Συνολικό market value 5,5 εκατ. ευρω, αν και στην προκειμένη περίπτωση αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το συμβόλαιο που λαμβάνει ο Ελ Αραμπί (1,5+ εκατ. ευρώ), παρά το market value που έχει (800.000 ευρώ). Γιατί ο Μαροκινός άσος έχει υψηλό κασέ, ο Μαρτίνεθ υπάρχουν ματς που δεν τον θέλει ούτε για τον πάγκο (για παράδειγμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ), αλλά δεν έχει καμία λογική να είναι τόσο καλά αμοιβόμενος για να μην είναι καν στην αποστολή.

Συγκεντρωτικά θα λέγαμε ότι στον Ολυμπιακό υπάρχουν αρκετοί παίκτες που όχι μόνο δεν έχουν σίγουρη θέση, αλλά είναι με το ένα πόδι εκτός ρόστερ. Και φυσικά μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισοπαλία 10 εκατ. Μαρινάκη-Μελισσανίδη! Πωλήσεις 22.6 εκατ. ο ΟΣΦΠ, ζημιά ΑΕΚ,ΠΑΟ -"Μάγκας" Καρυπίδης