Facebook Pixel Ματίας Αλμέιδα - ΑΕΚ: Υποψήφιος για διάδοχος κορυφαίου προπονητή ο Αλμέιδα - "Όχι" σε Βαλένθια - Διπλασίασε τη ρήτρα η ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-23 18:00:00

Υποψήφιος για διάδοχος κορυφαίου προπονητή ο Αλμέιδα - "Όχι" σε Βαλένθια - Διπλασίασε τη ρήτρα η ΑΕΚ!

Οι Μιχείες
Υποψήφιος για διάδοχος κορυφαίου προπονητή ο Αλμέιδα - "Όχι" σε Βαλένθια - Διπλασίασε τη ρήτρα η ΑΕΚ!

Η κίνηση-ματ Μελισσανίδη και το TOP ευρωπαϊκό κλαμπ που έχει από τώρα τον Αργεντινό στη short list του για το καλοκαίρι. Γιατί δεν προχώρησαν οι επαφές με τις "νυχτερίδες" και πότε εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά και ποια είναι η τρίτη ομάδα που τον παρακολουθεί...

Τον κόουτς Ματίας Αλμέιδα η Super League τον έμαθε και τον αποθέωσε την περασμένη σεζόν. Ήταν ένας από τους τρεις προπονητές - Βαλβέρδε, Ραζβάν Λουτσέσκου οι άλλοι δυο - που άλλαξαν το ποδόσφαιρο και τις ομάδες στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας κάτι διαφορετικό, την τελευταία 20ετία! 

Την τρέχουσα σεζόν, αν κρίνουμε κι από το "έπος του Μπράιτον", ο Αλμέιδα θα ... συστηθεί & ενδεχομένως θα αποθεωθεί ως προπονητής top level και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για το καλοκαίρι του 2024. Σημειωλογικά υπενθυμίζω πως ο Δημήτρης Μελισανίδης τον έδεσε, τον περασμένο Γενάρη, με επέκταση συμβολαίου ως το 2028 (είχε ως το 2025) και σχεδόν διπλασιάζοντας το buy out (απαίτηση του αφεντικού που αποδέχθηκε ο "Πελάδο"), πηγαίνοντας το από τα 5 στα 10.000.000 ευρώ!!! Προφανώς μίλησε τότε η όσφρηση του "τίγρη"...

Είναι διαχρονικό, παγκόσμιο, ποδοσφαιρικό φαινόμενο ένα μεγάλο ματς, ένα σούπερ γκολ, μια σπουδαία πορεία να φτάνουν για να κάνει μεταγραφή κάποιος παίκτης και πιο σπάνια ένας προπονητής. Στην περίπτωση του Αλμέιδα κι ανεξάρτητα από την προηγούμενη και την τωρινή δουλειά του και τα αποτελέσματά της, υπάρχουν τρεις παράγοντες που θα προσμετρήσουν.

Πρώτον, στην ευρωπαϊκή πιάτσα θεωρείται από τους κορυφαίους "μαθητές" του ... "σοφού Μπιέλσα", ο οποίος είναι μέντορας του. Δεύτερον, είναι... Ευρωπαίος Αργεντινός λόγω της θητείας του ως ποδοσφαιριστής. Και ως παίκτης ήταν προσωπικότητα, παίζοντας σε Ιντερ, Λάτσιο, Πάρμα, Σεβίλη(παρεμπιπτόντως από το 1996 έως το 2002 για τις μετακινήσεις του σε αυτές τις τέσσερις ομάδες πληρώθηκαν σε Transfer fee συνολικά 60 εκατομμύρια). Τρίτον, εκτός από συναισθηματικός έχει και το star quality, το οποίο μετράει στο κτίσιμο μιας καριέρας!!

Πάμε και στο αποκλειστικό ρεπορτάζ για το μεγάλο και τριπλό ( προς το παρόν)... ισπανικό γκελ που κάνει ο προπονητής Ματίας Αλμέιδα:

Γράψαμε εξ απαλών ονύχων πριν από λίγες ημέρες για την Βιγιαρεάλ, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, πως παρακολουθεί τον Αλμέιδα για το μέλλον αφού της αρέσει το προπονητικό του προφίλ και θεωρεί πως ταιριάζει με το δικό της αγωνιστικό στυλ. Προφανώς τον ... έμαθε για τα καλά κάνοντας σκάουτινγκ τον Λιβάι Γκαρσία την σεζόν 2022-23. Το "κίτρινο υποβρύχιο" μπορεί να πήγε στην λύση του Πατσέτα αντί του ακριβοπληρωμένου Σετιέν που απολύθηκε, αλλά είναι μια επιλογή για την φετινή μεταβατική σεζόν στην ομάδα, δηλαδή ως το καλοκαίρι του 2024. Το κλαμπ που έκανε πωλήσεις 110.000.000 ευρώ και ξόδεψε για μεταγραφές μόλις 12,5 εκατομμύρια ( 97 εκατομμύρια στο οverll balance !!!) αφού ανακαινίζει και το γήπεδό του, θα σπρώξει χρήμα για να κτίσει μια νέα ομάδα την επόμενη σεζόν. Με τον προπονητή που θα επιλεγεί να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο καινούργιο πρότζεκτ της "αργεντινόφιλης" Βιγιαρέαλ, που ως κλαμπ σίγουρα αποτελεί δέλεαρ. Με το όνομα του Αλμέιδα να βρίσκεται στην λίστα της για το μέλλον και τώρα να θεωρείται/εμφανίζεται από τους ειδικούς σαν μελλοντική ισχυρή υποψηφιότητα!

Το καινούργιο ως πληροφορία αλλά όχι φρέσκια ως είδηση, είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα βρέθηκε στις αρχές του καλοκαιριού στην short list με υποψήφιους προπονητές της Βαλένθια!!! Καρατσεκαρισμένο... Η Βαλένθια μπορεί το περασμένο Φεβρουάριο να εμπιστεύτηκε την τεχνική της ηγεσία σε μια "σημαία" της ομάδας, τον Ρούμπεν Μπαράχα (με προπονητική προϋπηρεσία σε Βαλένθια Β, Έλτσε, Βαγιεκάνο, Χιχόν, Τενερίφη, Σαραγόσα) αλλά μόλις πέντε μήνες μετά μπήκε στην διαδικασία να τον αντικαταστήσει κι ας του έχει συμβόλαιο ως το 2025!!

Σε εκείνο το τάιμινγκ (το διευκρινίζω), λοιπόν, οι "νυχτερίδες" ασχολήθηκαν σοβαρά και με την υποψηφιότητα Αλμέιδα. Ο Αργεντινός κόουτς όμως, δεν είχε διάθεση να εγκαταλείψει την ΑΕΚ, ούτε η Βαλένθια την οικονομική άνεση να καταβάλει το χρυσό buy out στην ΑΕΚ. Τελικά η Βαλένθια κράτησε/εμπιστεύτηκε τον Μπαράχα που την έχει μετά από 5 αγωνιστικές στην 5η θέση της La Liga, μαζί με την Ράγιο Βαγιεκάνο. Δεν είναι δυνατό να γίνει πρόβλεψη τι θα συμβεί στους "μερένχες" το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά σίγουρα ο Αλμέιδα χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο "Μεστάγια"...

Αφήσαμε το... καλύτερο για το τέλος. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημερωμένη ισπανική πιάτσα agents, o Ματίας Αλμέιδα θα είναι μεταξύ των (σοβαρών) υποψήφιων διαδόχων του Σιμεόνε για τον πάγκο της Ατλέτικο, εφόσον ο συμπατριώτης και φίλος του Ντιέγκο, αποχωρήσει από τη Μαδρίτη τον ερχόμενο Ιούνιο ( που είναι και το πιθανότερο σενάριο, με το συμβολαιό του να ολοκληρώνεται)!

Είναι βέβαια πολύ νωρίς ακόμη και μιλάμε τη δεδομένη στιγμή για ένα πολύ πρόωρο σενάριο, το οποίο όμως, προσοχή, στηρίζεται σε ένα γεγονός: ο Αντρέα Μπέρτα ο 51χρονος Ιταλός αθλητικός και πρώην τεχνικός διευθυντής της Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει σημειωμένο στο μπλοκάκι του τον Ματίας Αλμέιδα, για την επόμενη μέρα των ροχιμπλάνκος!! Φυσικά και το ονοματεπώνυμο του Αργεντινού νυν τεχνικού της ΑΕΚ δεν θα είναι το μοναδικό αλλά η εκτίμηση που έχει ο Μπέρτα στον "Πελάδο" συν αυτή του Ντιέγκο Σιμεόνε για τον συμπατριώτη του κόουτς, εφόσον ο τελευταίος αποχωρήσει από το "Metropolitano" ,τότε μπορούν να παίξουν στην επιλογή προπονητή για την μετά Σιμεόνε εποχή στην Ατλέτικο!! Αυτό απλά κρατήστε το για το μέλλον...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χυδαία επίθεση σε Ρέτσο μετά τη Φράιμπουργκ - Είναι σε άσχημη κατάσταση - Αντίδραση Μαρινάκη, Μαρτίνεθ! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags