Facebook Pixel Αλμέιδα: ’’Αυτή ήταν η διαφορά μας από τον Παναθηναϊκό’’ - Τι είπε για Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-23 21:00:00

Ατακάρες Αλμέιδα: "Αυτή ήταν η διαφορά μας από τον ΠΑΟ - Ο Λιβάι πρέπει να σκοράρει περισσότερο"

Sportdog Team
Ατακάρες Αλμέιδα: "Αυτή ήταν η διαφορά μας από τον ΠΑΟ - Ο Λιβάι πρέπει να σκοράρει περισσότερο"

Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν και έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του.

Συνέντευξη ποταμό έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα σε μέσο της πατρίδας του και μίλησε για πολλά πράγματα που αφορούν στην ΑΕΚ.

Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων είπε.

Για την κούρσα του περσινού πρωταθλήματος, τόνισε:

«Στη μέση του πρωταθλήματος, όταν ξέραμε πια ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ μας θα ήταν δυνατός, είπα ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο των πλέι οφ. Γιατί είδα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μία άρτια ομάδα πυ έπαιζε καλα και κέρδιζε. Κερδίζαμε και κέρδιζαν και αυτοί. Κέρδιζαν με ένα λεπτό να απομένει είτε με πέναλτι είτε με ένα υπέροχο γκολ.

Κέρδισαν, με αυτούς τους τρόπους που λες και έλεγαν πολλοί ότι "ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη του πρωταθλητή". Τους ακολουθούσαμε, κάποια στιγμή μας είχαν βάλει και εννιά πόντους πίσω. Συνεχίσαμε και όλα ήταν πολύ ομοιόμορφα με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που παίζουν πολύ καλά. Και όλα αυτά έγιναν μέχρι την είσοδο στα πλέι οφ. Μπήκαμε στα πλέι οφ ένα βαθμό πίσω τους (σ.σ. Παναθηναϊκός), και η διαφορά ήταν ότι δεν χάσαμε στα πλέι οφ, αλλά αυτοί ηττήθηκαν. Παίξαμε 10 παιχνίδια πλέι οφ, το πρωτάθλημα εδώ είναι καλό, αλλά είναι τρομερό γιατί περνάς ολόκληρο το τουρνουά, μπαίνεις στα πλέι οφ και οι βαθμοί συνεχίζουν να προστίθενται. Αυτοί που μπαίνουν στα πλέι οφ είναι αυτοί με την περισσότερη ιστορία και είναι όλοι κλασικοί αντίπαλοι. Έτσι, παίζονται δύο ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και άλλα δύο στα πλέι οφ, και αν παίξεις και στο Κύπελλο, μπορεί να τους βρει ξανά απέναντι σου στο Κύπελλο, είναι τρελό».

Για το τι έλεγε στους παίκτες του για το πρωτάθλημα:

«Έλεγα στους παίκτες τη λέξη πρωταθλητής κάθε μέρα. Κάθε μέρα τους έλεγα: «Δουλεύουμε για να είμαστε πρωταθλητές», «δουλεύουμε για να κερδίσουμε το Κύπελλο και να είμαστε πρωταθλητές», «δουλεύουμε για να γίνουμε πρωταθλητές». Δουλειά και πρωταθλητής. Νομίζω ότι ήταν σπουδαίοι ερμηνευτές αυτού που θέλαμε».

Για τον Λιβάι Γκαρσία, σχολίασε:

«Νομίζω ότι μία από τις επιτυχίες μας ήταν να βάλουμε τον Λιβάι Γκαρσία ήταν να παίξει σέντερ φορ. Όταν έφθασα εδώ, ο Γκαρσία δεν είχε παίξει ποτέ στο "9" γιατί για μένα είναι εννιάρι. Τα πήγε πολύ καλά και σχεδόν ήταν ο σκόρερ της διοργάνωσης.

Είναι δυνατός και γρήγορος, επομένως είναι ένας από τους παίκτες που σ' αυτή θέση, στο "9" είναι καλύτερα γι' αυτόν, είναι πιο άνετα. Σουτάρει πολύ καλά με το αριστερό, αλλά και με το δεξί, ενώ είναι πολύ καλός στον αέρα. Πρέπει να σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ με το κεφάλι του και θα το κάνει».

Για τον Αραούχο, ανέφερε:

«Είναι ο ηγέτης που πρέπει να έχεις μέσα στο γήπεδο, είναι η «ψυχή της ομάδας» για την αφοσίωση του, για τη θέλησή του, για τη συντροφικότητά του. Νομίζω ότι ήταν το παράδειγμα αυτού που λείπει από το σημερινό ποδόσφαιρο. Βλέπω ότι υπάρχει πολύς εγωισμός, πολύ «εγώ, εγώ», πολλές φωτογραφίες για ένα μόνο άτομο και πολύ Instagram».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποψήφιος για διάδοχος κορυφαίου προπονητή ο Αλμέιδα - "Όχι" σε Βαλένθια - Διπλασίασε τη ρήτρα η ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags