Ολυμπιακός: Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο Λιμάνι αυτό το διάστημα, καθώς η ήττα από τη Φράιμπουργκ "πάγωσε" λίγο τους Πειραιωτες αλλά κάθε μεγάλο καράβι οφείλει να προχωρήσει μπροστά.

Πρώτο και κύριο που έχει ενδιαφέρον για να δούμε τώρα, είναι η ασπίδα που ύψωσε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προς τους Ρέτσο και Φρέιρε. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δουλέψει στην καλύτερη χημεία τους, που θα φέρει και καλύτερη συνοχή στην άμυνα, αλλά δύσκολα θα συνεχίσει στο βασικό σχήμα ο Αργεντινός που προβληματίζει με την εικόνα του. Οι Πειραιώτες έψαχναν για έναν στόπερ-ηγέτη και μάλλον δεν τον βρήκαν ούτε το φετινό καλοκαίρι. Ίσως αν πάρει κάποιες ανάσες να κάνει… restart και για αυτό ήδη ο Ντόη θα επιστρέψει στην 11άδα για το ματς με την Κηφισιά.

Για τον Ρέτσο η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς κέρδισε με το σπαθί του τη θέση στην 11άδα - Δεν πρέπει να ξεχνάμε, μάλιστα, ότι το περασμένο καλοκαίρι ήταν οριακά στην έξοδο από του Ρέντη.

Χρόνο στον Ορτέγκα

Ο Μαρτίνεθ, άλλωστε, γνωρίζει καλά ότι και ο Ορτέγκα δείχνει ακόμα ψαρωμένος, γεγονός που δεν βοηθάει ιδιαίτερα ώστε να υπάρξει για να υπάρξει καλή χημεία στην 4άδα της άμυνας. Το δίλημμα που υπάρχει στο μυαλό του Ισπανού είναι αν θα συνεχίσει να δίνει χρόνο στον Ορτέγκα, που όντως παρουσιάζεται ψαρωμένος, ή αν θα δώσει φανέλα βασικού στον Κίνι για ένα διάστημα. Γιατί δεν είναι εύκολη η μετάβαση στον ευρωπαϊκό ρυθμό και, φυσικα, σε ομάδα με τι απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Ο Κίνι, βέβαια, έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι έχει συγκεκριμένο ταβάνι, και λόγω ηλικίας, παρόλα αυτά ξέρει καλά τη θέση και, φυσικά, μπορεί να δώσει λύσεις όποτε του ζητηθεί. Ο Ορτέγκα χρειάζεται να βρει καλύτερο ρυθμό μέσα από τους αγώνες, βέβαια, οπότε είναι δύσκολη η απόφαση για τον Μαρτίνεθ.

Φέρνει στόπερ;

Στην αγορά των ελεύθερων, που θα είναι ανοιχτή για λίγο ακόμα μέχρι τις 30/9, υπάρχουν αρκετές καλές λύσεις για την άμυνα - Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και τον Πασχαλάκη ως ελεύθερο τον απέκτησε πέρσι ο Ολυμπιακός και τον βρήκε σε εξαιρετική φόρμα. Δεν θα αναφέρουμε τον Παπασταθόπουλο, για παράδειγμα, που αξιολογήθηκε ότι δεν κάνει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις όπως ο Αλμαμί Τουρέ (27 ετων, ελεύθερος από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης), ο Ντάρκο Βελκόφσκι (28 ετων, ελεύθερος από την Αλ Ετιφάκ) και ο Φιλ Τζόουνς (31 ετών, ελεύθερος από τη Μαν. Γιουνάιτεντ).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Τσεϊκού Κουγιατέ, που έχει συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (άρα μπορεί να ρυθμιστεί το να μείνει ελεύθερος), που έχει συνδεθεί πολλές φορές με τους Πειραιώτες. Ο 33χρονος διεθνής Σενεγαλέζος άσος μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως στόπερ.

Στο Λιμάνι, όπως σας μετέφερε και ο Ευάγγελος Μίχος σε χθεσινή ρεπορτάζ, υπάρχει προβληματισμός για τον Φρέιρε και για το εάν μπορεί να στηριχθεί πάνω του η ομάδα. Ήδη λοιπόν ο Αντόνιο Κορδόν «ξεσκονίζει» την λίστα με τους ελεύθερους στόπερ, κυρίως από Αγγλία και Ισπανία που γνωρίζει καλύτερα, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η προεργασία για να είναι πανέτοιμοι οι Ερυθρόλευκοι τον Ιανουάριο!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άφωνοι" στο Καραϊσκάκη με την κίνηση Φορτούνη μετά τη Φράιμπουργκ - Άμεσα στο γραφείο Μαρινάκη!