Ο Λορέν Μορόν ξεκίνησε την καριέρα του από την τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας και πλέον φοράει τη φανέλα του Άρη στη Super League και σκοράρει κατά ριπάς. Ο 30χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 και γινόταν συχνά ήρωας από ανάγκη.

Τα γονίδια από τον πατέρα του

Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Εστεπόνα στην ισπανική Tercera Division, την τέταρτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια μετακόμισε στη Μαρμπέγια, όπου ο πατέρας του Λορέντζο ήταν βοηθός προπονητή εκείνη την εποχή.

Ο Λορέν σκόραρε μόνο τρία γκολ σε 15 ματς με τον μπαμπά του να έχει μια αρκετά επιτυχημένη καριέρα, παίζοντας ως κεντρικός αμυντικός. Πήρε τα γονίδια του, αλλά για να αγωνιστεί σε άλλη θέση.

Τον... ανακάλυψε η Μπέτις

Ο νυν επιθετικός του Άρη στη δεύτερη σεζόν του με τη Μαρμπέγια το 2013-14, σκόραρε επτά γκολ σε 21 εμφανίσεις και δόθηκε δανεικός το 2014 στη Βελέζ κάνοντας πράγματα και θαύματα. Βρήκε δίχτυα 14 φορές σε 21 αγώνες στην Tercera Division με τη Μπέτις να βλέπει τις εμφανίσεις του και να ενθουσιάζεται.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας απέκτησε τον Λορέν Μορόν για τη Β' ομάδα της, η οποία αγωνιζόταν μεταξύ της Tercera Division και της Segunda Division B (τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας).

Από την Ισπανία στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο ο Ισπανός φορ γινόταν όλο και καλύτερος στο χορτάρι. Από το 2015-2017 σκόραρε 13, 14 και 16 γκολ σε κάθε σεζόν αντίστοιχα, και τελικά ανέβηκε στην κύρια ομάδα της La Liga για το δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18. Τότε, σκόραρε 7 γκολ σε 15 ματς. Η θητεία του με τα πράσινα στη δεύτερη ομάδα ολοκληρώθηκε το 2018 έχοντας απολογισμό 43 γκολ σε 92 εμφανίσεις.

Την επόμενη πενταετία ήταν μια βασικός, μια αλλαγή και κέρδισε από μόνος του τον ρόλο του ήρωα κατά λάθος, αφού αρκετές φορές που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε. Το 2021 δόθηκε δανεικός στην Εσπανιόλ και μετά στη Λας Πάλμας βρίσκοντας μια φορά δίχτυα και με τις δύο. Μέχρι που ήρθε ο Άρης και ήδη έχει τέσσερα τέρματα σε 5 αγωνιστικές. Η αναγέννηση του 30χρονου φορ ξεκίνησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».