Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ηγέτης ο Ποντένσε, βασικός ο Σολμπάκεν - Πόρτα στην 11άδα λόγω Φορτούνη - Κάνει μπαμ το..."
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-25 15:15:00

"Ηγέτης ο Ποντένσε, βασικός ο Σολμπάκεν - Πόρτα στην 11άδα λόγω Φορτούνη - Κάνει μπαμ το..."

του Γιώργου Κτενά
"Ηγέτης ο Ποντένσε, βασικός ο Σολμπάκεν - Πόρτα στην 11άδα λόγω Φορτούνη - Κάνει μπαμ το..."

Το μέλλον του Σκάρπα και γιατί θα γίνει ο βασικός ο Πορόζο. Ο Μαρτίνεθ έχει παρουσιάσει τις αρχικές του ιδέες για τον νέο Ολυμπιακό και πλέον φαίνεται ποιοι παίκτες θα είναι στα βασικά του πλάνα, ποιοι θα... σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους, αλλά και ποιοι θα χρησιμοποιούνται στο ροτέισον.

Ολυμπιακός: Ενδιαφέρουσα είναι η επικαιρότητα στο Λιμάνι το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Πειραιώτες προέρχονται από την ευρωπαϊκή ήττα στο παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ αλλά και την αντίδραση που έβγαλαν με αντίπαλο την Κηφισιά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Ραμαντή, δημοσιογράφο που ασχολείται με το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, προκειμένου να δούμε τις αλλαγές που έχει κάνει στην ομάδα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην άκρη του πάγκου. Αλλά και για τους παίκτες που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής και μπορούν να δώσουν στον Ολυμπιακό το κάτι παραπάνω.

"Χρόνο σε Ποντένσε, Σολμπάκεν και Ορτέγκα - Κάνει μπαμ το... - Αυτός είναι για βασικός"

"Ο Ολυμπιακός ήταν με σβηστές τις μηχανές, έκανε ροτέισον ο Μαρτίνεθ και λόγω του ευρωπαϊκού ματς, καθώς υπήρχαν παίκτες που είχαν δώσει το 100%. Φάνηκε η κλάση όμως των παικτών, έφτασαν εύκολα σε νίκη με 4-0 και σωστά έκανε τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής. Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους, όπως ο Σολμπάκεν, ο Ποντένσε (που ακόμα δεν είναι αυτός που ξέρουμε στο 100%), αλλά και Ορτέγκα που θέλει χρόνο για να συνηθίσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ποιες είναι οι αλλαγές που έχει κάνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ;

"Έχει αλλάξει φέτος και το επιβεβαίωσε και ο προπονητής της Φράιμπουργκ, που δήλωσε ότι είναι άλλη ομάδα. Εκτός ότι υπάρχει το ψυχολικό καλό κομμάτι, έχει βελτιωθεί πολύ τον τρόπο που αμύνεται η ομάδα - Με Φράιμπουργκ είχε διαβάσει σωστά το ματς, καθώς τα δύο πρώτα γκολ ήταν από ατομικά λάθη. Στο υπόλοιπο ματς δεν δέχτηκε ευκαιρία, πλην του τρίτου γκολ. Κάτι δείχνει αυτό, όπως και το γεγονός ότι στα 5 ματς έχει δεχτεί 2 γκολ. Επιθετικά κάνει μπαμ ότι το ψηλό πρέσινγκ τον βοηθάει πολύ και έχει κάνει καλή προετοιμασία γιατί έχει αντοχές".

Ποια είναι η άποψη για τον Σολμπάκεν, που έκανε ντεμπούτο με την Κηφισιά;

"Είναι για βασικός, είναι παίκτης που έστω και από το λίγο που τον είδαμε έχει εκρηκτικότητα αλλά δεν έχει ακόμα αγωνιστικό ρυθμό. Η σωματοδομή του όσο και το γεγονός ότι είναι ψηλός, σε συνδυασμό με την ταχύτητα, περιμένουμε σύντομα να τον δούμε στη βασική 11άδα".

"Ηγέτης ο Ποντένσε - Αυτό με έχει εντυπωσιάσει από τον Ελ Κααμπί - Στο ροτέισον ο Σκάρπα"

Ποντένσε;

"Θα έχει ηγετικό ρόλο στον Ολυμπιακό, είναι σε πιο ώριμη ηλικία από την πρώτη θητεια του στον Πειραιά. Θα δούμε πιο καλό Ποντένσε αλλά θέλει κι αυτός ματς γιατί δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, ήταν ξένο σώμα στη Γουλβς τις τελευταίες εβδομάδες".

Ελ Κααμπί;

"Έχω εντυπωσιαστεί, μου κάνει εντύπωση όχι μόνο τα γκολ αλλά ότι χωρίς να έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία,μπήκε αλλαγή στο ματς με τη Γκενκ και από τότε είναι βασικός και δείχνει ακούραστος. Με τη Φράιμπουργκ έτρεχε μέχρι το 90΄ και πίεζε και ,ε την Κηγφισιά ήταν πάλι βασικός. Είναι συνέχεια του Ελ Αραμπί, ακόμα και το στιλ του τον θυμίζει - Με τρεξίματα μπροστά, βγαίνει από την περιοχή για να τραβήξει παίκτες κ.λπ.".

Σκάρπα;

"Θεωρώ ότι είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και δεν έχει πάρει πολλά παιχνίδια. Με την Κηφισιά ήταν κινητικός, έτρεχε, ίσως θέλει να δείξει περισσότερα πράγματα, για αυτό χάνει λίγο γρήγορα τις δυνάμεις γιατί τρέχει πολύ. Η ποιότητά του είναι υψηλή και πρέπει να καταλάβει θα είναι μέρος του ροτέισον. Έχει καλά χαρακτηριστικά και δεν φοβάται να σουτάρει".

"Πόρτα στην 11άδα λόγω Φορτούνη - Δίδυμο Ρέτσος-Ντόη - Για βασικός ο Πορόζο"

Έπεσε πάνω και σε έναν πολύ καλό Φορτούνη φέτος.

"Με αυτόν τον Φορτούνη δεν γίνεται να περιμένει κάποιος παίκτης κάτι παραπάνω για την 11άδα. Φέτος έχει τρομερές αντοχές και ως εξτρέμ και ως 10άρι. Πολλά τρεξίματα, πολλές ενέργειες, προφανώς δεν βγαίνει από την 11άδα".

Τέλος πώς είδες το δίδυμο Ντόη-Ρέτσο; Έπαιξε και ο Πορόζο.

"Ο Ρέτσος είναι από τους καλύτερους του Ολυμπιακού. Ο Ντόη είναι παιδί που το εμπιστεύονται πολύ στον Ολυμπιακό, γιατί πέρσι έδειξε καλά στοιχεία, φέτος είναι διαθέσιμος να βοηθήσει όποτε ζητηθεί. Με τους δύο τους πήγε καλά ο Ολυμπιακός. Όταν αποκτήθηκε ο Πορόζο είχα εικάσει ότι προορίζεται για βασικός, δεν ξέρω αν ο ανεβασμένος Ρέτσος έχει αλλάξει κάτι στο πλάνο του Μαρτίνεθ. Περιμένω κάποια στιγμή να τον δούμε και στη βασική 11άδα. Για να επιμένει και να τον βάζει, κάτι θέλει να δει".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ιδιότυπο σύστημα Μαρτίνεθ πλεονέκτημα για Ολυμπιακό - "Μελαγχολικός" Σκάρπα, ποιότητα ο Σολμπάκεν

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags