ΠΑΟΚ: Κεντρικό πρόσωπο στα Ιωάννινα, στην σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Με τα δύο γκολ που πέτυχε (ειδικά το δεύτερο ήταν εξαιρετικό σε εκτέλεση) έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στην θέση Νο 10, που τον επέλεξε ο Λουτσέσκου.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 20χρονος Κωνσταντέλιας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, μίλησε για την σχέση του με τον Λουτσέσκου που έχει περάσει από…. κρίσεις. Μία σχέση η οποία διά γυμνού οφθαλμού, έχει περάσει από “40 κύματα”. Αντέχει όμως αυτή η σχέση, την φτιάχνουμε ξανά δήλωσε ο Κωνσταντέλιας, δείχνοντας πως δεν έχει κόμπλεξ.

Όπως για να είμαστε δίκαιοι, κόμπλεξ δεν έχει και ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Εάν είχε, δεν θα έβαζε τον νεαρό να παίξει αμέσως μετά το ευρωπαϊκό ματς στο Ελσίνκι και τα παράπονα που έκανε δημόσια.

Η μεγάλη αγκαλιά του προπονητή του ΠΑΟΚ με τον νεαρό παίκτη, μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, αποτυπώνει αυτή την έντονη σχέση που διακατέχει τους δύο άνδρες. Αυτό τον ποδοσφαιρικό έρωτα με…. καβγαδάκια. Με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει.

Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο νεαρός άσος για να γίνει αντιληπτό πως η σχέση των δύο ανδρών περνάει από διακυμάνσεις, όμως αντέχει. Είναι όπως συνηθίζουμε να λέμε, έρωτας με…. καυγαδάκια.

Ο “Ντέλιας” είπε τις προάλλες: «Είμαστε πολύ καλά, μπορεί να υπάρχουν κάποιες... κρίσεις στη σχέση μας αλλά αυτή η σχέση ξαναφτιάχνει»! Μετέφερε και τι του είπε ο Λουτσέσκου μετά τον αγώνα: «Ότι ο Νάσμπεργκ είναι MVP αλλά και εγώ πως πήγα πολύ καλά».

Τι είχε δηλώσει όμως ο Λουτσέσκου; Ιδού:

«Δεν θυμάμαι ξανά να έχει βάλει δύο γκολ ο Κωνσταντέλιας, είναι φανταστικό αυτό για την ψυχολογία του. Ήταν το πιο ουσιαστικό παιχνίδι του. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα η διαχείριση του Κωνσταντέλια. Πρέπει να τον φροντίσουμε, είναι ένα νεαρό παιδί που ακόμα μαθαίνει. Ακούει, προσέχει και μαθαίνει κάθε ημέρα, έχει τεράστια πίεση επάνω του. Θα μάθει μέσα από τα λάθη του και συζητάμε γι' αυτό συχνά. Ακούγονται πολλά και πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις”.

Μάλιστα ο Λουτσέσκου εξήρε την αγωνιστική συμπεριφορά του Νάσμπεργκ: “Μέσα από τις προπονήσεις αποφάσισα να βάλω τον Νάσμπεργκ. Τέλεια συμπεριφορά, τέλεια νοοτροπία δείχνει... Πάντα θετικός, πάντα με χαμόγελο. Του είπα την Τρίτη ότι την Κυριακή θα παίξεις γιατί πάει πολύ καλά».

Μπορεί να τον... πικάρει τον Κωνσταντέλια με την προηγούμενη δήλωση, καθώς ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης, ίσως όμως είναι ένα ακόμη “τρικ” του προπονητή που θέλει να διατηρήσει τον νεαρό σε εγρήγορση.

Νέες εξαιρετικές επιδόσεις

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αγωνιστικά ο Κωνσταντέλιας…. απογειώνεται. Την περσινή αγωνιστική περίοδο, έπαιξε σε 37 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Πέτυχε τρία γκολ. Από την έναρξη αυτής της σεζόν, αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν συμμετείχε σε όλα, επί 90 λεπτά το κάθε ένα. Φρόντισε όμως να βάλει 4+1 γκολ και να μοιράσει μία ασίστ. Το +1 γκολ που αναφέρουμε και δεν είναι καταγεγραμμένο επισήμως στα στατιστικά, είναι με αντίπαλο την Μπεϊτάρ στο Ισραήλ, Τότε με περίτεχνη ενέργεια απέφυγε τρεις παίκτες της Μπεϊτάρ, πλάσαρε για το γκολ, η μπάλα όμως χτύπησε σε αντίπαλό του, κατέληξε στα δίχτυα της Μπείτάρ και προσμέτρησε ως αυτογκόλ. Οι επιδόσεις του, είναι όντως εξαιρετικές.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία που θα γράψει ιστορία - Εντολή Σαββίδη για 10 εκατ. - Συζητήσεις με κορυφαία ομάδα της Ευρώπης!