Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Αιχμαλωσία ΑΕΚ στον ΠΑΟ - Άλλο Τσούμπερ, άλλο Τζούρισιτς - Δεν ήταν ούτε ομάδα ούτε 11αδα Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-26 18:43:00

Αιχμαλωσία ΑΕΚ στον ΠΑΟ - Άλλο Τσούμπερ, άλλο Τζούρισιτς - Δεν ήταν ούτε ομάδα ούτε 11αδα Γιοβάνοβιτς!

του Ευάγγελου Μίχου
Αιχμαλωσία ΑΕΚ στον ΠΑΟ - Άλλο Τσούμπερ, άλλο Τζούρισιτς - Δεν ήταν ούτε ομάδα ούτε 11αδα Γιοβάνοβιτς!

Ποιος κάνει την μπάλα κομπολόι και το 1ο φαβορί για τίτλο. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την ανωτερότητα της Ένωσης στη Λεωφόρο, για την υπερομάδα του Αλμέιδα που δίνει παντού παράσταση νίκης, για τις... πειραγμένες επιλογές του Σέρβου προπονητή, αλλά και για το ντεμπούτο του Κάλενς.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ένα μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι, δύο σπουδαίοι προπονητές, Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς, με διαφορετικές ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες και δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, που έχουν δημιουργήσει όμως, δύο πολύ καλά γκρουπ αλλά και παραδοσιακά δύο διαφορετικοί... κόσμοι αν και ομάδες της ίδιας πόλης. Συν το ότι ήταν και οι δύο Ευρώ-θριαμβευτές της Πέμπτης, με αντιπάλους όπως η Βιγιαρεάλ και η Μπράιτον. Και με την κορυφαία ίντριγκα: ήταν η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, μετά την περσινή ... χωρίς ανάσα μονομαχία τους στη διεκδίκηση του τίτλου, για το ποια εν τέλει είναι η καλύτερη ομάδα και άξιζε το πρωτάθλημα της σεζόν 2020 - 223!

Όλοι αυτοί, οι παραπάνω , λόγοι - έβρισκες και αρκετούς ακόμη - καθιστούσαν από άκρως ενδιαφέρον έως και καθηλωτικό, ακόμα και για έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟ, για να καθίσει να δει το χθεσινοβραδινό Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Εδώ που τα λέμε και αντικειμενικά το ζευγάρι αυτό αποτελούσε το πιο υψηλού ενδιαφέροντος ντέρμπι που θα μπορούσε να βρει αυτή την εποχή στη Super League.

Παραλίγο βέβαια - και μέχρι να κατέβει - να μην ξεκινήσει εξαιτίας του πανό της ντροπής υπερ των ναζί και των δολοφόνων της Ντιναμό (λογικά ακόμη και η ντροπή πρέπει να ντράπηκε με αυτό), που σήκωσε μια μερίδα οργανομένων οπαδών (;) του Παναθηναϊκού!

Δεν θυμάμαι, δεν είδα να το έχουν κάνει και σε προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας τους, το έκαναν προφανώς χθες κόντρα στην ΑΕΚ του νεκρού. Όπως θα έκαναν σαδιστικά και με το μαχαίρι που θα κάρφωναν και θα γύριζαν στην πληγή του συνανθρώπου τους. Καμένα μυαλά, μικροί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματικά η λέξη μαγκιά!! Συγχρόνως, αηδία, σίχαμα, εξευτελισμός σκατοανθρωπιά από 50 μέχρι 100 άτομα που στιγματίζουν έναν ολόκληρο ιστορικό σύλλογο, με εκατομμύρια λαό, που κι αυτός στο παρελθόν είχε θρηνήσει αντίστοιχο δολοφονημένο οπαδό.Ένα πανό που η διοίκηση έπρεπε να κάνει τα πάντα ώστε να μην αφήσει να μπει και να ανέβει στο γήπεδο κι από την στιγμή που δεν τα κατάφερε και συνέβη, θα έπρεπε να το καταδικάσει άμεσα και να διαχωρίσει την θέση της. Διαφορετικά μένει η μεγάλη εικόνα και η αίσθηση πως σας κρατάνε σε "ομηρία", με το καθεστώς τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει κάποιοι (γνωστοί, άγνωστοι). 

 

Το θέμα, λοιπόν, της επόμενης ημέρας του 1-2 στον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να είναι πως θα... λυτρωθείς από αυτά τα εγκληματικά στοιχεία και την άρρωστη κατάσταση και όχι αν σε αδίκησε ο Ιταλός διαιτητής επειδή δεν έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη αποβολής στο Γαλανόπουλο (η γάτα Αλμέιδα το πήρε χαμπάρι και αμέσως τον απέσυρε με αλλαγή)!!

Πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα για να μιλήσουμε και εδώ χωρίς μαλλιά στην γλώσσα και χωρίς... χρωματιστά γυαλιά:

1) Το ντέρμπι ξεκινάει με ένα γκολ του Τζούρισιτς το οποίο κανονικά δεν... μπαίνει σχεδόν ποτέ ή μπαίνει μία φορά στις 150!! Ήταν ξεκάθαρα ένα γκολ ατομικής κλάσης του Σέρβου αλλά και μεγάλης ευθύνης του Στάνκοβιτς (το έφαγε στην κλειστή του γωνία και ψηλά). Για παράδειγμα ο Πασχαλάκης, λόγω αντανακλαστικών και ύψους δεν πιστεύω πως θα έτρωγε τέτοιο γκολ...

2) Μετά το 1-0 ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ήταν μία τρομερή αιχμαλωσία της ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό δια χειρός Ματίας Αλμέιδα!! Η ΑΕΚ έκανε ΟΛΟ το παιχνίδι και ΟΛΟ το γήπεδο δικό της!!! Με εξωπραγματική ένταση και ρυθμό, δείχνοντας πως δεν έχει κανένα πρόβλημα παρότι βρέθηκε τόσο νωρίς πίσω στο σκορ και παρότι προερχόταν από ένα υπέρ ενεργειακό παιχνίδι επιπέδου Premier League κόντρα στην Μπράιτον αλλά και από ένα ταξίδι στην Αγγλία...

3) Ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις το χθεσινό πρώτο ημίχρονο της Λεωφόρου και να παρακολουθείς 10 παίκτες της ΑΕΚ να έχουν τις αντοχές, τις ορμές και την επιθυμία να παίξουν man to man στο press τους αντίστοιχους 10 του Παναθηναϊκού!!! Ήταν κάτι ομολογουμένως φοβερό... Με εντολή/σχέδιο Αλμέιδα κάθε κιτρινόμαυρος "κλείδωνε" με τον αντίπαλό του και πήγαινε όπου πήγαινε κι αυτός. Με highlight ασφαλώς τον στόπερ Μήτογλου που πήγε 15 μέτρα κάτω από το κέντρο πάνω στον Μπερνάρ!!

4) Δεν ήταν,λοιπόν, μόνο το man to man του Τσούμπερ πάνω στον Ρούμπεν Πέρεθ που έκανε τον Ισπανό να θυμίζει... Ford Cortina που ανεβαίνει τον Αχλαδόκαμπο (κλεμμένο από τον ραδιοφωνικό μου partner Χρήστο Σούτο) και έτσι αποδιοργάνωσε πλήρως το κλασικό build-up του Γιοβάνοβιτς. Ήταν και τα υπόλοιπα man to man, ξεκινώντας από αυτό του ΛιΒάι Γκαρσία πάνω στον ένα στόπερ του Παναθηναϊκού. Με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να κρατήσουν ρυθμό και να αλλάξουν... τρίτη πάσα, είτε κατέβαιναν χαμηλά οι Βιλένα/ Μπερνάρ για να πάρουν μπάλα, είτε προσπαθούσαν να ανεβούν τα στόπερ των πράσινων. Τίποτα δεν λειτουργούσε όπως έχουμε μάθει τον Παναθηναϊκό με την γνωστή του κατοχή..

5) O Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς στηρίζει το παιχνίδι του στο να κρατάει μπάλα ,βγάζοντας την πίεση από πάνω του και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να του κάνει πολλές φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο και μετά το 1-0 η ΑΕΚ τον... έπνιξε, τον έφερε σε κατάσταση ασφυξίας! Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου φαινόταν δίκαιο αλλά κάλλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει από τότε το 1-2. Και όλα αυτά παίζοντας στον άξονα με Γαλανόπουλο στο 6 και Πινέδα στο 8, δηλαδή χωρίς τους δυο πιο πρεσαδόρους μέσους της, Γιόνσον και Σιμάνσκι...

6) Ένα ελαφρυντικό που πρέπει να δώσουμε στον Παναθηναϊκό για την εικόνα αιχμαλωσίας του στο πρώτο ημίχρονο από την ΑΕΚ, ήταν η αποχώρηση του Μάγκνουσον με το που ξεκίνησε το ντέρμπι. Με τον Ισλανδό παρόντα ο Παναθηναϊκός θεωρώ θα έπαιρνε περισσότερες βοήθειες και θα ήταν καλύτερος στο build-up αφού ο Γεβντάι που τον αντικατέστησε ήταν πολύ κακός σε αυτό...

7) Δεν ξέρω τι όνειρο είδε χθες ο Γιοβάνοβιτς με την ενδεκάδα που κατέβασε κόντρα σε μία ομάδα που παίζει με την πιο υψηλή ένταση, όπως η ΑΕΚ... Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε από τη σύνθεσή της αντιπάλου του και ειδικά την παρουσία των Γαλανόπουλου στην κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή. Δεν ξέρω αν η σύνθεση της δικής του ομάδας ήταν προϊόν απόφασης για rotation ή κάποιος/κάποιοι μέσα στον Οργανισμό του ... χάλασαν το μυαλό πώς το ρόστερ πλέον με τις μεταγραφές που έγιναν έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν μπάλα και να κερδίσουν αυτή την ΑΕΚ!! Αυτό που είδα και ξέρω είναι ότι ο χθεσινός Παναθηναϊκός δεν ήταν ο κλασικός Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς. Λες και από κάπου, κάπως είχε... χειραγωγηθεί ο Σέρβος κόουτς και άλλαξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και για να ενισχύσω σημειολογικά αυτό που λέω, απλώς να υπενθυμίσω πως την Πέμπτη κόντρα στη Βιγιαρεάλ, εκεί που ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε, η ενδεκάδα που ξεκίνησε ο Γιοβάνοβιτς ήταν ο περσινός Παναθηναϊκός χωρίς καμία μεταγραφή!!!

8) Ο Γιοβάνοβιτς δεν μπορώ να γνωρίζω αν παρασύρθηκε αλλά έπρεπε να είχε δείξει μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στην ΑΕΚ που προερχόταν από το έπος του Μπράιτον. Να έδειχνε μεγαλύτερη εκτίμηση σε μία ομάδα που είχε καταφέρει το βράδυ της Πέμπτης να ανταπεξέλθει σε εντάσεις Premier League. Το λέω αυτό γιατί αποδείχθηκε πως δεν είχε διαβάσει σωστά το χθεσινό ντέρμπι. Τι εννοώ; Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά των δικών σου παικτών αλλά και τα χαρακτηριστικά της αντιπάλου, δεν μπορείς να κατεβαίνεις με χαφ τους Πέρες, Βιλέννα, Τζούρισιτς συν τον Μπερνάρ!! Ακριβώς επειδή απέναντί σου έχεις την ΑΕΚ και όχι μία λάιτ ομάδα, γνωρίζεις ποδοσφαιρικά πώς με αυτή την τετράδα δεν θα έχεις ισορροπίες στις μεταβιβάσεις και μπορεί να το πληρώσεις. Όπως και το πλήρωσες... 

9) Ο κόουτς Γιοβάνοβιτς χθες βράδυ ήταν εμφανώς ντεφορμέ, κάτι που αποδείχθηκε κι από την διαχείριση του στη διάρκεια του αγώνα. Ουσιαστικά του γύρισε το ματς ο Αλμέιδα χωρίς να δείχνει πώς το πήρε χαμπάρι, χωρίς να αντιδράσει ή όταν προσπάθησε το έκανε είτε με καθυστερημένες, είτε με λάθος αλλαγές. Αυτό που έπαθε ο Ντε Ζέρμπι κόντρα στον Αλμέιδα το έπαθε και ο Σέρβος και είναι κάτι που συμβαίνει με τους προπονητές. Δηλαδή να πλανάρουν από πριν έναν αγώνα, να έχουν σχεδιάσει το πως θα διαχειριστούν το παιχνίδι, να μην τους βγαίνει και αυτοί να επιμένουν εμονικά με την ελπίδα πως θα δικαιωθούν. Το έπαθε ο Ντε Ζέρμπι γιατί υπολόγισε διαφορετικά την ΑΕΚ, το έπαθε και ο Γιοβάνοβιτς και δεν βοήθησε τους παίκτες του να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η ιστορία θα γράψει πωςο Αλμέιδα μέσα σε πέντε βράδια και σε δύο συνεχόμενα πολύ υψηλού επιπέδου ματς,κατάφερε να τα κερδίσει κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των πάγκων τόσο με αντίπαλο τον ("νέο Γκουαρντιόλα") Ντε Ζέρμπι, όσο και με αντίπαλο τον σοφό Γιοβάνοβιτς!!

 

10) Ο ΠΑΟ είπαμε γιατί δεν ήταν καλός. Η ΑΕΚ δεν τον άφηνε να κρατήσει μπάλα καθόλου. Ίσως να ήταν και ο χειρότερος Παναθηναϊκός του ζευγαριού με την ΑΕΚ του Αλμέιδα κι αυτό αφού την περασμένη σεζόν, στίς μεταξύ τους αναμετρήσεις, υπήρχαν στιγμές που οι πράσινοι είχαν πανικοβάλει την ΑΕΚ. Χθες και μετά το 1-0 ουσιαστικά δεν έκανε φάσεις σε ροή αγώνα και απείλησαν μόνο από στατικές. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που μετά το δεύτερο γκολ που τρώει κάνει ελάχιστα πράγματα για να ισοφαρίσει με την ΑΕΚ να φτάνει πολύ πιο κοντά στο 1-3

11) Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφαγε λιγότερη πίεση, πήρε έτσι περισσότερη κατοχή, αλλά ο Αλμέιδα ήταν πάλι εκεί για να οργανώσει διαφορετικά την ομάδα. Της χαμήλωσε τα μέτρα και περίμενε τις στιγμές της, ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν για να κτυπήσει στις μεταβάσεις ποντάροντας στον unplayable πίβοτ Λιβάι Γκαρσία αλλά και στον Πιζάρο που πέρασε αλλαγή. Μπορεί με τον Μεξικανό να έχασε σε εντάσεις (για αυτό όμως είχε κατεβάσει τα μέτρα) αλλά πόνταρε στην τρομερή του ποιότητα με την μπάλα και την ικανότητά του στους συνδυασμούς. Παρεμπιπτόντως ο Πιζάρο μπορεί να μην είναι έτοιμος ακόμα για τις εντάσεις που απαιτεί το παιχνίδι της ΑΕΚ αλλά την μπάλα την κάνει....κομπολόι!!! Κάπως έτσι βρήκε και το νικητήριο γκολ: πιβοτάρισμα του Λιβάι στη μεσαία γραμμή, μαγικό άνοιγμα στο σωστό timing του Πισάρο, ασίστ του Τσούμπερ, άψογο τελείωμα του Πινέδα και άντε γεια. Ο προπονητής και οι παίκτες του που δεν είχαν συμβιβαστεί με την ισοπαλία στην Αγγλία δεν συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία στη Λεωφόρο κερδίζοντας και τα δύο αυτά μεγάλα ματς...

12) Διπλό στο Brighton την Πέμπτη και διπλό τη Δευτέρα στην έδρα του θριαμβευτή επί της Βιγιαρεάλ, σε ένα Classic Derby και μάλιστα με ανατροπή. Αυτό λέγεται ΜΕΤΑΛΛΟ και θέλει... χρυσούς κοχόνες για να το πετύχεις!!! Η ΑΕΚ του Αλμέιδα τα έχει αποκτήσει και τα δύο μαζί με ένα σπουδαίο ρόστερ (νομίζω πως τέτοιους και τόσους ποιοτικούς παίκτες δεν είχε ποτέ στην ιστορία της) και όλα αυτά τις επιτρέπουν να ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ!!

13) Ήταν τεράστιο το μήνυμα που μέσα σε πέντε βράδια έστειλε η ΑΕΚ στους τρεις εγχώριους αντιπάλους της για τη διεκδίκηση του τίτλου. Εξηγούμαι: κόντρα στον Παναθηναϊκό του απέδειξε, κλείνοντας στόματα, πώς δίκαια του πήρε το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν. Εκτός όμως, από το διπλό που έφερε στη Λεωφόρο,το πιο σπουδαίο ήταν ότι έπαιξε με την ...εμφάνιση νταμπλούχου και αυτό το έκανε προερχόμενη από αγώνα κόντρα σε μία ομάδα όπως η Brighton που τα σπάει στη φετινή Premier League και έχει στο παιχνίδι της ρυθμό που σκοτώνει. Στην Αγγλία η ΑΕΚ δεν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά σε ένταση και τελικές συναγωνίστηκε τους "γλάρους". Στη Λεωφόρο χθες πάλι, είτε στο πρώτο ημίχρονο, είτε στην επανάληψη, ότι κ αν επέλεξε ο Αλμέιδα να παίξει ήταν ολοκληρωτικά και καθηλωτικά καλύτερη του Παναθηναϊκού. Κι αυτό αποτελεί το πιο ηχηρό μήνυμα της ΑΕΚ πώς είναι εδώ και παραμένει πρωταθλήτρια αλλά και πρώτο φαβορί για να κάνει το repeat!!

14) Η ΑΕΚ στο φετινό της ξεκίνημα μπορεί να καθυστέρησε λίγο αλλά πλέον επιβεβαιώνει αυτό που μας είχε δείξει από πέρυσι, ότι δηλαδή είναι μία ευρωπαϊκή ομάδα που ξεφεύγει σιγά-σιγά από τα ελληνικά δεδομένα! Όσο κι αν δεν θέλουν να τον δουν οι αντίπαλοι οπαδοί ενδεχομένως και οι αντίπαλοι της στο γήπεδο, αυτό που κάνει η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι εξωπραγματικό !!Παίζει σε ρυθμούς άλλους, σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς και μπορεί να ανταπεξέλθει στα ίσα μία ομάδα που είναι υποψήφια για την 4άδα στην Πρέμιερ Λιγκ και λίγες μέρες αργότερα να παίζει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να βγάζει τις ίδιες εντάσεις και να το κερδίζει με σχετική άνεση!

15) Ο Αλμέιδα έχει φτιάξει μία ομάδα που είναι μίνιμουμ από πλευράς έντασης μία ταχύτητα πάνω, πάρα πολλυ ανθεκτική με πνεύμα winners και τώρα που ξεκίνησαν τα συνεχόμενα παιχνίδια εκεί φαίνεται η διαφορά της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ ξεπερνάει το βαρύ πρόγραμμα με την ένταση της ενώ οι άλλοι βγάζουν σημάδια κούρασης σαν να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Δείτε τον Παναθηναϊκό πως τελειώνει το χθεσινό ντέρμπι. Ή τον Ολυμπιακό, πως ο Μαρτίνεθ "κλείνει" το παιχνίδι είτε κόντρα στην ΑΕΚ, είτε με την Φραιμπουργκ για να κρατήσει την ισοπαλία.

16) Η ΑΕΚ χθες βράδυ έδειξε πώς είναι καλύτερη ομάδα, με καλύτερους παίκτες, καλύτερα γυμνασμένοι, καλύτερες αλλαγές, πιο αθλητική, πιο ανθεκτική, πιο compact group με έναν προπονητή που κάνει καλύτερη διαχείριση και που της έχει εμφυσήσει μία ασύλληπτη νοοτροπία πώς πάνε για τη νίκη και δεν οπισθοχωρούν!! Απλά υπενθυμίζω πως η ΑΕΚ χθες δεν είχε τα τρία τέταρτα της βασικής της άμυνας ( Μουκουντί, Βίντα, Χατζησαφί), δεν χρησιμοποίησε παίκτες που ήταν από τους κορυφαίους στο Brighton (Πόνσε, Αμραμπατ, Σιντιμπέ) αλλά και δεν έβαλε αλλαγή αυτή την φορά τον παίκτη- αποκάλυψη του προηγούμενου ντέρμπι με τον Ολυμοιακλο (Ζίνι)...

17) Ο Πινέδα ήταν απλά φανταστικός, πραγματικά αλλά κλάση.Σκόραρε το νικητήριο γκολ, δεν κοβόταν με τίποτα, κράτησε όλες τις μπάλες στο κέντρο του γηπέδου και τελείωσε το ματς ως αριστερός μπακ. Εμφάνιση που δικαιολόγησε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που τον αγόρασε ο Μελισσανίδης...

18) Ο Τσούμπερ μέτρησε ένα γκολ και μία ασίστ στο ντέρμπι, έριξε απίστευτο τρέξιμο, έβγαλε ξανά μεγάλη προσωπικότητα σε ένα μεγάλο ματς. Λογικά θα τον έβλεπε ο Γιάννης Παπαδημητρίου που καθότανε στον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα μελαγχολούσε αφού ήταν δική του μεταγραφή στην ΑΕΚ. Εδώ που τα λέμε ο Τζούρισιτς, που κι αυτός δική του μεταγραφή στον Παναθηναϊκό είναι, μπορεί να πέτυχε μία γκολάρα αλλά δεν είναι... Τσούμπερ για την ομάδα του...

19) Τέλος ο Λιβαι Γκαρσία που όταν παίζει μεταμορφώνει την ΑΕΚ κατά 30% κι ας μη σκοράρει, είναι ένα σύγχρονο φορ που διαλύει κυριολεκτικά τα αντίπαλα στόπερ αλλά και μπακ. Μπορεί και τρομοκρατεί όταν είναι υγιής και στο 100% όλες τις άμυνες, είτε του Παναθηναϊκού είτε της Brighton είτε της Αντβέρπ αφού δεν μπορούν να προσαρμοστούν πάνω του και ο αθεόφοβος ΔΕΝ κόβεται ούτε με... βαλέ. Δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο πλέον Unplayable επιθετικός της Superleague...

20) O Κάλενς με μία μόλις εβδομάδα στα Σπάτα αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστος και μάλιστα με παρτενέρ τον Μήτογλου. Γρήγορος και μπαλάτος, με στοχευμένες πάσες χωρίς να σηκώνει ψηλά τη μπάλα αλλά και με αντοχές στην πίεση. Ο Περουβιανός από το πρώτο δείγμα γραφής δείχνει να είναι καλύτερος στις μεταβιβασεις του και από τον Μουκουντί, σίγουρα και πιο γρήγορος. Ήταν εμφανές πως έχει παραστάσεις και εμπειρίες αφού κλήθηκε να παίξει το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι και με μία πειραματική άμυνα, με μόλις λίγες προπονήσεις στα πόδια του και έχοντας ως αντίπαλο man to man τον πιο φορμαρισμένο και κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού, Ιωαννίδη. Αποδείχθηκε Επίσης λάθος που δεν είχε έρθει νωρίτερα για να δηλωθεί και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλμέιδα... ακύρωσε τον Γιοβάνοβιτς - Η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ με ΠΑΟ - Ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags