Facebook Pixel Αποκάλυψη: Τεράστια θυσία Αραούχο για την ΑΕΚ - Σπάνια κίνηση από ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-26 22:19:00

Αποκάλυψη: Τεράστια θυσία Αραούχο για την ΑΕΚ - Σπάνια κίνηση από ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αποκάλυψη: Τεράστια θυσία Αραούχο για την ΑΕΚ - Σπάνια κίνηση από ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου!

Ο Αργεντινός έκανε τα πάντα για την Ένωση, έμπρακτα, όχι στα λόγια. Μία αποκάλυψη του Sportdog.gr που θα συζητηθεί…

ΑΕΚ - Σέρχιο Αραούχο: Μια ρετρό ιστορία από το περασμένο πρωτάθλημα, που όμως, λέει πολλά, θυμήθηκε το sportdog με αφορμή την ρηξη στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού γονάτου του Μάγκνουσον.

Γιατί τον περασμένο Απρίλιο και ο Αραούχο είχε τραυματιστεί σε ένα παιχνίδι της Ένωσης με τον Άρη - Είχε κάνει συρραφή στον έσω μηνίσκο στο αριστερό γόνατο, ενώ είχε αποφασιστεί να γίνει ταυτόχρονα και επεμβατική διαδικασία για τον οπίσθιο χιαστό - Με βάση την εικόνα που υπήρξε από την μαγνητική που έγινε εδώ και την εικόνα που σχημάτισε ο γιατρός κατά την επέμβαση.

Όπως είναι γνωστό το να σκαλίσει κάποιος τον χιαστό δεν είναι η καλύτερη διαδικασία για έναν αθλητή, καθώς ο χρόνος για να επανέλθει σε φουλ δράση, μπορεί να είναι ακόμα και 6 μήνες. Μόνο που ο Σέρχιο ήταν έτοιμος πολύ νωρίτερα και αυτό δεν έγινε τυχαία.

 

Χωρίς να εμβαθύνουμε ιδιαίτερα, αν ένας αθλητής κάνει χιαστό με κανονικό μόσχευμα (αυτομόσχευμα από τον ίδιο τον οργανισμό δηλαδή), επιστρέφει σε 5-6 μήνες σε φουλ δράση.  Πέρα από το κανονικό μόσχευμα υπάρχει και η λύση με το συνθετικό μόσχευμα που ο αθλητής επιστρέφει σε 2,5-3 μήνες σε φουλ αγωνιστική κατάσταση.

Ποια είναι η διαφορά; Στη δεύτερη περίπτωση μετά από 3-5 χρόνια χαλαρώνει. Άρα χρειάζεται να γίνει ξανά χιαστός. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί κλασσικό παράδειγμα τέτοιας αποκατάστασης είναι ο Αραούχο - Αυτός είναι ο λόγος που γύρισε στους 3 μήνες στις υποχρεώσεις της ομάδας και, ήδη από το καλοκαίρι είναι μαζί με τους υπόλοιπους.

Ο Αραούχο προτίμησε την σύντομη λύση, για να είναι με την ομάδα από την αρχή, αν και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει σε λίγα χρόνια να κάνει ξανά χιαστό, χωρίς να υπάρχει βλάβη μέσα από έναν αγώνα. Συνυπολογίζοντας όμως την ηλικία του (ήταν 31+ όταν χτύπησε), είδε ότι ήταν προτιμότερο για την καριέρα του στην ΑΕΚ να κάνει χιαστό με συνθετικό μόσχευμα. Κι αυτό δείχνει πολλά... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμαλωσία ΑΕΚ στον ΠΑΟ - Άλλο Τσούμπερ, άλλο Τζούρισιτς - Δεν ήταν ούτε ομάδα ούτε 11αδα Γιοβάνοβιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags