Facebook Pixel Ροτέισον Αλμέιδα με Ατρόμητο! Επιστροφή Χατζισαφί - Ευκαιρία να "ψηθεί" ο Κάλενς
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-27 13:09:00

Ροτέισον Αλμέιδα με Ατρόμητο! Επιστροφή Χατζισαφί - Ευκαιρία να "ψηθεί" ο Κάλενς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ροτέισον Αλμέιδα με Ατρόμητο! Επιστροφή Χατζισαφί - Ευκαιρία να "ψηθεί" ο Κάλενς

Αλλαγές ετοιμάζει ο Αργεντινός τεχνικός σε σχέση με το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί η ΑΕΚ να προέρχεται από μία σημαντική νίκη με επική ανατροπή μέσα στη Λεωφόρο εναντίον του Παναθηναϊκού και από την ιστορική επικράτηση στη Μπράιτον στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, η εμβόλιμη 6η αγωνιστική όμως κρύβει παγίδες. Η Ένωση φιλοξενεί στις 21:00, στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Ατρόμητο, ο οποίος έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Περιστερίου προέρχεται από την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, απ’όπου απέδρασαν με τον έναν βαθμό με το γκολ του Γιουμπιτάνα στο 86’. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμεί με Βόλο και Παναιτωλικό). Οπότε είναι σίγουρο για τον κόουτς Κρις Κόλμαν, ότι στην OPAP ARENA δεν πρόκειται να κατέβουν για τουρισμό και να θαυμάσουν το νεόδμητο στάδιο, γιατί «καίγονται» για βαθμούς.

 

Θα αντιμετωπίσει όμως μια ΑΕΚ πολύ ανεβασμένη, η οποία αγωνίζεται ξανά σαν ομάδα διατηρώντας το μοναδικό της στυλ που τη διακρίνει, κατά την παραδοχή του Ματίας Αλμέιδα, μετά το διπλό στη Λεωφόρο. Τα προβλήματα όμως παραμένουν ίδια για τον Αργεντινό τεχνικό. Βίντα και Μουκουντί δεν υπολογίζονται. Ο πρώτος συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης την Τρίτη, ενώ ο δεύτερος έκανε ατομικό.

 Το ευτυχές γεγονός είναι, ότι ο Χατζισαφί, ο οποίος υπέστη διάσειση στο Μπράιτον, προπονήθηκε κανονικά και όλα δείχνουν πως την Πέμπτη το βράδυ θα είναι ανάμεσα στις επιλογές του «πεγιάδο», ο οποίος αναμένεται να μοιράσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, δείχνοντας για μια ακόμα φορά πως υπολογίζει σε όλους.

Για παράδειγμα ο Πόνσε, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την 5η αγωνιστική, αναμένεται να πάρει θέση βασικού αντί του Λιβάι Γκαρσία. Από εκεί και πέρα αναμένεται να δούμε τον Άμραμπατ να καλύπτει τη δεξιά πλευρά με τον Ελίασον να μένει στον πάγκο. Επίσης ο Μάνταλος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για ενδεκάδα. Στο κέντρο της άμυνας δεν αποκλείεται να δούμε ξανά το δίδυμο Μήτογλου-Κάλενς. Ο τελευταίος ντεμπούταρε στη Λεωφόρο έδειξε καλά στοιχεία, έφερε ευθύνη όμως στο γκολ του Παναθηναϊκού, δείγμα ότι χρειάζεται παιχνίδια όπως αυτά με τον Ατρόμητο για να εγκλιματιστεί.

Ο Αλμέιδα πάντως επιβεβαίωσε, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για μία ακόμα φορά, ότι είναι κορυφαίος στη διαχείριση του υλικού του. Έχει όμως και παίκτες, όπως ο Πινέδα που μπορούν να εξυπηρετούν τον προπονητή του, παίζοντας οπουδήποτε χρειαστεί. Ο Μεξικανός στη Λεωφόρο στο τέλος έπαιξε αριστερό μπακ και άπαντες απορούν, πού αλλού μπορεί να τον δούνε να αγωνίζεται.

Το σίγουρο είναι, ότι η ΑΕΚ δεν θα παίξει κλειστά απέναντι στον Ατρόμητο. Δεν το συνηθίζει άλλωστε. Θα χρειαστεί πάντως λίγη προσοχή παραπάνω καθώς, εκτός ότι ο αντίπαλος έχει κίνητρα, η Ένωση δεν έχει καταφέρει φέτος να νικήσει στην «Αγιά Σοφιά» σε Ευρώπη και Ελλάδα. Την 6η αγωνιστική είναι ευκαιρία λοιπόν για τους "κιτρινόμαυρους" να τερματίσουν αυτό το αρνητικό σερί.

 

Για τους λάτρεις του στοιχήματος. Στους τελευταίους 10 αγώνες της ΑΕΚ, έχει επαληθευτεί 7 φορές το σημείο Over 2.5 γκολ, ο Ατρόμητος όμως είναι στο αντίθετο. Στους τελευταίους 10 αγώνες επαληθεύεται το σημείο Under 2,5.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags