Facebook Pixel Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς - ΠΑΟΚ: Επιστροφή Πρίγιοβιτς - Τεράστια μείωση από τις 500.000 - "Χαζοί ήταν που άφησαν τον Σαμάτα στη Φενέρ;"
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-27 19:45:00

Επιστροφή Πρίγιοβιτς - Τεράστια μείωση από τις 500.000 - "Χαζοί ήταν που άφησαν τον Σαμάτα στη Φενέρ;"

του Γιώργου Κτενά
Επιστροφή Πρίγιοβιτς - Τεράστια μείωση από τις 500.000 - "Χαζοί ήταν που άφησαν τον Σαμάτα στη Φενέρ;"

Θα μπορούσε να παίξει στον ΠΑΟΚ ως εναλλακτική λύση; Ο Σέρβος φορ ψάχνει ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη και ήδη έχει ρίξει τα δίχτυα του στην Ελλάδα. Τι έκανε την τελευταία του σεζόν και το συμβόλαιο που ψάχνει.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς - ΠΑΟΚ: Χωρίς ομάδα βρίσκεται ο διεθνής Σέρβος επιθετικός, καθώς συμφώνησε με την Western United για να λύσουν κοινή συνεναίσει το συμβόλαιό του και ο πεπειραμένος άσος να ψάξει για άλλες προκλήσεις στην καριέρα του.

O 33χρονος επιθετικός βρέθηκε στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας τον Οκτώβριο του 2021, μετά από την περιπέτειά του στην Αλ Ιτιχάντ, και σε γενικές γραμμές είχε μια συμπαθητική παρουσία - Σε ένα πρωτάθλημα, όμως, που η δυναμικότητά του είναι χαμηλή.

Το συμβόλαιό του με την Western United έφτανε κάπου στις 500.000 ευρώ, γιατί στην Αυστραλία έχουν προκαθορισμένο Financial Fair Play στα οικονομικά τους οι ομάδες, και αποφάσισε να αποχωρήσει ως ελεύθερος αν και θα μπορούσε κάποια ομάδα να τον αποκτήσει με ελάχιστα χρήματα. Προφανώς, όμως, δεν υπήρχε αυτό το ενδιαφέρον.

Ο Πρίγιοβιτς θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί, αλλά στα 33 του χρόνια και με το να απουσιάζει ουσιαστικά από τις καλές εμφανίσεις ήδη από τον Γενάρη του 2019, όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ για την Αλ Ιτιχάντ, είναι πολύ δύσκολο να βρέθει ομάδα με αξιώσεις για να του προσφέρει συμβόλαιο.

Κι εδώ χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε ότι η Αλ Ιτιχάντ είναι ένας γίγαντας στο αραβικό ποδόσφαιρο, μια τοπ επιπέδου ομάδα - Δεν είναι ότι πήγε στη Σαουδική Αραβία και έριξε το επίπεδό του, αλλά ότι δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο επίπεδο που έπρεπε για να κάνει τη διαφορα. Για την ιστορία η Αλ Ιτιχάντ είναι ομάδα που, τώρα, έχει βασικό επιθετικό τον Καρίμ Μπενζεμά.

Θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ (την περασμένη Άνοιξη υπήρχε ενδιαφέρον από τη σουηδική Χάκεν αλλά και από τον πολωνική Ράκοφ), για να παίξει μπάλα; Αρχικά να πούμε ότι το κασέ του είναι διαχειρίσιμο, ενώ ο Λουτσέσκου δεν έχει δείξει ότι θεωρεί εμπόδιο την ηλικία ενός ποδοσφαιριστή - Το αντίθετο μάλιστα.

Το ζήτημα είναι αφενός ότι ο Δικέφαλος έχει τρεις επιθετικούς στο ρόστερ (και προφανώς δεν υπάρχει ζήτημα να καθίσει στον πάγκο ο Τζίμας για να παίζει ο 33χρονος Πρίγιοβιτς), αφετέρου ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν τέθηκε θέμα από τη διοίκηση για την επιστροφή του. Φυσικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αγωνιστικά, αρκεί να αναλογιστούμε το εξής: Τον Δεκέμβρη του 2018 το market value του είχε φτάσει στα 7 εκατ. ευρώ (λίγες μέρες πριν πωληθεί στην Αλ Ιτιχάντ) και σήμερα είναι στις 600.000 ευρώ.

 

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, τον μοναδικό δημοσιογράφο στην Ελλάδα που έχει άρτια κατάρτιση στο ποδόσφαιρο τόσο στον αραβικό κόσμο όσο και στην Αυστραλία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για την αγωνιστική κατάσταση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

"Πρωτάθλημα με Πρίγιοβιτς - 16 ματς και 5 γκολ πέρσι - Δεν στέκεται στον ΠΑΟΚ"

"Δεν πήγε καλά πέρσι ο Πρίγιοβιτς, αλλά ευρυτερα όλη η ομάδα δεν πήγε καλά πέρσι. Τερμάτισαν στην 7η θέση αλλά από την αρχή φαινόταν ότι δεν θα πάει καλά. Ενώ την πρώτη χρονιά του Πρίγιοβιτς είχε κάνει την υπέρβαση και είχαν κερδίσει το πρωτάθλημα", σχολίασε στην αρχική αναφορά του.

Τι έκανε στην τελευταία αγωνιστική περίοδο;

"Πέρσι έχασε πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού, κατέγραψε μόλις 16 συμμετοχές και 5 γκολ, δηλαδή χαμηλά στατιστικά για Αυστραλία. Ειδικά εκεί που οι άμυνες είναι ανοιχτές και παίζουν ψηλά. Δεν είναι σε καλή κατάσταση, πέρσι έχασε πολλά παιχνίδια".

Πιστεύεις ότι μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ;

"Αρχικά θα έχει πέσει το κασέ του θα έχει πέσει αρκετά και δεν θεωρώ ότι μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα στο επίπεδο του ΠΑΟΚ. Βέβαια επειδή και για τον Σαμάτα τα λέγαμε, δεν έχει βάλει 3 χρόνια γκολ με την εθνική του ομάδα - Αν και είναι ο καλύτερος παίκτης της. Ας σκεφτούμε: Χαζοί ήταν στη Φενέρ που τον άφησαν να φύγει και στον ΠΑΟΚ τσακάλια που τον πήραν;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία που θα γράψει ιστορία - Εντολή Σαββίδη για 10 εκατ. - Συζητήσεις με κορυφαία ομάδα της Ευρώπης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags