Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Ελ Κααμπί "καυτός" τον οδηγεί! - Ο Ολυμπιακός απέφυγε το... σοκ και "συνέτριψε" τον Άρη με ξέσπασμα
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-27 22:23:00

Ελ Κααμπί "καυτός" τον οδηγεί! - Ο Ολυμπιακός απέφυγε το... σοκ και "συνέτριψε" τον Άρη με ξέσπασμα

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ελ Κααμπί "καυτός" τον οδηγεί! - Ο Ολυμπιακός απέφυγε το... σοκ και "συνέτριψε" τον Άρη με ξέσπασμα

Ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο δοκάρι του Νταρίντα (53') και το πλήρωσε, με τους Ερυθρολεύκους να σκοράρουν 3 γκολ μετά το 63' και να παίρνουν εμφατική νίκη με 4-1!

Ο Ολυμπιακός πετούσε... φωτιές στην επίθεση μετά το 63' και επικράτησε -πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ- με 4-1 του Άρη, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για ακόμα μία βραδιά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε δύο φορές σε καθοριστικά σημεία (έκανε το 2-1 και το 3-1) και "καθάρισε" το ματς.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 21' με αυτογκόλ του Μπράμπετς, με τον Άρη να ισοφαρίζει στο 47' με φοβερό σουτ του Πάρδο και να χάνει τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή στο 53', όταν ο Νταρίντα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Ο Ελ Κααμπί βρήκε δίχτυα στο 63' και στο 70', για να σκοράρει εν συνεχεία στο 84' για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο Γιόβετιτς κάνοντας το τελικό 4-1. Στο 90+1' ο Φορτούνης αστόχησε σε πέναλτι για τον Ολυμπιακό, καθώς νικήθηκε από τον Κουέστα.

Η εξέλιξη του ματς

Παιχνίδι τακτικής έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με τον ρυθμό σπανίως να ανεβαίνει. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε, με τον Άρη να στοχεύει στο να "χτυπήσει" μέσω αντεπιθέσεων. Ωστόσο το σχέδιο του Άκη Μάντζιου δεν βγήκε, καθώς οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν ελάχιστα, ενώ τις περισσότερες φορές που προσπαθούσαν να βγουν στην κόντρα, ο Μαρόν έμοιαζε απομονωμένος και πάλευε απέναντι σε ολόκληρη την "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Μόλις στο 7' ο Ελ Κααμπί έχασε τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, σουτάροντας άουτ σε τετ α τετ με τον Κουέστα έπειτα από λάθος του Οντουμπάτζο, κλέψιμο και πάσα του Φορτούνη. Στο 11' ο Φορτούνης πήγε για ένα εντυπωσιακό γκολ, καθώς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή μετά από διαδοχικές ντρίμπλες, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο 21' με... εντυπωσιακό τρόπο. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεψαν την μπάλα και έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Μασούρα να πατά περιοχή και να γυρίζει την μπάλα, ψάχνοντας προς το ύψος του πέναλτι. Ωστόσο, η μπάλα βρήκε στον Μπράμπετς που άθελα του την έστειλε στα δίχτυα με "τακουνάκι", κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό!

Στο 39' ο Σολμπάκεν αστόχησε με δυνατό διαγώνιο σουτ από τα αριστερά. Στο 41' σημειώθηκε η πρώτη τελική προσπάθεια του Άρη στο ματς, με το σουτ του Μενέντες να κοντράρει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ.

Η είσοδος του Πάρδο αντί του Οντουμπάτζο στην ανάπαυλα άλλαξε τα πάντα για τον Άρη αφού ο Ισπανός βρήκε δίχτυα χωρίς καν να έχει συμπληρώσει δύο λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο. Στο 47' η μπάλα έφτασε στον Πάρδο έπειτα από ασταθή απομάκρυνση του Κίνι και ο άσος του Άρη νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1 με τρομερό δεξί σουτ εκτός περιοχής!

Στο 53' ο Άρης έφτασε κοντά στην απόλυτη ανατροπή του σκηνικού, αλλά ο Νταρίντα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη έπειτα από πάσα του Σουλεϊμάνοφ!

Στο 57' ο Ελ Κααμπί... προειδοποίησε τον Άρη, όταν η κεφαλιά που έπιασε μετά από σέντρα του Ροντινέι έφυγε ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 62', ο Μαροκινός τιμώρησε την αδράνεια της "κιτρινόμαυρης" άμυνας μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ο Ελ Κααμπί δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, μιάς και στο 70' ξέφυγε από την άμυνα του Άρη και εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική συρτή σέντρα του Ροντινέι για να "γράψει" το 3-1 με προβολή στο πρώτο δοκάρι!

Στο 84' ο Γιόβετιτς έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με κοντινό πλασέ έπειτα από ασίστ του Μπιέλ, ο οποίος στη συνέχεια αστόχησε σε τετ α τετ στο 87'. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ζαμόρα εντός περιοχής σε γύρισμα του Ροντινέι, όμως ο Κουέστα απέκρουσε την εκτέλεση του Φορτούνη και το 4-1 παρέμεινε έως το φινάλε του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (78’ Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74’ Ορτέγα), Έσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55’ Ποντένσε), Μασούρας (55’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (78’ Γιόβετιτς).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ματαρίτα, Μπράμπετς (37’ λ.τρ. Βέλεθ), Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46’ Πάρδο), Νταρίντα, Βερστρέτε (88’ Ζιλ), Σουλεϊμάνοφ (71’ Κάρλσον), Μοντόγια, Μενέντες (71’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags