Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Ελ Κααμπί όπως Ιντσάγκι, θυμίζει Λυμπερόπουλο ο Ιωαννίδης - Αυτοί οι δύο είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ..."
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-28 17:44:00

"Ελ Κααμπί όπως Ιντσάγκι, θυμίζει Λυμπερόπουλο ο Ιωαννίδης - Αυτοί οι δύο είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ..."

του Γιώργου Κτενά
"Ελ Κααμπί όπως Ιντσάγκι, θυμίζει Λυμπερόπουλο ο Ιωαννίδης - Αυτοί οι δύο είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ..."

Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος επιθετικός στη Σούπερ Λιγκ; Το Sportdog.gr ζήτησε από τον σκόρερ Ηλία Κάμπα να σχολιάσει στο Sportdog.gr τη μέχρι τώρα εικόνα των Big-4 και των παικτών που παίζουν στην κορυφή της επίθεσης!

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται από την αρχή τής παρουσίας του στον Ολυμπιακό ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, γεγονός που δείχνει συνέπεια στην πολύ καλή επιλογή επιθετικών που κάνουν παραδοσιακά οι Πειραιώτες.

Ο Μαροκινός άσος ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο στην ομάδα, από την άποψη ότι η σκιά τού Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα μπορούσε να... παγώσει πολλούς, αλλά ο 30χρονος σέντερ φορ απέδειξε ότι μπορεί να είναι εξίσου αποδοτικός.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ηλία Κάμπα, τον αποτελεσματικότατο επιθετικό του Ηλυσιακού (έχει παίξει στη Σούπερ Λιγκ και με τον Ατρόμητο, μεταξύ άλλων), που στην καριέρα του έχει πετύχει συνολικά 171 γκολ σε 325 εμφανίσεις, προκειμένου να μας πει την άποψή του τόσο για τον Κααμπί όσο και για τους επιθετικούς των μεγάλων ελληνικών ομάδων.

"Για αυτό είναι καλός επιθετικός ο Ελ Κααμπί - Δεύτερος Ελ Αραμπί - Φυσάει και βάζει γκολ"

"Από την ημέρα που άκουσα ότι θα έρθει υποστήριζα ότι είναι καλός επιθετικός, γιατί παίρνει καλές θέσεις, είναι μέσα στις φάσεις, έχει το εύκολο γκολ. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και θα πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Είναι πολύ καλός μέσα στην περιοχή, με πολύ καλές κινήσεις και το βασικό είναι ότι βρίσκεται σε όλες τις πλευρές της περιοχής, πηγαίνει πλάγια, γυρίζει για ατομική ενέργεια. Σύγχρονος επιθετικός".

Μπορεί να πάρει τη θέση τού Ελ Αραμπί που έχει αφήσει βαριά παρακαταθήκη;

"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός βρήκε δεύτερο Ελ Αραμπί, βρήκε παίκτη για να μπει στα παπούτσια του. Γιατί έχει το εύκολο γκολ. Στην εποχή μας ήταν ο Ιντζάκι τέτοιος επιθετικός και έλεγα ότι φυσάει και βάζει γκολ ο άνθρωπος. Αυτό έχει σημασία για τον επιθετικό, να βάζει γκολ". 

"Ιωαννίδης όπως Λυμπερόπουλος - Καλύτερος μαζί με τον Λιβάι - Το μέλλον τού ελληνικού ποδοσφαίρου ο Τζίμας"

Πώς βλέπετε τη φετινή παρουσία του Ιωαννίδη;

Iωαννίδης είναι σε τρομερή κατάση, έχει ξεκινήσει από πέρσι με φορά, φαίνεται επειδή είναι πάντου. Tον συγκρίνω με τον Λυμπερόπουλο στις κινήσεις που κάνει έξω από την περιοχή. Του βγαίνουν όλα, είναι σε καλή κατάσταση, σκοράρει, βρίσκεται στα καλύτερά του".

Ο Σπόραρ;

"Δεν του έχουν βγει τα γκολ, αλλά δείχνει ότι ακόμα δεν είναι σε καλή κατάσταση, να κρατήσει τέμπο σε υψηλό επίπεδο. Ενώ ο Ιωαννίδης, όπως και ο Κααμπί, είναι σταθεροί".

Να πάμε στην ΑΕΚ και τον Λιβάι Γκαρσία; 

"Νομίζω ότι ο Λιβάι είναι ένας από τους καλύτερους, για να μην πω μαζί με τον Ιωαννίδη είναι οι καλύτεροι επιθετικοί στην Ελλάδα. Έχει έκρηξη, πρώτη επαφή, είναι πολύ γρήγορος, πολύ μεγάλος σέντερ φορ. Αν σου φύγει στο πρώτο βήμα, είναι ασύλληπτος. Δεν πέφτει κάτω, σουτάρει, κόβει, πασάρει, λίρα 100. Ο κάθε προπονητής που ζει κάθε παίκτη εκεί φαίνεται: Ο μεγάλος προπονητής μπορεί να τον πάει εκεί που δεν το βλέπει κανείς. Εκεί κρίνεται ο μεγάλος προπονητής".

Πόνσε;

"Έχει ξαναπεράσει από την ΑΕΚ, είναι δοκιμασμένη λύση. Θα τον δούμε κι αυτόν".

Τζίμας και Σαμάτα;

"Ο Τζίμας μαζί με τον Κωνσταντέλια είναι το μέλλον τού ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, εύχομαι να πάνε καλά γιατί έχουν καλά στοιχεία. Τον Τζίμα τον έχουμε δει λίγο, θέλω να τον δω περισσότερο, σε ντέρμπι κ.λπ. Αλλά το μέλλον είναι μπροστά του. Στον επιθετικό χρειάζεται λίγη υπομονή και διάρκεια, συνέπεια στο γκολ. Για τον Σαμάτα θεωρώ ότι δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags