Facebook Pixel ΑΕΚ: Δια πυρός και σιδήρου! Πρώτη νίκη στη Φιλαδέλφεια - Κρίθηκε στα πέναλτι - Φωνάζει ο Ατρόμητος (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-28 23:05:00

Δια πυρός και σιδήρου! Πρώτη νίκη για ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια - Κρίθηκε στα πέναλτι - Φωνάζει ο Ατρόμητος (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δια πυρός και σιδήρου! Πρώτη νίκη για ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια - Κρίθηκε στα πέναλτι - Φωνάζει ο Ατρόμητος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 2-1 της ομάδας του Περιστερίου. Όλα τα γκολ επιτεύχθηκαν με την εσχάτη των ποινών. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του "Δικέφαλου" αετού λόγω αποβολής του Σιντιμπέ.

Την πρώτη της νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια πέτυχε η ΑΕΚ τη σεζόν 2023-2024! Η Ένωση επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο το αποτέλεσμα κρίθηκε από τρία πέναλτι, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σιντιμπέ. Να σημειωθεί, ότι ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων για οφσάιντ του Έρλινγκμαργκ, για το οποίο έχει παράπονα η ομάδα του Περιστερίου.

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ επικράτησε στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν στις 14 Μαΐου στην αναμέτρηση με τον Βόλο (4-0) την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, όπου η Ένωση πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

H ΑΕΚ έχει 11 βαθμούς και είναι 4η, ενώ ο Ατρόμητος παραμένει στις χαμηλές θέσεις της κατάταξης. Την επόμενη αγωνιστική οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και οι Περιστεριώτες τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι ενδεκάδες

Ο Αλμέιδα άφησε εκτός αποστολής τους Πινέδα, Μοχαμαντί, Γκαρσία για να πάρουν ανάσες, ενώ ο Βίντα ακόμα δεν έχει αποθεραπευτεί. Επέστρεψε όμως ο Μουκουντί (που ταλαιπωρήθηκε με λοίμωξη) και ξεπέρασε τον τραυματισμό στο κεφάλι και είναι διαθέσιμος ο Χατζισαφί. Έτσι ο Αργεντινός πραγματοποίησε δέκα αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τους Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Γιόνσον είχε ρόλο κόφτη στη μεσαία γραμμή, με το Πισάρο να παίζει στην αριστερή και τον Άμραμπατ στη δεξιά πτέρυγα. Ο Μάνταλος τοποθετήθηκε στην κορυφή του ρόμβου και επιθετικό δίδυμο έπαιξαν ο Αραούχο με τον Πόνσε.

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Κεχρίντα, Ατσεβέδο, Τσακμάκη, Ντε Μπκ, από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Έρλινγκμαρκ αγωνίστηκε στον άξονα, με τον Κούντε στα αριστερά του και τον Κούεν στα δεξιά. Ο Βέργος ήταν ο μοναδικός προωθημένος με τον Ρομπάιγ και Τζουμπιτάνα να τον υποστηρίζουν από τις πτέρυγες, στο 4-3-3 του Κρις Κόλμαν.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον (83' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Άμραμπατ (60' λ. τρ. Ελίασον), Πισάρο (60' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (60' Τσούμπερ), Πόνσε (60' Ζίνι).

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε (55' Καμαρά), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (69' Φριτζόνσον), Ρομπάιγ (55' Βαλένσια), Κούεν (46' Έντερ), Βέργος (69' Αντζιέλσκι).

Το ψαλιδάκι του Πόνσε που άφησε άφωνο τον κόσμο

Η ΑΕΚ ανέλαβε εξ αρχής τα ηνία της αναμέτρησης, έβαλε κάτω τη μπάλα και προσπάθησε να χτίσει οργανωμένες επιθέσεις από τα άκρα με ωραία κυκλοφορία και συνεργασίες. Προϊόν τέτοιας ενέργειας ήταν η κεφαλιά του Πόνσε στο 1’ ύστερα από σέντρα του Χατζισαφί, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Γιόνσον εκτός περιοχής δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα. Στο 13’ η συνεργασία των «κιτρινόμαυρων» απέφερε μία πολύ όμορφη φάση, με τον Αραούχο να σκάβει τη μπάλα για τον Πόνσε, ο οποίος έπιασε γυριστό ψαλιδάκι στον αέρα που άφησε άφωνο τον κόσμο και στη συνέχεια ο Άμραμπατ αστόχησε από κοντά, σημαδεύοντας άουτ.

Η Ένωση πίεζε ψηλά και κατάφερε να κερδίσει κάποια κόρνερ από προσπάθειές της, τα οποία απέφεραν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Στο 20’ το σερβίρισμα του Μάνταλου βρήκε τον Κάλενς που έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 23’ ο Πισάρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ξερμαρκαρίστηκε αλλά το σουτ του απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Στο 29’ ο Αραούχο πρόσφερε άλλη μία πολύ δυνατή στιγμή, απ’την οποία προήλθε το 1-0 από την ΑΕΚ.

Δοκάρι, πέναλτι… γκολ Άμραμπατ

Ο Αργεντινός έπιασε φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο χορτάρι και στη συνέχεια πάνω στη διεκδίκηση ο Τσακμάκης ανέτρεψε τον Μάνταλο με τον Παπαδόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα, απ’ όπου ευστόχησε ο Άμραμπατ. Το 1-0 βοήθησε ψυχολογικά τους «κιτρινόμαυρους» για να φτιάξουν περισσότερες ευκαιρίες και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είδαμε και άλλες πολύ καλές στιγμές! Στο 37’ ο Σιντιμπέ σέντραρε με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά ανάμεσα σε δύο αμυντικούς με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 41’ και πάλι είχαμε πρωταγωνιστές τον Αργεντινό και τον Γάλλο. Ο Πόνσε σούταρε ο Τσιντώτας απέκρουσε, ο Αμραμπάτ στην επαναφορά έδωσε στον Σιντιμπέ που σούταρε άουτ. Μετά από δύο λεπτά ο Αραούχο δεν κατάφερε να πιάσει γεμάτη κεφαλιά μετά από σέντρα του Άμραμπατ και στις καθυστερήσεις, ο Μήτογλου έπιασε κεφαλιά (μετά από κόρνερ) με τον Ασεβέδο να απομακρύνει στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Άγχωσε τους οπαδούς στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε μία πολύ καλή στιγμή για να κλειδώσει τη νίκη, όπως η φάση με τον Πόνσε στο 51’ και όσο περνούσε ο χρόνος τόσο έδινε δικαιώματα στον Ατρόμητο να ελπίζει. Στο 77’ μάλιστα οι Περιστεριώτες έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Έντερ Γκονζάλες έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Στάνκοβιτς πέταξε στο δεξί του παραθυράκι και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 86’ όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι! Ο Σιντιμπέ, ο οποίος δέχτηκε κόκκινη, καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης, ανέτρεψε τον Αντζιέλσκι, ο οποίος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και επανέφερε την ισορροπία. Στις καθυστερήσεις όμως κέρδισε και η ΑΕΚ πέναλτι με τον Μάνταλο και τον Γκατσίνοβιτς να δίνει ξανά το προβάδισμα από την άσπρη βούλα.

Την έσωσε από έμφραγμα ο Χατζισαφί

Στην τελευταία φάση των δεκάλεπτων καθυστερήσεων ο Ατρόμητος παραλίγο να κάνει τη ζημιά και να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας. Μετά από γέμισμα ο Αντζιέλσκι κινήθηκε προς την μπάλα και πήρε την κεφαλιά, αυτή πέρασε από τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Χατζισαφί έδιωξε λίγο πριν καταλήξει τα δίχτυα, σώζοντας την ομάδα του από το έμφραγμα.

Έτσι παρέμεινε το 2-1 με την ΑΕΚ να παίρνει την πρώτη της νίκη μέσα στην έδρα της για αυτήν τη σεζόν.

 
 
 

Η σφυρίχτρα

Στο 25' η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι σε μία διεκδίκηση στον αέρα του Αραούχο με τον Κεσχρίντα, όταν ο τελευταίος βρήκε τη μπάλα με απλωμένο χέρι. Προηγήθηκε φάουλ του Αργεντινού η απόφαση του διαιτητή και στη συνέχεια του VAR.

Στο 29’ ο Τσακμάκης γκρεμίζει τον Μάνταλο και ο Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι.

Στο 78’ μετά από εκτέλεση του κόρνερ, ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε, ο Έντερ έκανε το σουτ από το σημείο του πέναλτι, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εκ νέου, αλλά ο Ατρόμητος σκόραρε από κοντά. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Έρλινγκμαρκ.

Στο 86’ ο Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Αντζιέλσκι από τον Σιντιμπέ. Μετά από εξέταση του VAR επιβεβαιώθηκε η παράβαση και δόθηκε κόκκινη στον Γάλλο αμυντικό.

Στο 90’+1 ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Έρλινγκμαργκ και ο Παπαδόπουλος έδειξε πέναλτι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags