Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τον έδιωξαν γιατί δεν έκανε ούτε για προπόνηση - "Μόνο ο Γκαρσία θα... σώσει" πανάκριβη μεταγραφή του ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-29 18:10:00

Τον έδιωξαν γιατί δεν έκανε ούτε για προπόνηση - "Μόνο ο Γκαρσία θα... σώσει" πανάκριβη μεταγραφή του ΠΑΟΚ!

του Γιώργου Κτενά
Τον έδιωξαν γιατί δεν έκανε ούτε για προπόνηση - "Μόνο ο Γκαρσία θα... σώσει" πανάκριβη μεταγραφή του ΠΑΟΚ!

"Πρέπει να τον πάρει ο Γκαρσία στον Πανσερραϊκό"! Μπορεί να ήρθε στην Τούμπα ως ένα σπουδαίο ταλέντο κι ως μία τεράστια επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο η μέχρι τώρα εικόνα του δεν δικαιώνει τους Θεσσαλονικείς...

ΠΑΟΚ - Νίκολας Κουαλιάτα: Άρον-άρον επιστρέφει στον Δικέφαλο ο 24χρονος άσος, καθώς η καριέρα του στη Βραζιλία με τη φανέλα τής Κουιάμπα δεν πήγε καθόλου καλά.

Μάλιστα, οι πληροφορίες από τη Λατινική Αμερική αναφέρουν ότι ο αριστερός εξτρέμ που πέρσι ο Δικέφαλος έδωσε 1,8 εκατ. ευρώ στην πρώην ομάδα του για να υπογράψει μαζί του, είχε τόσο χαμηλή απόδοση ακόμα και στις προπονήσεις που εμπόδιζε το πρόγραμμα του προπονητή.

Εδώ και κάποιες ημέρες έσπασε ο δανεσμός του και αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην καριέρα του, δεδομένου ότι στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να βρει χώρο και χρόνο συμμετοχής άμεσα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούγζο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, για να μάθουμε τι πήγε στραβά με τον Κουαλιάτα στην Κουιάμπα αλλά και πώς πρέπει να κινηθεί ο Δικέφαλος για να αντλήσει από τον παίκτη κάποια στιγμή τα θετικά του στοιχεία.

"Για αυτό λύθηκε το συμβόλαιο του Κουαλιάτα - Να τον δώσει τον Πανσερραϊκό του Γκαρσία - Για αυτό δεν έπιασε στον ΠΑΟΚ"

"Ως αναπληρωματικός έπαιξε και τις 9 φορές που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κουιάμπα, με 226 λεπτά συμμετοχής. Στην Κουιάμπα έχουν έναν ακόμα Ουρουγουανό, χαφ, και ίσως θεώρησαν ότι θα τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί. Αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής", είπε αρχικά ο Γ. Ντούζγος μέσω του sportdog.

Είναι κάτι που συνηθίζεται να "σπάει" ο δανεισμός νωρίτερα;

"Περισσότερο με τη διάθεση του παίκτη έχει να κάνει, επειδή εκεί βρίσκονται στο τέλος τής σεζόν και παίζουν όλες οι ομάδες σημαντικά παιχνίδια. Για αυτό προτίμησε να επιστρέψει πίσω".

Στην Ελλάδα τι θα μπορούσε να κάνει με την επιστροφή του;

"Θα μπορούσε να υπάρξει η λύση του Πανσερραϊκού, που παραδοσιακά διατηρεί καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, ενώ στην άκρη τού πάγκου κάθεται και ο Πάμπλο Γκαρσία που είναι Ουρουγουανός. Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να παίξει στην Ελλάδα. Ο Πανσερραϊκός είναι καλή περίπτωση, γιατί στην Ουρουγουάη για παράδειγμα δύσκολα θα βρεθεί ομάδα. Και στον Πανσερραϊκό γίνεται καλή δουλειά, έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις το πρώτο διάστημα της συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ".

Έχεις δει πολλές φορές, ως δημοσιογράφος, τα ταξιδια Λατινικη Αμερική-Ευρώπη για έναν ποδοσφαιριστή - Γιατί θεωρείς ότι δεν έχει "πιάσει" μέχρι στιγμής ο Κουαλιάτα στον ΠΑΟΚ;

"Σε αυτές τις χώρες η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι νεαρός, από πρωτάθλημα με τεχνική και δύναμη αλλά που δεν έχει τόσο έντονα τον επαγγελματισμό. Έχεις την αίσθηση ότι είναι ημιεπαγγελματικό. Οπότε όταν έρχεται σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όπως έκανε τουλάχιστον μέχρι κάποια στιγμή πέρσι ο ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για εκείνον".

"Λάθος επιλογή η Κουιάμπα - Προτιμότερο να έμενε στην Ελλάδα - Δεν πρέπει να τον κάψει ο ΠΑΟΚ"

Γιατί δεν του "βγήκε" η επιστροφή στη Λατινική Αμερική;

"Γιατί η Κουιάμπα ήταν λάθος επιλογή, ομάδες που παλεύουν για παραμονή στην κατηγορία δεν δίνουν εύκολα χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που χρειάζονται χρόνο προσαρμογής κ.λπ. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να είχε μείνει στην Ελλάδα".

Τι έκανε στην Ουρουγουάη, πριν έρθει στην Ελλάδα;

"Οι ομάδες εκεί βάζουν παίκτες από τις ακαδημίες τους - Η Γουόντερερς Μοντεβιδέο του έδωσε φανέλα βασικό το 2020, 2021, 2022. Σκόραρε λίγο, αλλά μάθαινε να παίζει. Έχει εμπειρία από Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα. Είναι νέος, δεν πρέπει να καεί, θεωρώ ότι και ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει την επένδυση που είχε κάνει όταν είχε φέρει στην Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτες σκέψεις Λουτσέσκου για την 11αδα του ΠΑΟΚ με Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags