Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πώς Αντιμετωπίζει τον Τραυματισμό του Μάγκνουσον!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-30 12:02:00

Έλληνας ο αντι-Μάγκνουσον στον ΠΑΟ - "Δεν είναι τυχαία διεθνής ο Ρόμπι" - Πώς γυρίζει σε... 3 μήνες!

του Γιώργου Κτενά
Έλληνας ο αντι-Μάγκνουσον στον ΠΑΟ - "Δεν είναι τυχαία διεθνής ο Ρόμπι" - Πώς γυρίζει σε... 3 μήνες!

Οι σκέψεις Γιοβάνοβιτς για να καλύψει το κενό στην άμυνα! Ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να πάρουν μία ευκαιρία από τον Σέρβο κόουτς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ισλανδού και ανάλυση από τον γνωστό αθλητίατρο-ορθοπαιδικό χειρουργό dr. Σταύρο Αλευρογιάννη, για την αποθεραπεία του.

Παναθηναϊκός: Ολόκληρο θέμα έχει δημιουργηθεί στο Τριφύλλι μετά από τον τραυματισμό τού Χόρντουρ Μάγκνουσον, δεδομένου ότι ο διεθνής Ισλανδός άσος έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο και ο χρόνος για την επιστροφή του στα γήπεδα υπολογίζεται στους 5-6 μήνες.

Προφανώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας άμεσα στην ομάδα, δεδομένου ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στη διάθεσή του τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Τιν Γεβτνάι και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, δηλαδή μια τριάδα στόπερ υψηλού επιπέδου για να καλύψουν το κενό του Μάγκνουσον.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι να φτάσει η χειμερινή μεταγραφή περίοδος τα παιχνίδια είναι αρκετά και σημαντικά, αλλά με ένα ροτέισον ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις στόπερ, συν μια κατά συνθήκη λύση τύπου Πέρεθ ή πολύ περισσότερο Αράο (που έχει και ως σέντερ μπακ στην καριέρα του), η ομάδα είναι καλυμμένη.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει καθόλου να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει και τη β΄ ομάδα του, που ακριβώς για αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε: Για να δίνει παίκτες στον Γιοβάνοβιτς. Συγκεκριμένα στη θέση του στόπερ, βέβαια, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις, αριθμητικά δηλαδή, ενώ και εκείνες που υπάρχουν χαρακτηρίζονται από σχετική απειρία. Παρόλα αυτά είναι στόπερ, είναι δηλαδή ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τη θέση τους και, φυσικά, μπορούν να δώσουν λύσεις.

Πρόκειται για τους Γιώργο Σιδερά (ο οποίος έτσι κι αλλιώς ανεβοκατεβαίνει στη β΄ και την πρώτη ομάδα), ο Αθανάσιος Προδρομίτης και Αλέξανδρος Ρόμπι. Ας δούμε τι ισχύει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, καθώς ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να τους φωνάξει όποτε θέλει στη πρώτη ομάδα, χωρίς να αγχώνεται για λύσεις 11άδας ή 18άδας.

"Στεκεται στην πρώτη ομάδα ο Σιδεράς - Ταχύτητα και αντίληψη στο ματς - Δεν είναι τυχαία διεθνής ο Ρόμπι"

Γιώργος Σιδεράς: Γεννημένος στις 30 Μαΐου 2002 στην Αθήνα ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός εντάχθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2018. Αγωνίστηκε τη σεζόν 2019-20 στην Κ19. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2023. Τη σεζόν 2021-22 έπαιξε δύο φορές με την πρώτη ομάδα, στην οποία συμμετείχε σε προπονήσεις και αποστολές, ενώ ήταν και βασικό μέλος του Παναθηναϊκού Β. Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 συμπλήρωσε 24 συμμετοχές με 1 γκολ στην Super League 2, ενώ, ήταν παρών και σε αποστολές της πρώτης ομάδας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Σλάβια Πράγας. Λόγω σωματοδομής μπορεί να παίξει και στα πλάγια της άμυνας.

 

"Έχει πολύ καλά σωματικά προσόντα και κάθε χρόνος που περνάει βάζει περισσότερη εμπειρία. Με το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού των δύο τελευταίων χρόνων, στη β΄ ομάδα, και την προώθηση που γίνεται και τη στήριξη των εμπειριων που μπορεί να λάβει (γιατί είναι πολύ προσεγμένες οι επιλογές όσων έρχονται τα τελευταία χρόνια),  μπορούν να σταθεί στην πρώτη ομάδα. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο και το πόσο πολύ θα δουλέψει - Χρειάζεται και την υποστήριξη που θα βρει από την ομάδα", ανέφερε αρχικά στο sportdog ο Χρήστος Χατζηλιάδης, προπονητής τού Ηρακλή Λάρισας που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και γνωρίζει καλά τον Παναθηναϊκό β΄.

Ποια είναι τα καλά του στοιχεία;

"Μου αρέσει πολύ η αναπτυξιακή του ηλικία σωματικά, όπως πιστεύω ότι έχει πολύ καλή μεταβίβαση με την μπάλα. Είναι προσεγμένο παιδί. Στέκεται στην πρώτη ομάδα".

Αθανάσιος Προδρομίτης: Γεννημένος στις 29 Φεβρουαρίου του 2004, σε ηλικία μόλις 19 ετών, είναι παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο ως σέντερ μπακ όσο και ως αμυντικός μέσος τύπου 6άρι. Πέρσι πήρε αρκετές συμμετοχές με τη β΄ ομάδα και έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει αν συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2021 και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές.

"Σχετικά έμπειρο παιδί γιατί πέρσι έκανε αρκετές συμμετοχές και σίγουρα ο πρώτος γύρος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να περαστεί απαρατήρητος. Έχει αξιόλογα στοιχεία, με καλή ταχύτητα και αντίληψη μέσα στο ματς. Μπορεί να σταθεί στη πρώτη ομάδα και αυτός. Άλλωστε περιμένω και φέτος να κάνουν καλή πορεία στον Παναθηναϊκό β΄, γιατί ο κύριος Αντωνίου τούς βοηθάει πολύ. Πάντως θεωρώ ότι και στην πρώτη ομάδα θα μπορούσαν να μπουν ευκολα στο σύνολο", σχολίασε ο Χ. Χατζηλιάδης.

Αλέξανδρος Ρόμπι: Γεννημένος στις 20 Αυγούστου του 2002, είναι διεθνής με την U21 της Αλβανίας. Κι ο Ρόμπι μπορεί να δώσει λύσεις τόσο ως στόπερ όσο και ως 6άρι και πριν τον Παναθηναϊκό ήταν στους Νέους του Χαϊδαριου.

 "Καλή περίπτωση κι αυτός, υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που είναι διεθνής με τη Αλβανία, δεν γίνεται κατά τύχη κάποιος διεθνής", ανέφερε στο sportdog ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας.

"Πότε θα επιστρέψει ο Μάγκνουσον στο γήπεδο - Ο Παναθηναϊκός δεν αμύνεται όπως η ΑΕΚ"

Παναθηναϊκός - Χόρντουρ Μάγκνουσον: Πρόβλημα υπάρχει στο Τριφύλλι με τον διεθνή Ισλανδό στόπερ, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και θα μείνει για καιρό εκτός δράσης.

Το sportdog επικοινώνησε με τον γνωστό αθλητίατρο-ορθοπαιδικό χειρουργό dr. Σταύρο Αλευρογιάννη, διευθυντή κλινικής ρομποτικής ορθοπεδικής χειρουργικής γόνατος και ισχίου, στο Metropolitan General, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για το είδος τού τραυματισμού αλλά και το πώς/πότε μπορεί να επανέλθει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτό το επίπεδο.

"Το θέμα είναι τι θα πάει να κάνει, πώς και πού θα φτιάξει το γόνατο, για να δούμε το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Σ. Αλευρογιάννης και συμπλήρωσε:

"Έκανε υπερέκταση το γόνατο, με το που το είδα στη διάρκεια τού αγώνα το κατάλαβα. Αν κάνει κανονικό μόσχευμα, αυτομόσχευμα από τον ίδιο τον οργανισμό δηλαδή, υπολογίζουμε 5-6 μήνες για να επανακάψει πλήρη κατάσταση. Ένας άλλος τρόπος είναι το συνθετικό μόσχευμα που επιστρέφει σε 2,5-3 μήνες σε φουλ αγωνιστική κατάσταση. Αλλά στη δεύτερη περίπτωση μετά από 3-5 χρόνια χαλαρώνει. Κάποιοι παίκτες όμως το προτιμούν". 

Η ηλικία παίζει ρόλο; Το βαρύ κορμί;

"Όλα παίζουν ρόλο στους επαγγελματίες και, έτσι κι αλλιώς, τους βάζουμε στην όψιμη φάση αποκατάστασης σε ισοκινητικό μηχάνημα αξιολόγησης. Άρα αξιολογούμε όχι μόνο τη σταθερότητα του μοσχεύματος αλλά και το υπόλοιπο μυϊκό σύστημα - Τετρακέφαλους και οπίσθιους μηριαίους. Όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο κατάστασης, ξαναμπαίνει στους αγωνιστικούς χώρους".

Παρακολουθείτε πολλές ώρες ποδόσφαιρο - Αγωνιστικά τι πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός με την απουσία του Μάγκνουσον;

"Η διαφορά από τη στιγμή που δεν είχε ψηλό στόπερ ο Παναθηναϊκός, φάνηκε ήδη από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Γεβντάι, λόγω ύψους, θυμίζει περισσότερο 6άρι - Δεν είναι τυχαίο που ο Λιβάι έπαιρνε όλες τις κεφαλιές. Ο Μάγκνουσον λείπει ήδη. Ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είναι σαν την ΑΕΚ που αμύνεται όλη η ομάδα - Άρα δεν έχει κεντρικούς αμυντικούς που είναι φοβεροί και τρομεροί, ακριβώς γιατί αμύνεται ολόκληρη η ομάδα".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πρόταση» Ντέμη σε Πογιέτ: «Ελπίζω να τον καλέσει στην Εθνική Ελλάδας» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags