Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Υποκλίθηκε" μέχρι και ο Ντέμης - Ο Μαρτίνεθ... έφτιαξε την καλύτερη μεταγραφή - MVP σε Ολυμπιακό κι Ελλάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-01 15:00:00

"Υποκλίθηκε" μέχρι και ο Ντέμης - Ο Μαρτίνεθ... έφτιαξε την καλύτερη μεταγραφή - MVP σε Ολυμπιακό κι Ελλάδα!

του Παναγιώτη Νικολάου

Παίρνει κοινοτικό διαβατήριο και αδειάζει θέση ξένου! Ποιος είναι ο παίκτης που μετά την προετοιμασία με τον Ισπανό προπονητή έχει... απογειώσει τις εμφανίσεις του και γιατί πλέον είναι ο καλύτερος παίκτης στην θέση του στην Ελλάδα, όπως παραδέχθηκε και ο Νικολαΐδης.

Ολυμπιακός - Ροντινέι: Ενθουσιασμός επικρατεί στο Λιμάνι με τον πεπειραμένο Βραζιλιάνο άσο, δεδομένου ότι το τελευταίο διαστημα παρουσιάζεται στα παιχνίδια της ομάδας πολύ ανεβασμένος. Γεγονός που έχει βοηθήσει ευρύτερα την ομάδα να ανεβάσει την απόδοσή της, καθώς πριν από λίγο καιρό ο Ντιέγκο μαρτίνεθ είχε μιλήσει μαζί του και του είχε ζητήσει να βελτιώσει έναν συγκεκριμένο τομέα στο παιχνίδι του.

Ποιος ήταν αυτός ο τομέας; Η τακτική! Ο Ισπανός τεχνικός θεωρούσε ότι τακτικά θα μπορούσε να βελτιωθεί πολύ ο Βραζιλιάνος άσος, που προέρχεται από ένα τεράστιο καλμπ όπως είναι η Φλαμένγκο (στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο) με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται από την πρώτη στιγμή στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπάρχει μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να πάρει κοινοτικό διαβατήριο, άρα δεν θα πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ.

Μάλιστα, μόνο τυχαία δεν ήταν αναφορά τού Ντέμη Νικολαΐδη στην εκπομπή του, στη Nova, για το γεγονός ότι ο Ροντινέι είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος, καθώς ο παλαίμαχος άσος αναγνωρίζει την αξία του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, προκειμένου να μας μιλήσει για τη θητεία του Ροντινέι στη Λατινική Αμερική.

"Ήταν από τους βασικούς συντελεστές τής Φλαμενγκο όσο ήταν εκεί, με σταθερά καλή παρουσία, αλλά είχε ψάξει τρόπο για να έρθει στην Ευρώπη γιατί δεν είχε φύγει ποτέ από τη Λατινική Αμερική στην καριέρα του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε για την παρουσία του στη Φλαμένγκο:

"Μπορούσε να συνδυάσει και την άμυνα και την επίθεση και ήταν πολύ καλός τακτικά: Μπορούσε να πιέσει ψηλά, να μαρκάρει στο κέντρο, να βοηθήσει στην άμυνα".

Στον Ολυμπιακό μέχρι πρόσφατα δεν είχε πιάσει το 100% της απόδοσής του.

"Επειδή άλλαξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, προφανώς έψαχνε τρόπο για να προσαρμοστεί στα θέλω του Μαρτίνεθ, με αποτέλεσμα να ψάχνεται. Αλλά τώρα βοηθάει την ομάδα ο Μαρτίνεθ, παίζει δυναμικά, επιθετικά και προφανώς ο Ροντινέι είναι σημαντικός σε αυτό το στιλ παιχνιδιού".

Θεωρείς ότι είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος;

"Είναι ο καλύτερος, ναι, είναι 31 ετών, έμπειρος, με πολλές παραστάσεις και σε ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό στη Λατινική Αμερική, άρα ήταν έτοιμος να κάνει πρωταθλητισμό με υψηλό επίπεδο κι εδώ. Ήρθε έτοιμος για να παίξει σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού".

Παρότι μέχρι τα 30 του δεν είχε φύγει ποτέ από τη Λατινική Αμερική, εδώ από την αρχή έδειξε ότι δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

"Τον βοήθησε και ο Ολυμπιακός να προσαρμοστεί, γιατι είναι το πιο άρτια οργανωμένη ομάδα στην Ελλάδα και ξέρει πώς να διαχειριζεται ξένους ποδοσφαιριστές. Αλλά και ίδιος ήθελε πολύ να έρθει και για αυτό προσπάθησε πολύ να προσαρμοστεί".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Πινέδα ούτε Αραούχο - Αυτή θα ήταν η… κλοπή της 20ετίας του Ολυμπιακού σε ΑΕΚ - "Υπάρχει ρήτρα;"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags