Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν τον πουλάει ο Αλαφούζος - Μόνο αν πάρει τα διπλά από τα χρήματα του Πινέδα - Γράφει ιστορία στον ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-01 17:55:00

Δεν τον πουλάει ο Αλαφούζος - Μόνο αν πάρει τα διπλά από τα χρήματα του Πινέδα - Γράφει ιστορία στον ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου

Δικαιώθηκε με το "όχι' στα 2 εκατ. και τώρα η τιμή ξέφυγε. Στο Τριφύλλι έχουν ενημερωθεί πως ομάδες από την Αμερική και την Ευρώπη παρακολουθούν τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή τους, όμως δεν πρόκειται να συζητήσουν προσφορές κάτω των 10 εκατομμυρίων.

Παναθηναϊκός - Φώτης Ιωαννίδης: Στον αστερισμό του Έλληνα επιθετικού κινείται το Τριφύλλι, καθώς ο νεαρός άσος δείχνει ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του στην ομάδα. Βρίσκεται σε άριστη ηλικία, καθώς είναι μόλις 23 ετών και αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι είναι ένας καθ' όλα σύγχρονος επιθετικός, που μαρκάρει, παίζει εκτός περιοχής, συμμετέχει στο "χτίσιμο" του παιχνιδιού της ομάδας του.

Και υπάρχει ένα σενάριο που λέει ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι τού Παναθηναϊκού και να σκοράρει με συνέπεια, δεν θα αργήσει η στιγμή που στην πόρτα των Πράσινων θα βρεθούν κλαμπ από το εξωτερικό για να τον αποκτήσουν.

Εδώ αξίζει να θυμήσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2022, όταν δηλαδή ο Φώτης δεν είχε βρει ακόμα θέση στην 11άδα του Τριφυλλιού και δεν θα υποστήριζε κάποιος ότι ήταν σούπερ απαραίτητος, είχε προκύψει πρόταση ύψους 2-2,5 εκατ. ευρώ από ομάδα του MLS. Που απορρίφθηκε χωρίς καν να συζητηθεί, δεδομένου ότι από την πλευρά τού Γιάννη Αλαφούζου σωστά είχε γίνει αντιληπτό ότι μπορεί στο μέλλον να φέρει πολλά περισσότερα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Για την ιστορία, πέρα από το MLS είχε υπάρξει ενδιαφέρον και από τη Χέρενφεν, αλλά δεν είχε μετουσιωθεί ποτέ σε επίσημη πρόταση. Για να αφήσουμε όμως το παρελθόν και να πιάσουμε ξανά το μέλλον, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς σκέφτεται ο Παναθηναϊκός για τον παίκτη καθώς, ίσως, να αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο τής ομάδας ο Φώτης Ιωαννίδης.

Αυτό που μάθαμε από την πιάτσα των μάνατζερ είναι ότι αυτή την ώρα ο Αλαφούζος θέλει εξαψήφιο αριθμό στην πρόταση που θα γίνει, αν και όποτε γίνει, για την παραχώρησή του Φώτη - Για την ακρίβεια δεν ζητάει 10 εκατ. ευρώ, αλλά τα διπλάσια από τα χρήματα που είχε δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα - Δηλαδή 12-13 εκατ. ευρώ!

Αναμφίβολα αν υπάρξει τέτοιο ποσό θα πρόκειται για ιστορική πώληση, καθώς τα περισσότερα χρήματα που έχει λάβει η ομάδα από πωλήσεις στα χρόνια του Γ. Αλαφούζου είναι τα 4,5 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και, αμέσως επόμενη, τα 3,3 εκατ. ευρώ της Αλ Αΐν για τον Μάρκους Μπεργκ. Για την ιστορία, η πώληση του Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο, με 8 εκατ. ευρώ, έτσι κι αλλιώς είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ ο σύλλογος.

Θα μπορούσε αυτή η πρόταση να προκύψει, ξανά, από το MLS; Δεδομένου ότι η εταιρεία μάνατζερ που τον εκπροσωπεί έχει ως επι το πλείστον ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε κάποιες ομάδες της Τουρκίας, άρα δεν φαίνεται να υπάρχουν επαφές σε μεγάλα πρωταθλήματα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδιαφέρον από ομάδες που τον έχουν ήδη στη λίστα τους από σκάουτινγκ.

"Στις ΗΠΑ έχουν καλές εντυπώσεις από τον Γιακουμάκη, που στην αρχή δεν είχαν ασχοληθεί πολύ με τη μεταγραφή του, άρα δεν είναι απίθανο να πάρουν παίκτη από την Ελλάδα. Για να δώσουν 10+ εκατ. ευρώ όμως που θα ζητήσει ο Παναθηναϊκός για τον Ιωαννίδη, χρειάζεται να κάνουν καλό σκάουτινγκ. Έχουν χρήματα για να δαπανήσουν αλλά δεν τα πετούν", ανέφερε στο sportdog καλά πληροφορημένη πηγή από την πιάτσα των ατζέντηδων.

Φυσικά θα πρέπει να μπει στην εξίσωση και το σημεντικότερο: Η επιθυμία του ίδιου του παίκτη για να συνεχίσει την καριέρα του κάπου! Γιατί κάτι μας λέει ότι δεν πετάει τη σκούφια του να κάνει σούπερ σεζόν φέτος για να καταλήξει στο MLS!

Συγκεντρωτικά: Στα 23 του χρόνια και με market value στα 3,5 εκατ. ευρώ, ο Ιωαννίδης είναι το πιο hot όνομα στο ρόστερ τού Παναθηναϊκού για να φέρει μεγάλη πρόταση. Πόσο μεγάλη; Το ρεπορτάζ λέει μίνιμουμ 10 εκατ. ευρώ για να αρχίσει η κουβέντα, αλλά ο Αλαφούζος στοχεύεσει στα 12-13. Πότε μπορεί να υπάρξει πώληση; Στην καλύτερη περίπτωση το καλοκαίρι του 2023. Άντε κι ένα τελευταίο, για κερασάκι στην τούρτα: Το όνομά του βρίσκεται στη λίστα του Άγγελου Ποστέκογλου από την εποχή που ο ομογενής προπονητής ήταν στη Σέλτικ.

Και δεν έχει φύγει ούτε τώρα που βρίσκεται στην Τότεναμ. Την αγγλική ομάδα που πρωταγωνιστεί φέτος στην Premier League, έχει κοντά στα 700 εκατ. ευρώ market value συνολικά ως ομάδα και αυτή τη στιγμή έχει στο ρόστερ της μόνο δύο επιθετικούς - Άρα σίγουρα χρειάζεται έναν ακόμα για να συμπληρώσει τριάδα σέντερ φορ. Προσοχή: Δεν λέμε ότι η Τότεναμ θα πάρει τον Ιωαννίδη. Λέμε, μόνο, ότι ο Ποστέκογλου έχει το όνομα του Έλληνα άσου στη λίστα του και τσεκάρει την πορεία του. Που φέτος είναι εξαιρετική...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνας ο αντι-Μάγκνουσον στον ΠΑΟ - "Δεν είναι τυχαία διεθνής ο Ρόμπι" - Πώς γυρίζει σε... 3 μήνες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags