Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Μεγάλο αφιέρωμα της Άιντραχτ ενόψει του παιχνιδιού με ΠΑΟΚ - "Μονομαχία Δικεφάλων στη Θεσσαλονίκη"
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-03 01:15:00

Μεγάλο αφιέρωμα της Άιντραχτ ενόψει του παιχνιδιού με ΠΑΟΚ - "Μονομαχία Δικεφάλων στη Θεσσαλονίκη"

Sportdog Team
Μεγάλο αφιέρωμα της Άιντραχτ ενόψει του παιχνιδιού με ΠΑΟΚ - "Μονομαχία Δικεφάλων στη Θεσσαλονίκη"

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Πέμπτη το βράδυ (22:00) σε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι την Αϊντράχτ Φρανκφούρτης για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Conference League και η γερμανική ομάδα ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την αναμέτρηση αυτή.

ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Πέμπτη το βράδυ (22:00) σε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι την Αϊντράχτ Φρανκφούρτης για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Conference League και η γερμανική ομάδα ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την αναμέτρηση αυτή.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η αντίπαλος του Δικεφάλου κάνει λόγο για μια «μονομαχία αετών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης», τονίζοντας ότι οι δυο ομάδες έχουν παρόμοιο έμβλημα, ενώ γίνεται λόγος και για το φινάλε στο αήττητο σερί της ομάδας του Ντίνο Τόπμελερ στο Βόλφσμπουργκ που είχε διάρκεια εννέα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

"Μονομαχία αετών στο λιμάνι της πόλης

Η Άιντραχτ επισκέπτεται τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να αρχίσουν νικηφόρα τον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ μια ομάδα δυνατή εντος έδρας, ωστόσο η Αϊντράχτ έχουν μια καλή εμπειρία στο παρελθόν.

Επιστρέφοντας από τη Βόλφσμπουργκ, όπου οι «αετοί» έχασαν για πρώτη φορά στη σεζόν μετά από εννέα αήττητους αγώνες στη σειρά, κατευθύνονται στο ελληνικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα μέσα της εβδομάδας.

Το παιχνίδι είναι και η συνάντηση των δύο νικήτριων ομάδων από την έναρξη της φάσης των ομίλων. Ενώ η Άιντραχτ κέρδισε την Αμπερντίν με 2-1 εντός έδρας, ενώ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε με νίκη, κερδίζοντας με 3-2 στο Ελσίνκι.

Η αναμέτρηση της Πέμπτης το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας δεν είναι η πρώτη συνάντηση των δύο συλλόγων. Το 1981 συναντήθηκαν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και τις δύο φορές οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-0 και η Άιντραχτ βγήκε στην κορυφή στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε.

Σε γενικές γραμμές, η Φρανκφούρτη έχει κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια με ελληνικές ομάδες. Συμπεριλαμβανομένων, πώς θα μπορούσε κανείς να ξεχάσει, και τα δύο παιχνίδια στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League 2021/22 εναντίον του Ολυμπιακου στο δρόμο για τον μεγάλο θρίαμβο της Σεβίλλης.

Τα σήματα των δυο ομάδων είναι μπερδεμένα αλλά και… παρόμοια. Όχι μόνο το λογότυπο, αλλά και τα χρώματα του ΠΑΟΚ ειναι αρμονικά. Οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούν τα χρώματα μαύρο και άσπρο από το 1926, συμβολίζοντας τη θλίψη και την ελπίδα. Το λογότυπο του συλλόγου είναι ο δικέφαλος αετός. Σε σύγκριση με το εραλδικό ζώο της Έσσης, ο αετός έχει τα φτερά του ανοιχτά – σε ένδειξη απώλειας", αναφέρει το αφιέρωμα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ας πάρει πρώτα πρωτάθλημα ο Γιοβάνοβιτς - Δύο χρόνια διαιτησία ο ΠΑΟ" - Προειδοποίηση... τίτλου για ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags