Τεράστια επικράτηση για τον ΟΦΗ επί της ΑΕΚ με σκορ 2-0. Τα τέρματα ο Λουίς Φελίπε στο 5' και ο Ντίκο στο 83'. Εκπληκτική λειτουργία των Κρητικών, με τους φιλοξενούμενους να ασφυκτιούν και να αδυνατούν να δημιουργήσουν ποιοτικές ευκαιρίες. Στο -8 η Ένωση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με παιχνίδι λιγότερο.

Με τους ίδιους ο ΟΦΗ, με ροτέισον ο Αλμέιδα

Ο ΟΦΗ δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό και ο Νταμπράουσκας πήγε σε ασφαλείς επιλογές. Αυτοί ήταν οι βασικοί του παίκτες: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γαγιέγιος, Μπάκιτς, Φελίπε.

Για τους φιλοξενούμενους ο Στάνκοβιτς έμεινε κάτω από τα δοκάρια, οι Μήτογλου - Κάλενς παρέμειναν στο κέντρο της άμυνας για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, αριστερά μπήκε ο Μοχαμαντί και δεξιά ο Ρότα. Στη μεσαία γραμμή ο Γαλανόπουλος με τον Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Ελίασον, Πισάρο και Φαν Φέερτ στην επίθεση. Ο Πέτρος Μάνταλος αναμενόταν να ξεκινήσει ως βασικός, όμως εξαιτίας αδιαθεσίας της τελευταίας στιγμής κάθισε στον πάγκο και προτιμήθηκε στη θέση του ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Αλμέιδα έκανε 7 τροποποιήσεις συγκριτικά με την αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο.

Ξανά στο κυνήγι η ΑΕΚ

Η...παιδική ασθένεια που ταλαιπωρεί την Ένωση καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, ήτοι το να δέχεται πρώτη γκολ έκανε ξανά την εμφάνισή της. Αυτό ήταν το 11ο διαδοχικό παιχνίδι που η ομάδα του Αλμέιδα έφαγε γκολ. Αυτό έγινε στο 5', ένα λεπτό μετά την πρώτη απειλή των γηπεδούχων με προσπάθεια του Μεγιάδο. Στη φάση του τέρματος ο Μπάκιτς έκοψε προς τα μέσα, πήρε την μπάλα και τροφοδότησε τον Λουίς Φελίπε. Ο σέντερ φορ του ΟΦΗ κέρδισε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

 

Η ορμητικότητα των παικτών του Νταμπράουσκας δεν σταμάτησε μετά την επίτευξη του 1-0. Το σχέδιο της πίεσης ψηλά στο γήπεδο έπιασε καρπούς και δυσκόλεψε αφάνταστα την ανέμπνευστη δημιουργία του Δικέφαλου. Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα βελτίωνε την κυκλοφορία της, εστιάζοντας σε μπαλιές στα ''φτερά'' του γηπέδου. Κύριος παραλήπτης των μακρινών μεταβιβάσεων ήταν ο Νίκλας Ελίασον, ο οποίος πάσχιζε να γίνει απειλητικός.

Τα σουτ των Πισάρο και Τσούμπερ δεν ανησύχησαν τον Μπάουμαν. Αυτό που τον έβαλε στο παιχνίδι ήταν ένα επικίνδυνο γύρισμα του Μοχαμαντί, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε προς την εστία με τον κίπερ των Κρητικών να λέει ''όχι'' βγάζοντας με τα πόδια. Οι νταμπλούχοι είχαν εμφανές πρόβλημα να διασπάσουν τον καλά οργανωμένο άξονα του ΟΦΗ και αρκούνταν σε τελικές από μακρινή απόσταση. Οι παίκτες του Νταμπράουσκας έφεραν εις πέρας το σχέδιο και μπήκαν στα αποδυτήρια με τον στόχο να έχει επιτευχθεί. Κατά το ήμισυ.

Χτύπησε ξανά και πήρε ''χρυσό'' τρίποντο!

Όπως ξεκίνησε η αναμέτρηση, έτσι άρχισε και το δεύτερο μέρος. Με τον ΟΦΗ να στήνει ''παγίδες'' στην ανάπτυξη της ΑΕΚ και να βγάζει μια ποιοτική ευκαιρία για το 2-0. Ο Λάρσον προωθήθηκε, έκανε σωστή σέντρα προς τον Λουίς Φελίπε και αυτός πήρε γεμάτη την κεφαλιά. Το γκολ αποσόβησε ο Στάνκοβιτς, με εξαιρετική επέμβαση παρότι η μπάλα τον ζόρισε μιας και έκανε γκελ στο έδαφος.

Στο 55' έγινε η πρώτη αλλαγή στο ματς, με τον Πασαλίδη να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα και να παραχωρεί τη θέση του στον πρώην παίκτη της ΑΕΚ Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η Ένωση δοκίμασε διάφορα πράγματα, αλλά κολλούσε στην τελική πάσα και γι' αυτό επιστρατεύτηκαν οι...παραδοσιακοί λυτρωτές. Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Πόνσε αντικατέστησαν Πισάρο, Τσούμπερ και Φαν Φέερτ στο 62'. Ο Αλμέιδα έκανε all-in βάζοντας μέσα και τους Ζίνι - Πινέδα αλλά μάταια.

Η άμυνα της ομάδας του Ηρακλείου είχε ''φράξει'' κάθε διάδρομο και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις αποκλειστικά μόνο μέσω στατικών φάσεων. Ακόμη κι εκεί δεν κατόρθωσαν να φτιάξουν κάποια καλή στιγμή. Κι αφού δεν ήταν σε θέση να το κάνει η ΑΕΚ, χτύπησε ο ΟΦΗ. Ξανά με τον επιθετικό του, αυτή την φορά τον Ντίκο που είχε έρθει από τον πάγκο.

Ο Αμπάντα έβγαλε σπουδαία κάθετη πάσα στον Ντίκο, αυτός προσπέρασε τον Στάνκοβιτς και έγραψε το 2-0 στο 83ο λεπτό τελειώνοντας το ματς και ''σβήνοντας'' τις ελπίδες των νταμπλούχων Ελλάδας. Το παιχνίδι δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή και έληξε με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (54' λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Καρώ, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλέιζερ, Γκαγιέγκος (74' λ.τρ. Αμπάντα), Μπάκιτς, Φελίπε (67' Ντίκο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (67' Ζίνι), Γαλανόπουλος (67' Πινέδα), Πισάρο (61' Γκατσίνοβιτς), Φαν Βέερτ (61' Αραούχο), Τσούμπερ (61' Πόνσε)

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης

Βοηθοί: Ψαρρής Κωνσταντίνος, Κούλα Χασάν

4ος: Ματσούκας Μιχαήλ

VAR: Ζαμπάλας Σπυρίδων