Facebook Pixel Καμία δικαιολογία για Αλμέιδα, ανεπίτρεπτο για ΑΕΚ - "Κίνδυνος" Μήτογλου, Κάλενς - Δεν φταίει μόνο ο Φαν Βέερτ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-02 22:35:00

Καμία δικαιολογία για Αλμέιδα, ανεπίτρεπτο για ΑΕΚ - "Κίνδυνος" Μήτογλου, Κάλενς - Δεν φταίει μόνο ο Φαν Βέερτ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Καμία δικαιολογία για Αλμέιδα, ανεπίτρεπτο για ΑΕΚ - "Κίνδυνος" Μήτογλου, Κάλενς - Δεν φταίει μόνο ο Φαν Βέερτ!

Η κίνηση-ματ Νταμπράουσκας και ποιοι απογοήτευσαν στην Ένωση. Ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη, εκμεταλλευόμενος το πλάνο των αντιπάλων του που δεν λειτούργησε και τα πολλά λάθη των Κιτρινόμαυρων. Το ρίσκο του "Πελάδο" που δεν βγήκε στο χορτάρι και τι κόστισε ξανά!

Το σερί νικών της ΑΕΚ (με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο) δεν έμελλε να συνεχιστεί στο Ηράκλειο, με τον εξαιρετικό ΟΦΗ να την υποχρεώνει σε ήττα,  να την ξεπερνά στη βαθμολογία και να την αφήνει 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Η ήττα ήταν φυσιολογικό να έρθει με τον τρόπο που αγωνίστηκε η Ένωση, η οποία έβγαλε στο χορτάρι πολλές από τις φετινές της αδυναμίες, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οπι Κρητικοί. Η δικαιολογία των απουσιών και του rotation δεν καλύπτει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, όπως δεν θα κάλυπταν καμία ομάδα με τόσο γεμάτο ρόστερ. Είναι ανεπίτρεπτο για την νταμπλούχο Ελλάδας να μπαίνει σχεδόν σε κάθε ματς τόσο χαλαρά στο γήπεδο, όπως συνέβη στην Κρήτη. Όποια κι αν είναι η ενδεκάδα, οι αριθμοί λένε πως η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στο σκορ με 1-0 σε 8 φετινά παιχνίδια!

 

Από εκεί και πέρα, προφανώς και το δίδυμο Κάλενς-Μήτογλου έχει ελάχιστα λεπτά κοινής παρουσίας σε αγώνες, όμως ακόμα και όταν παίζουν οι "βασικοί" (Βίντα και Μουκουντί) η ΑΕΚ δέχεται πάντα γκολ. Αυτό έχει συμβεί και στα 11 ματς που έχει δώσει φέτος, ενώ η τελευταία φορά που κράτησε ανέπαφη την εστία της χρονολογείται τον περσινό Μάιο. Ακόμα και σε αναμετρήσεις που κερδίζει η ομάδα του Αλμέιδα δέχεται πολλές φάσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αμέσως προηγούμενο χρονικά παιχνίδι της, όταν ο Ατρόμητος σπατάλησε σωρεία κλασικών ευκαιριών άσχετα αν στο τέλος έφυγε ηττημένος από την OPAP Arena.

Ο ΟΦΗ επιτέθηκε κατά κύματα στα πρώτα λεπτά και πίεσε τους Κιτρινόμαυρους που... αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν. Το γρήγορο γκολ του Φελίπε έφερε το ματς στα μέτρα των Κρητικών, οι οποίοι έδωσαν χώρο και χτύπησαν στις αντεπιθέσεις. Μοιραία η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά αφήνοντας πολλά κενά στην άμυνα. Ο Νταμπράουσκας έκανε κίνηση-ματ ρίχνοντας στο παιχνίδι τον ταχύτατο Ντίκο και αυτός τον δικαίωσε κάνοντας το 2-0, σε μία φάση που η "κιτρινόμαυρη" άμυνα ήταν απούσα.

 

Στον επιθετικό τομέα, ο Αλμέιδα δεν δικαιώθηκε για την ευκαιρία που έδωσε στον Φαν Βέερτ. Προορίζοντας τον Πόνσε για βασικό στα επερχόμενα ματς, ο Αργεντίνος τεχνικός δεν θέλησε να τον κουράσει ή να ρισκάρει κάποιον τραυματισμό και έτσι δεν τον ξεκίνησε. Ο Φαν Βέερτ όμως δεν μπόρεσε να φανεί καθόλου στο ματς και να απειλήσει. Φυσικά μεγάλη ευθύνη για αυτό έχουν οι συμπαίκτες του, που δεν μπόρεσαν να "ταΐσουν τον Ολλανδό στη μεγάλη περιοχή. Ο Πισάρο ήταν δραστήριος αλλά με πολλές ημιτελείς ενέργειες, όπως και ο Ελίασον. Ο μόνος που απείλησε την αντίπαλη εστία δοκιμάζοντας τα πόδια του σε κάθε ευκαιρία ήταν ο Τσούμπερ και χρειάστηκε να μπουν στο ματς οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Ζίνι στο δεύτερο μέρος, προκειμένου η ΑΕΚ να κάνει έστω μερικά σουτ προβληματιζόντας τον αντίπαλο γκολκίπερ. Και στεκόμαστε στα μακρινά σουτ διότι σε ό,τι αφορά το συνδυαστικό παιχνίδι, οι Κιτρινόμαυροι απόψε ήταν μάλλον στα χειρότερά τους. Σπανίως βλέπει κανείς την ΑΕΚ του Αλμέιδα τόσο στατική και προβλέψιμη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαρακίρι για ΑΕΚ – Έχασε ευκαιρία να ανέβει στη βαθμολογία – Χαμόγελα για Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags