Facebook Pixel "Χρυσό" deal Σαββίδη αλλάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ - Θέλει πακέτο δύο top ονόματα - Έκανε τεράστια πρόταση!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-03 19:00:00

"Χρυσό" deal Σαββίδη αλλάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ - Θέλει πακέτο δύο top ονόματα - Έκανε τεράστια πρόταση!

του Λάζαρου Γεωργίδη

"Τίναξε την μπάνκα" ο Ιβάν για δύο εξαιρετικούς παίκτες. Η κίνηση-ματ του ιδιοκτήτη της ομάδας για να κλείσει δύο ποδοσφαιριστές που θα πάρουν τη φανέλα στο σπίτι. Του κόστισε πάντως ήδη πολύ ακριβά...

ΠΑΟΚ - Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται από την αρχή των καλοκαιρινών υποχρεώσεων του Δικέφαλου ο Σέρβος άσος, κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι στο κλαμπ.

Γιατί δεν είναι μόνο η εξαιρετική παρουσία τού Αντρίγια σε κάθε παιχνίδι των Θεσσαλονικέων, αλλά και το πώς αυτό μεταφράζεται σε αριθμούς: Σε 14 εμφανίσεις έχει ήδη πιστωθεί 7 γκολ, δηλαδή έχει στατιστική απόδοση ενός πολύ αξιόπιστου επιθετικού και όχι εξτρέμ!

Πολλοί είναι εκείνοι που βιάστηκαν να πουν ότι ο λόγος που ο Ζίβκοβιτς φέτος "πετάει", αφορά την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Δικέφαλο. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; "Υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει ότι η όλη απόδοση είχε να κάνει με το γεγονός ότι έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και, φέτος, μπήκε φορτσάτος για να αναγκάσει την ομάδα να τον ανανεώσει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία ανάμεσα σε ομάδα και παίκτη υπήρχε από το καλοκαίρι, πριν ακόμα αρχίσουν τα παιχνίδια - Απλά γνωστοποιήθηκε η συμφωνία και έπεσαν οι υπογραφές μέσα στον Σεπτέμβρη", απάντησε στο sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του Δικέφαλου.

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι η φετινή του εικόνα είναι, ίσως, καλύτερη κι από εκείνη της πρώτης χρονιάς στην Τούμπα, όταν πραγματικά είχε βγάλει μάτια με τη φανέλα της ομάδας. Έκτοτε, όμως, πέρα από κάποιες εκλάμψεις είχε χαμηλές πτήσεις.

"Να προσμετρήσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει χάσει λιγότερα από 20 ματς, άρα είναι γερό παιδί, χωρίς τραυματισμούς. Το μυαλό και το κορμί, όμως, κουράζονται με τόσα ματς. Τώρα τον έκανε ο Σαββίδης να νιώσει ξανά σημαντικός. Μπαίνει στην 4η χρονιά του στη Θεσσαλονίκη, είναι καλά και στα προσωπικά του", σχολίασε ο Α. Τσακαλέας για τη φετινή του μεταμόρφωση.

Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη το διεθνές Χρηματιστήριο ποδοσφαίρου έχει δώσει βαρύτητα στην εικόνα του Αντρίγια, δεδομένου ότι η αξία του από τα 5 εκατ. ευρώ που είχε φτάσει πριν από λίγους μήνες, τώρα, βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό των καλών του εμφανίσεων, που θα μπορούσαν να φέρουν κάποια στιγμή στην πόρτα τού ΠΑΟΚ μια πρόταση για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

"Δεν υπήρχε μέχρι τώρα ενδιαφέρον για να το αξιοποιήσει ως πίεση προς τον ΔΙκέφαλο, ώστε να του δώσει νέο συμβόλαιο. Η διοίκηση αποφάσισε να του δώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο και να το ανανεώσει για άλλα τρία (συν φέτος, τέσσερα) χρόνια, δηλαδή συμβόλαιο ζωής με την ομάδα", μας είπε ο καλός συνάδελφος.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι υπάρχουν φωνές στον σύλλογο που περιμένουν τόσο τη φετινή αγωνιστική περίοδο και το 2024-25, να βγάλει μάτια με τη φανέλα του κλαμπ. Κι εκεί, ίσως, να φτάσει η στιγμή για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Γιατί αν πραγματοποιήσει δύο καλές σεζόν με τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και, κυρίως, στην Ευρώπη, στα 28-29 του τότε, θα μπορεί να χτυπήσει μια καλή μεταγραφή και να φέρει και στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό κοντά στα 8-10 εκατ. ευρώ.

Να πούμε και κάτι τελευταίο; Ο Σαββίδης έκανε τον Ζίβκοβιτς να νιώσει σημαντικός όχι μόνο με το πολύ καλό συμβόλαιο που του πρότεινε, αλλά και με το να του ζητήσει να μεσολαβήσει για την έλευση του Μαξίμοβιτς από τη Χετάφε. Γιατί οι δύο παίκτες είναι πολύ καλοί φίλοι και οι δύο πλευρές όντως είχαν φτάσει σε αρχική συμφωνία - Ο Δικέφαλος ήταν έτοιμος να δώσει 4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Σέρβο άσο.

Τι άλλαξε και δεν προχώρησε η μεταγραφή; Η Χετάφε ζήτησε την τελευταία στιγμή να πληρώσει ο ΠΑΟΚ και το ποσοστό που είχε κρατήσει η Βαλένθια από τον παίκτη, πέρα από τα 4 εκατ. ευρω, με αποτέλεσμα να χαλάσει η συμφωνία. Μπορεί να προχωρήσει τον Γενάρη; To συμβόλαιο του Νεμάνια με την ισπανική ομάδα λήγει το καλοκαίρι τού 2024, οι Μέιτε και Μάρκος Αντόνιο ήρθαν με τη μορφή δανεισμού, άρα ποτέ κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζητούν 3.5 εκατομμύρια από Σαββίδη πριν τη Νέα Τούμπα - "Πιο άθλιο πεθαίνεις - Συγνώμη από τους παίκτες"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags