Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Νταμπράουσκας έδεσε φιόγκο τον Αλμέιδα - 7 λόγοι για τη χειρότερη ΑΕΚ - Ας τον ενημερώσουν για Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-03 21:35:00

Ο Νταμπράουσκας έδεσε φιόγκο τον Αλμέιδα - 7 λόγοι για τη χειρότερη ΑΕΚ - Ας τον ενημερώσουν για Ολυμπιακό!

του Ευάγγελου Μίχου
Ο Νταμπράουσκας έδεσε φιόγκο τον Αλμέιδα - 7 λόγοι για τη χειρότερη ΑΕΚ - Ας τον ενημερώσουν για Ολυμπιακό!

Ο Αργεντινός είναι σίγουρος πως θα κάνει και φέτος double! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει γιατί η Ένωση θύμισε την ομάδα του... Γιαννίκη, εξηγεί το μεγάλο λάθος του προπονητή της στην Κρήτη, αλλά και ποια είναι η απόφαση του για τη σεζόν και παρουσιάζει τον επόμενο κόουτς της Big-4.

Υποτίμησε ο Ματίας Αλμέιδα τον ΟΦΗ ή υπερεκτίμησε το βάθος του ρόστερ της δικής του ομάδας;  Δεν διάβασε σωστά ο Πελάδο το σεμιναριακού επιπέδου 3-5-2 του κόουτς Νταμπράουσκας ή έριξε μεγαλύτερο βάρος στο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς με τον Άγιαξ  που ακολουθεί; Ήταν απλά μία κακή βραδιά του προπονητή και των παικτών της ΑΕΚ στη δουλειά ή η φυσική κατάληξη μία σειράς συνεχόμενων ντέρμπι (με Ολυμπιακό, Μπράιτον, Παναθηναϊκό αλλά κι Ατρόμητο, το οποίο έκαναν... ντέρμπι), που απορρόφησε ενεργειακά και πνευματικά όλους τους κιτρινόμαυρους;

 Ή για να το γενικεύσω: ο Αλμέιδα και μαζί το γκρούπ του,  αυτή την εποχή ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στην Ευρώπη αφού πιστεύουν στη διάκριση μέσα από ένα πολύ δύσκολο όμιλο του Europa League, αφήνοντας έτσι σε δεύτερο πλάνο το πρωτάθλημα, επειδή ποντάρουν στα.. play-off, εκεί δηλαδή που η ΑΕΚ στέφθηκε την περασμένη σεζόν πρωταθλήτρια;

Ρητορικά ασφαλώς τα  παραπάνω ερωτήματα, προκειμένου να εξηγήσουν το χθεσινό 90λεπτο blackout το νταμπλούχων στο Γεντί Κουλέ, που έφερε μία δίκαιη και σχετικά άνετη επικράτηση με 2-0 του ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία αναμφισβήτητα έκανε τη χειρότερη της εμφάνιση επί εποχής Αλμέιδα!! Για μένα πάντως αυτή η ήττα "πακεταρισμένη" και από την τελείως αδειασμένη αγωνιστική εικόνα της Ένωσης, αποτέλεσε συνδυασμό και των παραπάνω 7 λόγων συν ενός ακόμη, με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο: Βλάντας Νταμπράουσκας!!!

Κακά τα ψέματα, ο 46χρονος Λιθουανός... καθηγητής ποδοσφαίρου, κυριολεκτικά έδεσε φιόγκο τον προβεβλημένο και σπουδαίο Αργεντινό τεχνικό! Στην Ελλάδα βέβαια ο Νταμπράουσκας μπορεί να έγινε ευρύτερα γνωστός την περασμένη σεζόν, όταν και αντικατέστησε τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ (ο agent Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος ήταν αυτός που έπεισε και τον Λυσάνδρου για την επιλογή του αλλά και τον φιλόδοξο Λιθουανό κόουτς να έρθει στην Κρήτη), αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς δεν είχε... παρελθόν ή ότι ήταν ένας προπονητής της σειράς.

Ο Νταμπράουσκας δεν είναι τυχαίος, μετρούσε ήδη 9 τίτλους στην καριέρα του, με την Λουντογκόρετς είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, στη Χάιντουκ μέχρι και δημοψήφισμα έγινε για να επιστρέψει ενώ πέρσι παρότι ήρθε στη Superleague στο μέσο της σεζόν και έχοντας στη διάθεση του ένα φτωχό υλικό, κατάφερε με τον ΟΦΗ να δώσει δείγματα σύγχρονου ποδοσφαίρου, που από πλευράς έντασης και πίεσης ομοίαζε με αυτό του Αλμέιδα. Άλλο ΟΦΗ όμως, κι άλλο ΑΕΚ...

Για τον κόουτς Νταμπράουσκας σε ανύποπτο χρόνο στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είχαμε αποκαλύψει πως έχει προλάβει να δημιουργήσει πολύ καλή εντύπωση στην πλειοψηφία της ελληνικής Big 4 και όχι μόνο. Δεν είναι βερμπαλισμός, ούτε πλέον κοινό μυστικό, πώς για τον Λιθουανό η πιάτσα έχει σχηματίσει την άποψη πώς θα είναι ο επόμενος Λουτσέσκου, αν και το ποδόσφαιρο του πλησιάζει περισσότερο στο μοντέλο του Αλμέιδα, με τον Νταμπράουσκας όμως, να θεωρείται καλύτερος στην τακτική από τον Αργεντινό!!

Στο δια ταύτα μεγάλη ομάδα πολύ δύσκολα θα περάσει φέτος από το Γεντί Κουλέ, εκεί που ο ΟΦΗ μετράει τρεις νίκες στις ισάριθμες επισκέψεις των Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ!! Τυχαίο; Όχι ασφαλώς! Έργο Νταμπράουσκας...

H ΑΕΚ χθες, είχε πολλές και κομβικές απουσίες, είχε... ενεργειακά θέματα λόγω καταπόνησης, ενδεχομένως ήταν και λίγο...χαλασμένη πνευματικά  μιας και ερχόταν μετά ευρωπαϊκό παιχνίδι ενώ γενικά την φετινή σεζόν όταν παίζει με τέτοιες ομάδες της βγαίνει λίγο...μπλαζέ, σε σχέση με την περσινή σεζόν και τα αντίστοιχα ματς. Μάλιστα δεν θα μου κάνει εντύπωση, το αντίθετο, κόντρα στον Άγιαξ να εμφανιστεί μια... AEK winners!!! Στο Γεντί Κουλέ πάντως ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας την έκανε να θυμίζει ΑΕΚ του... Γιαννίκη, σίγουρα πάντως όχι του Αλμέιδα!!

Ο Λιθουανός κόουτς έστησε τέτοιο μπλόκο στον Αλμέιδα, που για πρώτη φορά στην δική του εποχή ηΑΕΚ νικήθηκε στην καθολική διάρκεια της αναμέτρησης. Ποτέ δεν είχε ξανασυμβεί, από την περασμένη σεζόν, ένας αντίπαλος των κιτρινόμαυρων να κυριαρχήσει πάνω της, να της επιβληθεί σε ολόκληρο το 90λεπτο, σε ένταση και σε ενέργεια. Το κατάφερε ο ΟΦΗ και ανάγκασε την Πρωτάθλητρια να δείχνει αδύναμη/ανήμπορη να αντιδράσει!!

 

Τι κι αν στην επανάληψη ο Αλμέιδα πέρασε μέσα τους Πινέδα, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς,Πινέδα ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έδειχνε ικανός για να σκοράρει. Και το έκανε! Το 3-5-2 του ΟΦΗ, με κοντά τις γραμμές και με παίκτες δυναμικούς, αποφασιστικούς, aggressive, με εντάσεις έπνιξε και δεν επέτρεψε στους κιτρινόμαυρους να βρουν χώρους, ούτε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ούτε ανάμεσα στις γραμμές τους.

Το μεγαλύτερο λάθος του Αλμέιδα στο χθεσινό ματς ήταν πως δεν ξεκίνησε με κάποιους από τους Πινέδα, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα

ή και τους 4 στην 11άδα και να τους έκανε αλλαγή στην επανάληψη. Προτίμησε ουσιαστικά το αντίθετο και ενώ το ματς είχε στραβώσει από το τέταρτο λεπτό...

Η δική μου ερμηνεία είναι πως ο Αλμέιδα αυτή την εποχή "καίγεται" περισσότερο για την πρόκριση στο Europa League. Ο Πελάδο έχει ανάγκη και φιλοδοξία να κάνει... θόρυβο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω της ΑΕΚ και σίγουρα έχει πάρει μηνύματα πως ειδικά στην Ισπανία ακούγεται το όνομά του ακόμη και σε κλαμπ όπως η Ατλέτικο ή η Βαλένθια. Όταν αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ κόντεψε να σκάσει, μετά το διπλό στο Μπράιτον και στην κατάσταση που βρίσκονται Άγιαξ & Μαρσέιγ το βλέπει ως τεράστια ευκαιρία να προκριθεί και να κάνει το μπαμ σε ένα όμιλο επιπέδου... Τσάμπιονς Λιγκ!!!

Προσοχή, δεν λέω πως ο Αλμέιδα αδιαφορεί για το πρωτάθλημα και το... repeat.Το αντίθετο... Στα δικά μου μάτια όμως, ποντάρει πως υπάρχουν και τα πλει οφ και έχοντας τρομερή εμπιστοσύνη στο γκρουπ και την ομάδα του , θεωρεί πως στο τέλος θα κάνει το ντεμαράζ, θα καλύψει τις όποιες βαθμολογικές απώλειες είχε και θα στεφθεί πάλι Πρωταθλήτρια. Όπως δηλαδή το έκανε και πέρυσι η ΑΕΚ. Μόνο που την τρέχουσα σεζόν υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά για την επανάληψη τους εν λόγω , που λέγεται... Ολυμπιακός!

Για να καταλήξω: δεν είμαι σίγουρος αν ο Ματίας Αλμέιδα υποτιμάει τον Ολυμπιακό ή δεν τον ξέρει. Σίγουρα πάντως και στη μία και στην άλλη περίπτωση κακό του κεφαλιού του και της... ΑΕΚ, γιατί ο Ολυμπιακός των Μαρτίνεθ, Κορδόν ξανάγινε ένας κανονικός Ολυμπιακός! Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης ενώ ο περσινός Ολυμπιακός ήταν... Πύργος της Βαβέλ.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει έναν καλό προπονητή μία πλαναρισμένη ομάδα που πάει κι αυτή σε υψηλές εντάσεις και πρες, η οποία συνεχίζει να χτίζεται ενώ έχει και ορισμένους πολύ σπουδαίους παίκτες με προσωπικότητα. Το σημαντικότερο:  συνολικά ο οργανισμός Ολυμπιακός έχει και την τεχνογνωσία του πρωταθλητισμού αλλά το έχει και στο DNA του.

Κατά συνέπεια καλό θα είναι  κάποιος να ενημερώσει τον Ματίας Αλμέιδα πως  αν οι ερυθρόλευκοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ξεφύγουν βαθμολογικά από την ΑΕΚ, πάρα πολύ δύσκολα μετά θα τους πιάσεις ή θα την πάθουν όπως πέρσι ο Παναθηναϊκός. Αυτό το λέει και το δείχνει η ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ακόμη και η πιο πρόσφατη. Μην ξεχνάμε επίσης, πως Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που στο πρωτάθλημα έχει αλώσει την ΟΠΑΠ Arena Αγία Σοφία, όπου παραμένει αήττητη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία δικαιολογία για Αλμέιδα, ανεπίτρεπτο για ΑΕΚ - "Κίνδυνος" Μήτογλου, Κάλενς - Δεν φταίει μόνο ο Φαν Βέερτ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags