Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας - ΠΑΟΚ: Γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής - πρώην του ΠΑΟΚ - κυνηγάει δικαστικά τον Κούγια - Άγρια επίθεση! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-05 09:20:00

Γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής - πρώην του ΠΑΟΚ - κυνηγάει δικαστικά τον Κούγια - Άγρια επίθεση! (Vid)

Sportdog Team
Γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής - πρώην του ΠΑΟΚ - κυνηγάει δικαστικά τον Κούγια - Άγρια επίθεση! (Vid)

Του έχει κάνει μήνυση για όσα υποστηρίζει ότι είπε εναντίον του. "Δεν θέλω ούτε να ξέρω έναν τέτοιο άνθρωπο", υποστήριξε σε νέα συνέντευξή του...

Ανοικτή παραμένει μία υπόθεση που διαδραματίστηκε πριν από δύο χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Αλέξης Κούγιας είναι ακόμα στα δικαστήρια με έναν γνωστό Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος για τον Γιάννη Κάργα, νυν παίκτη της Ανόρθωσης και πρώην μεταξύ άλλων ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, Πανιωνίου και ΑΕΛ, ο οποίος έχει κάνει μήνυση στον γνωστό ποινικολόγο και όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ακόμα βρίσκονται στα δικαστήρια.

Η μήνυση είναι για εξύβριση από τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ στον τότε ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ μετά από ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Κάργας υποστηρίζει πως του φώναζε «πουλητάρι» και κάποιες… κατάρες, γεγονός που επιβεβαίωσε τότε ο παρατητηρητής της Σούπερ Λιγκ.

Η σχετική απόφαση του αθλητικού δικαστή ανέφερε:

Β/ ΠΑΕ ΑΕΛ, Α. Κούγιας (διερμηνέας): «Βάσει των αναφερομένων στο από 15/5/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 15/5/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ-ΠΑΕ Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Α.Ε.Λ. τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για την συμπεριφορά του β’ εγκαλούμενου και επιβάλλει στον Α. ΚΟΥΓΙΑ για τη πράξη, για την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέος τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι : α) τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ και β) την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για τέσσερις αγωνιστικές.

Δείτε μετά το 46ο λεπτό όσα λέει ο Κάργας για το περιστατικό και γιατί η υπόθεση παραμένει ανοιχτή:

Κάργας: «Τρομερός ο Λουτσέσκου, όμως ένιωσα προδωμένος»

Συνέντευξη στους “Βetarades” παραχώρησε ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Κάργας, μεγάλο μέρος της οποίας αναλώθηκε στη θητεία του στον Δικέφαλο και το τι συνέβη μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όσα είπε:

Για το πώς πήγε στον ΠΑΟΚ και στην συνολική παρουσία του εκεί: «Στον ΠΑΟΚ όσο ήμουν εκεί προσπάθησαν όλοι να με βοηθήσουν. Να ξεκαθαρίσω ότι εμένα με πήρε ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, έκανε την εισήγηση, έκανε την πρώτη κουβέντα για να πάω στον ΠΑΟΚ. Φυσικά, έδωσε το ΟΚ ο Σαββίδης, αν δεν θέλει ο πρόεδρος δεν μπορείς να πας. Στην αρχή και εγώ αισθανόμουν ότι δεν άξιζα να παίζω, έμπαινα στην προπόνηση και δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Πήγα να μιλήσω στον προπονητή στο γραφείο του, γιατί δεν καταλάβαινα τι ήθελε και ήταν και ο Χρήστος ο Καρυπίδης για να μεταφράζονται σωστά όσα έλεγε. Στην αρχή, είχα κάνει τα λάθη όταν αποκλειστήκαμε με την Λέφσκι κι αυτά σε ρίχνουν λίγο. Ωστόσο, ο προπονητής τότε με κάλυψε, είπε ότι δεν έφταιγε μόνο το δικό μου λάθος στην φάση που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, έγιναν 3, 4 μαζεμένα. Έτυχε να βρίσκομαι στην ομάδα σε μια δύσκολη χρονιά για τον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου είχε πίεση, έπρεπε να σκεφτεί την ομάδα, την δουλειά του. Ο προπονητής ξέρουμε ότι μετά από ένα ματς μπορεί να μην είναι προπονητής».

Για τις συνομιλίες που είχε με τον Σαββίδη: «Πέρα από τις ομιλίες που έκανε σε όλη την ομάδα, είχα μιλήσει και προσωπικά μαζί του, 3-4 φορές. Τρεις φορές πριν από παιχνίδια και μία σε άσχετο χρόνο. Γενικά προσπαθεί να είναι δίπλα στους παίκτες. Όταν μου μίλησε ποτέ δεν μου είπε τι έκανες εκεί, ήταν υποστηρικτικός. Όταν μιλά σε όλη την ομάδα, μπορεί να πει κάτι παραπάνω».

Για τον θαυμασμό τπυ για τον Κωνσταντέλια και την σχέση με τους άλλους παίκτες: «Όταν είχα έρθει στην ομάδα, πριν πάμε Ολλανδία είχαμε κάνει δύο, τρεις προπονήσεις. Με παίρνει ένας παλιός παίκτης, νυν ατζέντης και με ρωτάει αν υπάρχει κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ που δεν παίζει να προσπαθήσει να τον πάει σε άλλη ομάδα. Του είπα αυθόρμητα: «αδερφέ, έχει πιτσιρικά εδώ τους περνάει δύο-δύο, αλλά μου λένε δεν παίζει στην ομάδα». Ο Σάστρε προσπαθούσε να του κάνει κεφαλοκλείδωμα και πάλι δεν τον σταματούσε. Στην επόμενη γενιά είναι αυτός που ξεχωρίζει  και απορώ γιατί δεν κλήθηκε στην Εθνική, όπως συνέβη και με τον Φορτούνη. Σε ό,τι αφορά στην σχέση μου με τα παιδιά, έχω έρθει πολύ κοντά με πολλούς, δεν θέλω να αδικήσω κάποιον. Κάποιες φορές ο Ελ Καντουρί και ο Μπίσεσβαρ μάλωναν ποιος θα είναι μαζί μου. Προτιμούσα να είμαι με τους Έλληνες στο δωμάτιο, όσο για τον Βιεϊρίνια είναι πιο Έλληνας από εμάς».

Για την γνώμη του για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ο Λουτσέσκου λειτουργεί πολύ με το αποτέλεσμα. Όταν  η ομάδα πηγαίνει καλά ήταν μαγικός, όταν η ομάδα πήγαινε άσχημα, έλεγες τι θα περάσουμε σήμερα στην προπόνηση. Σαν προπονητής είναι τρομερός, στην ανάλυση, στην τακτική, στο να πάρει το 100% από τους παίκτες είναι ο καλύτερος που έχω δουλέψει».

Για την αποβολή του με την ΑΕΚ και τον «υποβιβασμό» του στην β ομάδα: «Όταν έγινε η αποβολή πήγα στα αποδυτήρια και είπα «ζητάω συγγνώμη που τρέχατε 80′ σε αυτό το γήπεδο με ένα παίκτη λιγότερο». Δεν ζητούσα συγνώμη για την κόκκινη. Πετάχτηκαν δύο, τρεις και μου είπαν «το διαγράφουμε από την μνήμη μας, είμαστε ομάδα, μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε». Μπαίνω στο λεωφορείο και βλέπω τον προπονητή να πηγαίνει σε έναν-έναν να μιλήσει και όταν έφτασε σε εμένα μου είπε «μ@λ@κ@ μην σε πάρει από κάτω». Εκεί αισθάνθηκα ότι όλο αυτό θα μείνει πίσω.

Την επόμενη μέρα με παίρνει τηλέφωνο ο γενικός αρχηγός και μου λέει ότι υπάρχει πρόστιμο όταν τρώμε κόκκινη και μου είπε να πάω να προπονηθώ με την δεύτερη ομάδα αφού με τον Αρη δεν θα ήμουν διαθέσιμος. Εκείνη την στιγμή επειδή είχα χάσει την γη κάτω από τα πόδια μου, ρώτησα ποιανού ήταν η απόφαση και μου είπε του προπονητή. Εκεί ένιωσα προδομένος. Την επόμενη μέρα πήγα στα αποδυτήρια πριν το ματς με τον Αρη, οι παίκτες μου έλεγαν τι έγινε; Του απαντούσα «τώρα μετρά το ντέρμπι θα τα πούμε μετά». Μάλιστα, είχα μάθει ότι οι αρχηγοί είχαν ζητήσει από τον Λουτσέσκου να επιστρέψω και τους είπε «κερδίστε τον Αρη και θα το δούμε μετά», ίσως ήθελε να τους δώσει ένα κίνητρο παραπάνω δεν ήταν κακό. Όταν άρχισαν να βγαίνουν από τα αποδυτήρια για το ματς, έδιναν το χέρι στον προπονητή, εγώ ήμουν με τους φροντιστές στο δίπλα δωμάτιο, η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να δώσω το χέρι στον Λουτσέσκου.

Τελικά, κάποια στιγμή είπα ότι μόνο από εκεί μπορώ να φύγω, θα το δώσω. Όταν όμως πήγα είχε ήδη ανέβει πάνω. Την επόμενη μέρα μου τηλεφώνησαν μου είπαν ότι θα συνεχίσω να κάνω προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα και όταν έψαξα να μάθωτι έγινε μου είπαν «και συ πήγες στα αποδυτήρια και δεν έδωσες το χέρι σου». Ζήτησα να μιλήσω με τον πρόεδρο, ήταν λίγο περίεργα με τον κόβιντ τότε και μου είπαν να του στείλω απευθείας μηνύματα. Του έστειλα, επτά, οκτώ ηχητικά και του εξήγησα όλη την κατάσταση. Τελικά μου είπαν με απόφαση του προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν θα ήμουν στην β ομάδα. Ενιωσα ότι δεν με στήριξαν, τότε είπα ότι αν δεν με θέλουν να φύγω.

Όσο για την φάση, είδα που ήταν ο Γιόνσον, ήξερα θα κάνει πάσα προς τα πίσω, όμως είπα στον εαυτό μου, θα κάνει ένα τάκλιν, θα στείλεις την μπάλα πλάγιο. Ήθελα να το κάνω… πολεμικό, το ψωμί μου. Όλα έγιναν σε ένα κλικ. Όταν έπεσα πάνω του κατάλαβα τι έκαναν. Είπα στον εαυτό μου «να πάω απευθείας στα αποδυτήρια ή να γυρίσω μέσα;». Στην αρχή μου έδωσε κίτρινη ο διαιτητής, αλλά ήξερα ότι θα αποβληθώ»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags