Facebook Pixel Ταλέντο στον ΠΑΟ φεύγει 'τζάμπα'! Mεταγραφή στον ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-08 12:45:00

Φεύγει "τζάμπα" μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟ - Ήταν αποστολή με Μακάμπι - Μεταγραφή με... μέσον στον ΠΑΟΚ!

του Νίκου Στεργίου
Φεύγει "τζάμπα" μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟ - Ήταν αποστολή με Μακάμπι - Μεταγραφή με... μέσον στον ΠΑΟΚ!

Κίνδυνος για το Τριφύλλι, ψάχνει ομάδα ο... νέος Βαζέχα! Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού, που δεν παίρνει ευκαιρίες από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και σκέφτεται σοβαρά να υπογράψει αλλού από τον Ιανουάριο και η πιο περίεργη μετακίνηση ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια στον Δικέφαλο του Βορρά.

Σταθερά στην πρώτη ομάδα τού ΠΑΟΚ βρίσκεται για προπονήσεις ο Αχμέντ Ναντίρ Ελ Σαγιέντ, ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας του Δικέφαλου που ήρθε στη Θεσσαλονίκη αρχικά για τη δεύτερη ομάδα - Αλλά ακόμα και στην τελευταία προπόνηση πριν από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, δηλαδή πριν από ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον διατήρησε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Τυπικά ο Δικέφαλος δεν στερείται νεαρών και εξελίξιμων τερματοφυλάκων, πέρα του Κοτάρσκι, καθώς πλην του Ζίβκο Ζίβκοβιτς όλοι οι υπόλοιποι που πηγαινοέρχονται ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ομάδα είναι πιτσιρικάδες: Μοναστηρλής, Ταλιχμανίδης, Τσιόπτσης, Μπαλωμένος. Παρόλα αυτά ο Ρουμάνος προπονητής συνεχίζει να τον αξιολογεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται ή όπως θέλουν να τα δείχνουν ορισμένοι; Γιατί οι πληροφορίες που έχει το sportdog από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο Ναντίρ δεν πιάνει πολλά πουλιά! Κι αυτός είναι ο λόγος που ενώ τόσο καιρό βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

"Μην ασχοληθείς, είναι παίκτης τύπου Νινούα: Ήρθε με μέσον, ακόμα κι αν μείνει για τη δεύτερη ομάδα, δεν πρόκειται να ακουμπήσει τελικά", είπε στο sportdog πηγή που γνωρίζει άριστα τα εντός και ΠΑΟΚ. Που την εμπιστευόμαστε απόλυτα!

Φεύγει ο Μπιλάλ από τον Παναθηναϊκό;

Με την ευκαιρία της ενασχόλησης με την περίπτωση του Ναντίρ, μια ακόμα περίπτωση Αιγύπτιου που το μέλλον του στην Ελλάδα φαίνεται ότι είναι συδοίωνο. Ο λόγος γίνεται για τον Μπιλάλ Μαζχάρ, που τα πηγαίνει άριστα στη δεύτερη ομάδα τού Παναθηναϊκού αλλά για την ώρα δεν έχει βρει χώρο στην πρώτη ομάδα.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το εκτός έδρας με τη Μακάμπι, αλλά γενικά φαίνεται ότι το μέλλον του ίσως δεν βρίσκεται στην Ελλάδα. Μόνο τυχαία δεν είναι, άλλωστε, η πληροφορία που θέλει την Αλ Αχλί του Καΐρου, της πατρίδας του δηλαδή, να ασχολείται για να τον αποκτήσει τον προσεχή Γενάρη, καθώς ο ίδιος της προτάθηκε!

Ο ίδιος έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2024 και τον Ιανουάριο θα έχει το δικαίωμα να συζητήσει με όποια ομάδα επιθυμεί. Έτσι, το Τριφύλλι κινδυνεύει να χάσει ένα από τα μεγαλύτερα prospect από τις τάξεις του, με τον Μπιλάλ να μην έχει πάρει ακόμη ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα.

Με την ευκαιρία επαναφέρουμε κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό στο sportdog ο Γιάννης Βονόρτας, πρώην προπονητή στον Παναθηναϊκό β΄, για τον νεαρό άσο.

"Δεν είναι τυχαίο ότι σκοράρει - Παίζει και στα πλάγια - Για αυτό τον είχα πάρει λίγες φορές στη β΄ ομάδα;"

"Ήμουν στην ομάδα β΄ και ο Μπιλάλ ήταν, κυρίως, στην U19. Είναι δυνατό παιδί, ταχυδυναμικό και δεν είναι τυχαίο ότι σκοράρει διαρκώς. Έχει καλά χαρακτηριστικά και καλά πατήματα στο γήπεδο. Είναι γρήγορος και κινητικός", ανέφερε αρχικά, στο sportdog, ο παλαίμαχος άσος.

Σε ποιες άλλες θέσεις παίζει πλην του σέντερ φορ;

"Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, έχει τη δυνατότητα να μπορεί να παίξει και λίγο πιο πλάγια. Στη δεύτερη ομάδα, για παράδειγμα, τον είχα πάρει λίγες φορές - Θεωρούσα σημαντικό να παίξει στην ηλικία του και από εκεί να πάρει τις συμμετοχές και να βελτιωθεί. Για να αναπτυχθεί κανονικά. Κάποιες φορές, όμως, λόγω αναγκαιότητας τον είχα χρησιμοποιήσει και στα πλάγια".

"Αυτό να βελτιώσει - Θυμίζει Βαζέχα - Δυνατός χαρακτήρας"

Τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του;

"Τις υποδοχές του. Αλλά βλέπει εύκολα δίχτυα και αυτό είναι σπουδαίο".

Μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει κάποιον στο παιχνίδι του για να γίνει πιο κατανοητή η εικόνα του;

"Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι έχει το στιλ του Βαζέχα: Είναι τέτοιος παίκτης, που παίρνει την μπάλα, γυρίζει, τρέχει, αγωνιστικός κ.λπ. Λέω ότι έχει το στιλ του Βαζέχα, όχι ότι είναι στην ίδια αξία. Αλλά είναι δυνατός χαρακτηριστικά, ομαδικός, βλέπει γήπεδο και σκοράρει".

 

"Μαχητικός στις προπονήσεις - Τέτοιους συμπαίκτες χρειάζεται - Με τον Άκη Ζήκο στη Μονακό ο πατέρας του"

Μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα;

"Φυσικά και μπορεί, γιατί μπορεί να εξελιχθεί και έχει χαρακτήρα ανάλογο, είναι συνεπής, προσπαθεί, είναι μαχητικός στις προπονήσεις, θέλει να προοδεύσει, το έχει βάλει στόχο".

Ποιους παίκτες χρειάζεται για να τον αξιοποιήσουν στην 11άδα;

"Είναι καλός στον χώρο, είναι γρήγορος, οπότε χρειάζεται ποδοσφαιριστές για να του βγάζουν την μπάλα στον χώρο".

Ήρθε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 16 ετών - Πώς κατάφερε να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα;

"Ο πατέρας του έπαιζε μπάλα σε υψηλό επίπεδο στη Γαλλία, στη Μονακό, μαζί με τον Άκη Ζήκο. Προφανώς, λοιπόν, γνώριζε τις δυσκολίες και τον είχε προετοιμάσει. Αλλά είναι και ο χαρακτήρας του τέτοιος, είναι παιδί της Μεσογείου, έχει καλή ψυχολογία από τον πατέρα του που τον έχει μεγαλώσει καλά".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 'Εκανε πίσω ο Μπακασέτας, "όχι" σε 6.6 εκατομμύρια - Άλλος ΠΑΟΚ με Γκαμπιαντίνι - 5 γκολ, 1 ασίστ σε 6 ματς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags