Facebook Pixel Στόπερ Μπιανκόν: Η άμυνα του Ολυμπιακού σφίγγει!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-09 10:00:00

Βρήκε στόπερ ο Μαρτίνεθ - Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για Μπιανκόν - "Του λείπει ρυθμός, αλλά με την Καλλιθέα..."

του Γιώργου Κτενά
Βρήκε στόπερ ο Μαρτίνεθ - Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για Μπιανκόν - "Του λείπει ρυθμός, αλλά με την Καλλιθέα..."

Οι πρώτες εντυπώσεις για τον Γάλλο κα ο ταχυδυναμικός φορ! Το Sportdog.gr παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα από την δουλειά του Αριέλ Ιμπαγάσα στη δεύτερη ομάδα, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση της τελευταίας μεταγραφής των Πειραιωτών

Ένα πολύ καλό σύνολο έχει φτιάξει στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού ο Άριελ Ιμπαγάσα, δεδομένου ότι φέτος ο Ολυμπιακός β΄ παρουσιάζεται καλύτερος σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στις υποχρεώσεις της ομάδας συμμετέχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ουσουεϊνού Μπα και Θανάσης Ανδρούτσος, που δεν υπολογίζονται από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά και ο  Τζουλιάν Μπιανκόν - Δηλαδή ένας παίκτης με θητεία στο γαλλικό και το αγγλικό πρωτάθλημα, με market value στα 6 εκατ. ευρώ.

Ο Μπιανκιόν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να ενισχύσει την άμυνά του. Σε πρώτη φάση ο Γάλλος μπακ χρίστηκε βασικός στον αγώνα του Ολυμπιακού Β' με την Athens Kallitea. Είναι το πρώτο του ματς με τη φανέλα των Πειραιωτών ξεκινώντας ως στόπερ (και ενώ παίζει και στα 2 άκρα της άμυνας). Πριν από αυτό το ματς ο 23χρονος είχε παίξει ξανά στις 14 Αυγούστου με τη Φόρεστ U21 στο 2-2 με τη Μίντλεσμπρο.

Το sportdog επικοινωνησε με τον Αντώνη Μανίκα, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και νυν υπεύθυνο σκάουτινγκ του Απόλλωνα, που γνωρίζει άριστα τη Super League 2, για να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Καλύτερος από πέρσι ο Ολυμπιακός β΄ - Κίνητρο για να φτάσουν στην πρώτη ομάδα - Έτσι παίζει ο Ιμπαγάσα"

Κύριε Μανίκα, ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει από τον Ολυμπιακό β΄;

"Σαφώς καλύτεροι από πέρσι είναι η ομάδα τού Ολυμπιακου φέτος, καθώς δεν έχει δυσκολία στα γκολ, είναι γρήγορη, χρησιμοποιεί bild up και είναι πιο ομοιογενής από πέρσι. Δεν θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός, είναι αξιόλογο σύνολο".

Η δεύτερη ομάδα είναι το σκαλοπάτι για την πρώτη;

"Τα παιδιά που δεν είναι στην πρώτη ομάδα έχουν κίνητρο για να είναι ανταγωνιστικοί με τη δεύτερη ομάδα. Τόσα παιδιά που μέχρι πέρσι έπαιζαν στην πρώτη ομάδα είναι, τώρα, στον Ολυμπιακό β΄".

"Ξεχωρίζει ο Μπα για την ταχυδύναμη - Λείπει ο ρυθμός στον Μπιανκονέ - Στην πρώτη ομάδα προπονητής ο Ιμπαγάσα"

Ποιον ξεχωρίζετε;

"Ο Μπα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, έχει ταχυδύναμη που είναι μεγάλο κομμάτι για τους επιθετικούς. Τα παιδιά αυτά είναι σε ομάδα που παίζει καλά. Κι αυτό τους βοηθάει".

Πώς είδατε τον Μπιανκόν;

"Στο ματς με την Καλλιθέα έδειξε καλά πράγματα αλλά ακόμα του λείπει ο ρυθμος. Προφανώς, όμως, έχει καλά στοιχεία".

Η β΄ ομάδα "φτιάχνει" παίκτες για την πρώτη - Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και για προπονητές, για παράδειγμα με τον Ιμπαγάσα;

"Ιμπαγάσα έχω εικόνα ότι προσπαθεί να παρουσιάσει σύνολο για να παίξει μπάλα και να παίζει καλά το τρανζίσιον. Είναι τεράστιο όνομα, αν και ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει για προπονητές με μεγάλη εμπειρία και να αντέχουν στην πίεση. Ο Ιμπαγάσα, όμως, τουλάχιστον από θέμα εμπειριών σε υψηλο επιπεδο, δεν έχει πρόβλημα".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κλοπή" Ολυμπιακού μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ - "Τίναξε" την συμφωνία στον αέρα με... μία ατάκα! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags