Facebook Pixel ΑΕΚ: Διώχνει παίκτη εκατομμυρίου ο Αλμέιδα - Τον… χρύσωσε ο Μελισσανίδης για 6 γκολ - Ψάχνει ομάδα για Γενάρη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-09 16:58:00

Διώχνει παίκτη εκατομμυρίου ο Αλμέιδα - Τον… χρύσωσε ο Μελισσανίδης για 6 γκολ - Ψάχνει ομάδα για Γενάρη!

του Γιώργου Θεοδωράκη

"Τελειώνει" άμεσα από την ΑΕΚ με απόφαση του Αργεντινού. Παρότι η ομάδα έδωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα, ο προπονητής δεν τον εμπιστεύεται και όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει, πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του.

Η ήττα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ δεν αποτέλεσε μόνο τη χειρότερη φετινή εμφάνιση της Ένωσης, που συνοδεύτηκε με ήττα, αλλά και μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον Τομ Φαν Βέερτ να πείσει τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ολλανδός σέντερ φορ πήρε από τον προπονητή του την ευκαιρία να αγωνιστεί βασικός αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε σε καμία περίπτωση. Ο Φαν Βέερτ ήταν "εξαφανισμένος" στο διάστημα που αγωνίστηκε και δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου την αντίπαλη εστία. Φυσικά δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος, αφού δεν τροφοδοτήθηκε σωστά από τους συμπαίκτες του, αλλά η ουσία είναι ότι για ακόμα μία φορά υστέρησε. Διόλου τυχαία, ο 33χρονος άσος δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο επόμενο παιχνίδι, δηλαδή στη νίκη επί του Παναιτωλικού (σ.σ. είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας συνεπώς δεν ήταν διαθέσιμος κόντρα στον Άγιαξ).

Οι προβληματικές εμφανίσεις του Φαν Βέερτ έχουν ανοίξει την κουβέντα περί πιθανής αποχώρησής του τον προσεχή Ιανουάριο, έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Έστω και την ύστατη στιγμή, η ΑΕΚ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί την πώληση του Ολλανδού άσου και να αποκομίσει κάποια χρήματα αντί να τον χάσει ως ελεύθερο.



Μπορεί να είναι νωρίς στη σεζόν, όμως αν δεν προκύψουν απρόοπτα όπως ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία, φαίνεται πως δύσκολα ο Φαν Βέερτ θα έχει ακόμα πολλές ευκαιρίες να... γυρίσει το χαρτί. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί είτε στο πλαίσιο του rotation είτε λόγω απουσιών, καθώς μετρά μόλις 2 δύο συμμετοχές φέτος. Η πρώτη ήταν απέναντι στον Πανσερραϊκό, όπου έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και ήταν ο μοιραίος της Ένωσης, και η δεύτερη ενάντια στον ΟΦΗ, όπου δεν φάνηκε καθόλου. Σε αμφότερα τα ματς ήταν τραυματίας ο Γκαρσία, ενώ στην Κρήτη ο Αλμέιδα ξεκούρασε τον Πόνσε ενόψει της αναμέτρησης με τον Άγιαξ, που ακολουθούσε.

Με τους Γκαρσία, Πόνσε υγιείς και τους Τσούμπερ, Αραούχο να αποτελούν εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για την επίθεση, ο Φαν Βέερτ μοιάζει να περισσεύει. Εκτός και αν καταφέρει να πετύχει μία θεαματική ανατροπή στις λίγες ευκαιρίες που αναμένεται να του παρουσιαστούν. Αλλά ακόμα έτσι, θα πρέπει να πείσει τους Κιτρινόμαυρους ότι αξίζει νέο συμβόλαιο, ειδάλλως απλώς θα... παρατείνει την παραμονή του μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα λήξει η συνεργασία του με την ομάδα.

Συνολικά ο 33χρονος επιθετικός δεν μοιάζει να "κολλάει" αγωνιστικά στα όσα ζητά ο Ματίας Αλμέιδα, αφού ουδέποτε βρήκε σταθερότητα στην απόδοσή του ή κατάφερε να καθιερωθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει πετύχει μόλις 6 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ με τον Βόλο έκανε θραύση, σκοράροντας 18 γκολ σε μία μόνο σεζόν. Δύσκολα θα παραμείνει στην Ένωση και την επόμενη σεζόν, μιάς και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ που δαπάνησαν οι Κιτρινόμαυροι για την απόκτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αραούχο δεν είναι... Φαν Βέερτ - Ανεβάζει την ΑΕΚ ο Πισάρο - Επιτέλους τέρμα στο φετινό αστείο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags