Facebook Pixel Super League: Άνοιγμα 12 εκατ. σε μεγάλη ΠΑΕ, ζόρια για τον ιδιοκτήτη - Έβαλε 2+2, ψάχνει συμπαίκτη - Φτιάχνει νέο γήπεδο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-10 23:51:00

Άνοιγμα 12 εκατ. σε μεγάλη ΠΑΕ, ζόρια για τον ιδιοκτήτη - Έβαλε 2+2, ψάχνει συμπαίκτη - Φτιάχνει νέο γήπεδο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Άνοιγμα 12 εκατ. σε μεγάλη ΠΑΕ, ζόρια για τον ιδιοκτήτη - Έβαλε 2+2, ψάχνει συμπαίκτη - Φτιάχνει νέο γήπεδο!

"Καμπανάκι" τα τελευταία 24ωρα για τις νέες μεταγραφές. Μέσω ΑΜΚ μπήκαν σημαντικά ποσά στα ταμεία, όμως είναι φανερό πως δεν φτάνουν και για αυτό αναζητείτει άνθρωπος να βοηθήσει οικονομικά. Το ταξίδι στο εξωτερικό και το έτοιμο πλάνο για την επόμενη ημέρα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση στο Μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Άρης, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, όπως έκανε γνωστό με σχετική ενημέρωση το κλαμπ: "Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία καλύφθηκε από την AMANI SWISS. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα προκηρύξει στην επόμενη Γενική Συνέλευση νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ".

Αν αναρωτιέστε ποια εταιρεία είναι η AMANI SWISS, να σας ενημερώσουμε ότι προφανώς πρόκειται για εταιρεία της οικογενειας Καρυπίδη (για την ακρίβεια της αδερφής του), κάτι που σημαίνει ότι τα δύο εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ τα έριξε ξανά ο ισχυρός άνδρας του Άρη - Αυτά προς απάντηση εκείνων που αναφέρουν ότι ο Θοδωρής Καρυπίδης δεν βάζει λεφτά στην ομάδα.

Εξίσου ενδιαφέρον με το ποιος κάλυψε τα δυο εκατ. ευρώ της τρέχουσας αύξησης, είναι και η ενημέρωση που θέλει την επόμενη ΓΣ να προκηρύσσει νέα αύξηση στο ΜΚ της ΠΑΕ, ξανά ύψους δύο εκατ. ευρώ. Γιατί συμβαίνει αυτό, δηλαδή γιατί γίνονται αυξήσεις των δύο εκατ. ευρώ και όχι απευθείας των τεσσάρων; Αφενός γιατί είναι διαφορετικό το ρευστό που χρειάζεται, ειδικά στις εποχές που ζούμε, αφετέρου γιατί ο Θ. Καρυπίδης συνεχίζει την αναζήτηση επενδυτή που να θέλει να μπει στην ΠΑΕ.

Οπότε με το να γίνονται τακτικά αυξήσεις στο ΜΚ τής ΠΑΕ είναι ανοιχτός ο δρόμος για να βρεθεί κάποιος νέος μέτοχος στη σύνθεσή της. Οπως είχαμε ξαναγράψει πρόσφατα, ο Καρυπίδης έψαξε για μια λύση τύπου Τομ Παπαδόπουλου στις ΗΠΑ - Δηλαδή Έλληνα ομογενή επιχειρηματία που δεν χρειάζεται να είναι ζάμπλουτος, αρκεί να μπορεί να σηκώσει το βάρος της ΠΑΕ και να γίνει συμπαίκτης.

"Άνοιγμα στα 15 εκατ. ευρω; - Για αυτό ψάχνει συμπαίκτη" - Φτιάχνει γήπεδο πριν τη Νέα Τούμπα;

Το sportdog ρώτησε στη Θεσσαλονίκη και πήρε κάποιες απαντήσεις για το θέμα. "Ο Καρυπίδης δεν θέλει να φύγει από τον Άρη. Απλά δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του, πλέον, το βάρος της χρηματοδότησης. Γιατί η ομάδα κάνει κάθε χρόνο σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυσή της, με ακριβά συμβόλαια, αλλά δεν έχει καταφέρει την είσοδό της σε ευρωπαϊκούς ομίλους που θα φέρουν έσοδα από την UEFA, τηλεοπτικά, εισιτήρια και διαφημίσεις. Συμπαίκτη ψάχνει και όχι να φύγει", σχολίασε στο sportdog πολύ έγκυρη πηγή και συμπληρωσε για τα οικονομικά της ΠΑΕ:

"Ακουγεται ότι είναι 10+ το άνοιγμα της ΠΑΕ - Αυτό, όντως, πώς θα το σηκώσει μόνος του ο Καρυπίδης; Αλλά η αλήθεια ίσως να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς μπορεί αυτό το άνοιγμα να φτάνει και στα 13-15 εκατ. ευρώ. Για αυτό ψάχνει για συμπαίκτη. Αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να τον βρει".

Εμείς να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα: Όποιο κι αν είναι, τελικά, το άνοιγμα της ΠΑΕ, ο Θοδωρής Καρυπίδης έχει μεγάλα όνειρα για τον Άρη. Το κυριότερο; Να φτιάξει νέο γήπεδο!

Από την κυβέρνηση ήδη εδώ και δύο χρόνια είχε υπάρξει υπόσχεση ότι θα γίνει παραχώρηση πίσω από εκεί που στεγάζονται τα ΙΚΕΑ - Ο Άρης διατηρεί περίπου 60 στρέμματα από τη συνολική έκταση και τα υπόλοιπα 100-120 θα δοθούν σε επενδυτή που θα φτιάξει άλλες εγκαταστάσεις.

Τα στρέμματα πάνω στα οποία βρίσκεται τώρα το Κλεάνθης Βικελίδης, θα δοθούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης και θα φτιαχτεί στη θέση τού γηπέδου Μητροπολιτικό Πάρκο. Αυτά είχαν υποσχεθεί στον Καρυπίδη, αυτό το σχέδιο θέλει να αναμοχλεύσει και, φυσικά, να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην Ιστορία του συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουγιάνοβιτς για μεγάλη ελληνική ομάδα - Κέρδος 18.5 εκατ. από 6 μεταγραφές - "Θυσίασε" τον Κουλούρη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags