Facebook Pixel Super League: Ατάκες-"φωτιά" από πρώην διαιτητή! Η... σχέση Σιδηρόπουλου με Φρόιντφελντ
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-11 13:56:00

Ατάκες-"φωτιά" από πρώην διαιτητή! Η... σχέση Σιδηρόπουλου με Φρόιντφελντ

Sportdog Team
Ατάκες-"φωτιά" από πρώην διαιτητή! Η... σχέση Σιδηρόπουλου με Φρόιντφελντ

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε παλαίμαχος διαιτητής και αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Σουηδού στην θέση του αρχιδιαιτητή και τη σχέση που έχει με τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

Ηρακλής Τσίκινης: Ο παλαίμαχος διαιτητής μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επιλογή του Πίτερ Φρόιντφελντ ως αρχιδιαιτητή, αποκαλύπτοντας την σχέση του Σουηδού με τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

«Ήταν υποψήφιος και το 2020 και είχε απορριφθεί γιατί το βιογραφικό του Κλάτενμπεργκ ήταν πιο δυνατό. Τότε είχε μειοψηφίσει ο Ολυμπιακός. Ο Σουηδός ήταν ήρεμος, καλός διαιτητής. Είχε παίξει τελικό UEFA, ήταν διεθνής. Όχι πολλά χρόνια, επτά. Δεν λέγαμε ουάου, αλλά ήταν στην ελίτ, έπαιξε πολλά ματς. Δεν άφησε σκόνη...

Σαν παράγοντας, βέβαια, δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει. Δεν μπορώ να τον απαξιώσω. Είναι μακριά από την δική μας νοοτροπία, αλλά αυτό έχει να κάνει με το πως συμπεριφέρονται. Γνωρίζει την ευρωπαϊκή διαιτησία.

Μην σας παραξενεύει. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπέρ του VAR ή ότι δεν το γνωρίζει. Είναι αλήθεια ότι οι Σουηδοί δεν το χρησιμοποιούν. Οι ενστάσεις μου είναι ότι δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ξέρουν που έρχονται, δεν γνωρίζουν το πρωτάθλημα. Ο Σιδηρόπουλος είχε μέντορα τον Σουηδό. Οι διεθνείς διαιτητές όταν είναι να περάσουν μία κατηγορία έχουν κάποιον που τους παρακολουθεί. Ο Σιδηρόπουλος είχε τον Σουηδό, τον ξέρει πολύ καλά.

Ο Καπέλα για λόγους ηθικής πρέπει να φύγει και να φέρει ο συγκεκριμένος κάποιους συνεργάτες. Εχω μία πληροφορία ότι ψάχνεται το θέμα και για υπεύθυνο VAR. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν και με τη διάθεση του κ. Μπαλτάκου. Ο Φρόιντφελντ αναλαμβάνει με πίεση γιατί ήδη δύο ομάδες δεν τον θέλουν. Πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα να έχουμε ηρεμία.

Η διαδικασία θα μπορούσε να ήταν διαφορετική για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, όπως και τώρα υπάρχουν διαφορές. Με το πρώτο «μπαμ» που θα γίνει θα αρχίσουν τα όργανα και μετά θα αντέξει ο Σουηδός; Θα καταλάβει τι γίνεται ή μέχρι να καταλάβει τι γίνεται θα έχει πάρει φωτιά το πρωτάθλημα;»

Τέλος, ρωτήθηκε για την δική του διαιτητική παρουσία: «Δεν είχα δώσει δικαιώματα σοβαρά, αν θυμάμαι καλά. Το να είσαι παράγοντας-διαιτητής είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά στην Ελλάδα. Εάν δεν υπάρχουν τα εχέγγυα να υπάρχει μία αποδοχή θα υπάρξει τριβή. Από εκεί ξεκινάνε όλα», είπε ο Ηρακλής Τσίκινης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιγμα 12 εκατ. σε μεγάλη ΠΑΕ, ζόρια για τον ιδιοκτήτη - Έβαλε 2+2, ψάχνει συμπαίκτη - Φτιάχνει νέο γήπεδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags