ΠΑΟΚ: Ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινης σεζόν με εξαιρετικές εμφανίσεις, αναμφίβολα ειναι ο Ντόμινικ Κοτάρσκι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να του αναγνωρίσει την σημαντική του συμβολή προσφέροντας του ένα νέο συμβόλαιο, με τις επαφές να έχουν αρχίσει ήδη!

Το καλοκαίρι ο Δικέφαλος παρά το γεγονός ότι γράφτηκαν πολλά για ενδιαφερον ομάδων για τον Κροάτη γκολκίπερ, ήταν ξεκάθαρος στο «δεν πωλείται» και στο ότι ειναι κομβικός στα πλάνα του προπονητή, βοηθώντας τον να παραμείνει προσηλωμένος σε ένα δυσκολο διάτημα με σερί παιχνίδια στην Ευρώπη.

Πέραν του ξεκαθαρίσματος οτι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης, ταυτόχρονα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άνοιξε διαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του παίκτη με την προσφορά ενός συμβόλαιου πιο δίκαιο σε επίπεδο απολαβών που αντικατοπτρίζει τον ρόλο στην ομάδα.

Το τρέχον συμβολαιο του 23χρονου τερματοφύλακα ειναι μέχρι το καλοκαίρι του 2026, με ετήσιες απολαβές 450.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους, αλλά πρόθεση των ανθρώπων του Δικεφάλου είναι να ανταμείμφσουν με αναπροσαρμογή προς τα πανω στα χρήματα που θα παίρνει.

Η συμφωνία των δυο πλευρών τόσο για αύξηση απολαβών και επέκταση της συνεργασίας από το 2026 στο 2028 ειναι δεδομένη, ωστόσο το σημείο που φέρνει διαφωνία ειναι η ρήτρα αποδέσμευσης του. Αν είχε βρεθεί η «χρυσή τομή» και στο συγκεκριμέμο αυτό θέμα, τότε ίσως να είχε υπάρχει και η ανακοίνωση του νέου συμβολαίου, ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Όπως είναι γνωστό στο υπάρχον συμβόλαιο του Κοτάρσκι, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που έχει εφαρμόσει ο ΠΑΟΚ σε όλα τα νέα συμβόλαια που έχει κάνει (Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Ζίβκοβιτς, Τζίμας) και θέλει να υπάρχει και στην νέα συμφωνία, ωστόσο από την πλευρά του παίκτη φαίνεται ότι θα ήθελαν να μπει μια συγκεκριμένη τιμή.

Τις τελευταίες μέρες η πλευρά του Κοτάρσκι δείχνει να αλλάζει στάση και να δέχεται το αίτημα του Δικεφάλου για να μπει ρήτρα αποδέσμευσης, προκειμένου να έχει το πάνω χέρι σε κάθε διαπραγμάτευση αν έρθει κάποια στιγμή πρόταση για τον Κροάτη τερματοφύλακα. Η πιο πρόσφατη συζητηση που είχαν οι άνθρωποι του με τον ατζέντη του Κοτάρσκι ήταν στο παιχνίδι με την Αϊντράχτ Φρανκφούρτης, με τον στενό συνεργάτη του Φεντερίκο Παστορέλο, Βιντσέντζο Καβαλιέρε να βλέπει από κοντά την αναμέτρηση με τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν συζητηθεί τις τελευταίες μέρες, το κλίμα ειναι ιδιαιτέρως θετικό για μια επέκταση της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι και τον Κροάτη τερματοφύλακα να έχει ένα συμβόλαιο πιο κοντά στην αξία και την συμβολή του στην ομάδα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις – ανακοινώσεις για τον 23χρονο τερματοφύλακα που έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και να αποτελέσει έναν παίκτη που θα κατακτήσει τίτλους με τον Δικέφαλο.

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι βρίσκεται ήδη στην πόρτα της εθνικής Κροατίας και ειναι θέμα χρόνου να αρχίζει να παίζει και με την εθνική ανδρών, αφού ούτως ή άλλως το… τερμάτισε με όλες τις μικρές εθνικές της «χρβάτσκα». Μέσα από τα ματς στην Ευρώπη φέτος η τιμή του έχει ήδη ανέβει και ειναι δεδομένο πως με μια καλή πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League, το κασέ του θα εκτιναχθεί ακόμα περισσότερο. Και όλα αυτά για τον 23χρονο γκολκίπερ ενώ ακόμα δεν έχει κλεισει καν διετία στον Δικέφαλο, που ήδη θεωρείται αναντικατάστατος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τεράστιες προοπτικές και μεγάλη θέληση για διάκριση.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν είναι φαβορί ο ΠΑΟ, ούτε μόνος του 1ος ο ΠΑΟΚ - Καμπανάκι με τον Φωστήρα της Σερβίας για Ολυμπιακό"