Facebook Pixel Ελεύθερος στην ΑΕΚ μετά από χοντρό πειθαρχικό παράπτωμα - "Ζήτημα η μετάβαση από τη Λατινική Αμερική"
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-16 19:25:00

Ελεύθερος στην ΑΕΚ μετά από χοντρό πειθαρχικό παράπτωμα - "Ζήτημα η μετάβαση από τη Λατινική Αμερική"

του Γιώργου Κτενά
Ελεύθερος στην ΑΕΚ μετά από χοντρό πειθαρχικό παράπτωμα - "Ζήτημα η μετάβαση από τη Λατινική Αμερική"

Νέο όνομα για την άμυνα της Ένωσης, μετά τον Βέγκα! Ποιος είναι ο Μεξικανός που απασχολεί τους Κιτρινόμαυρους και γιατί μπορεί η ομάδα του να λύσει το συμβόλαιό του.

Το όνομα του αριστερού μπακ-χαφ Κριστιάν Καλδερόν έχει κάνει την εμφάνισή του στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, καθώς μετά τον Αλέξις Βέγκα είναι μια ακόμα περίπτωση ποδοσφαιριστή τής Τσίβας που συνδέεται με τους Κιτρινόμαυρους.

Τι κοινό έχουν οι δύο παίκτες; Υπέπεσαν στο ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα και, προφανώς, είναι και οι δύο υπ' ατμόν από την μεξικάνικη ομάδα - Αν και η πληροφορία που υπάρχει από τη Λατινική Αμερική αναφέρει ότι ίσως με τον Βέγκα οι άνθρωποι της Τσίβας να είναι πιο διαλλακτικοί και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Κώστας Ζάγκας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στο Μεξικό, σχολίασε μέσω του sportdog τι ισχύει με τον Καλδερόν αλλά και με την περίπτωση του Κάι Βάγκνερ, που αγωνίζεται στο MLS και έχει συνδεθεί η Ένωση μαζί του.

"Βεβαρημένο ιστορικό στα πειθαρχικά - Για αυτό δεν αφήνει η Τσίβας εύκολα τους Μεξικανούς να φύγουν"

"Έχει βεβαρημένο ιστορικό στα πειθαρχικά ο Καλδερόν και ήταν μαζί με τον Αλέξις Βέγκα, που επίσης συνδέθηκε με την ΑΕΚ, στο τελευταίο πειθαρχικό που τάραξε την Τσίβας", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Δεν είναι τίποτα τρομερό ως ποδοσφαιριστής. Αλλά στην Τσίβας παίζουν μόνο με Μεξικανούς, οπότε δεν τους αφήνουν εύκολα να φύγουν γιατί δεν βρίσκουν άλλους για τις θέσεις τους εύκολα".

"Χαφ και όχι μπακ - Καλή προοπτική αν έρθει ελεύθερος - Ζήτημα η μετάβαση από τη Λατινική Αμερική"

Παίζει ως μπακ ή ως χαφ;

"Πιο πολύ παίζει ως χαφ, δεν κολλάει πολύ πάνω του ο ρόλος του μπακ. Μέτριος παίκτης, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σπουδαίο. Ούτε στην Εθνική έχει κλήσεις αλλά ούτε και σκοράρει πολύ. Γενικά είναι ασταθής αγωνιστικά".

Στα 26 του χρόνια έχει κίνητρο για την Ευρώπη, αλλά θα ήταν εύκολη η μετάβαση;

"Aν είναι να έρθει ως ελεύθερος, ίσως να μην είναι κακή προοπτική. Τώρα για το ζήτημα της μετάβασης είναι πάντα ένα ζήτημα όταν φεύγει για πρώτη φορά ένας ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική για την Ευρώπη".

Πλην του Καλδερόν στο ρεπορτάζ των Κιτρινομαυρων υπάρχει και το όνομα του 26χρονου Κάι Βάγκνερ, του Γερμανού αριστεροπόδαρου μπακ που μένει ελεύθερος τους προσεχείς μήνες από τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον, και η Ένωση φέρεται να του έχει καταθέσει πρόταση για συνεργασία.

"Καλύτερη επιλογή, πιο αξιόπιστος, παίζει όλη την πλευρά και είναι κανονικός αριστερός μπακ και όχι σαν τον Καλντερόν. Έχει καλή σέντρα, είναι καλός παίκτης", σχολίασε σχετικά ο Κ. Ζάγκας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για τον πιο ακριβό αριστερό μπακ στην Ελλάδα η ΑΕΚ - Άμεσα για μεταγραφή ο ΠΑΟ, όχι από τους ελεύθερους!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags