Στάθης Σταθόπουλος: Για το γεγονός ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δεν ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι στα πλάνα του Γκουστάβο Πογιέτ, αλλά και για την ευκαιρία που έχασε η Εθνική μας ομάδα να βρεθεί απευθείας στο Euro 2024, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο ο Έλληνας τεχνικός.

«Είναι μια πραγματικότητα ότι απέχουμε ποδοσφαιρικά από τους Ολλανδούς. Αντιμετωπίσαμε τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου. Το έργο μας ήταν εξαρχής δύσκολο από την ημέρα που έγινε η κλήρωση και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε την υπέρβαση στον όμιλο. Αν ήμασταν καλύτεροι σε κάποια παιχνίδια και είχαμε και λίγο παραπάνω τύχη θα μπορούσαμε να μιλάμε τώρα διαφορετικά. Χθες, αν δεν υπήρχε ο Βλαχοδήμος το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής σε αυτό το σύστημα που οι πλάγιοι στόπερ δεν είναι πλάγια μπακ. Ο Κουλιεράκης δεν μπορεί να κάνει την δουλειά αυτή. Δεν έχουμε αμυντικούς για να παίξουμε το συγκεκριμένο σύστημα. Αυτό αφορά καθαρά το δημιουργικό κομμάτι, αλλά μας δημιούργησε χθες πρόβλημα και ανασταλτικά. 

Το ίδιο ζητούσαμε και από την πλευρά του Μαυροπάνου με τη διαφορά ότι εκεί υπήρχε ο Μπακασέτας. Ο Κουλιεράκης είναι το μέλλον και δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει. Ο Παυλίδης υποχρεώθηκε να παίξει αριστερά από την πλευρά του Τσιμίκα και να κάνει άμυνα στον Ντάμφρις. Τον σέντερ φορ τον βάζεις για να πετύχει γκολ. Είναι καλό να είχαμε παίκτες που μπορούν να παίζουν άμυνα και επίθεση αλλά δυστυχώς εμείς δεν το έχουμε. Σιώπης και Μπουχαλάκης δεν μπορούν να βοηθήσουν ανασταλτικά. Για να παίξεις με τέσσερις παίκτες πρέπει να έχεις κατοχή μπάλας. Διαφορετικά θα αρχίσεις από πίσω μπρος και θα κάνεις μεγάλες μεταβιβάσεις».

Για τον Κωνσταντέλια: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά με έναν προπονητή που ζει καθημερινά τον παίκτη και από έναν προπονητή που είναι σε εθνική ομάδα και δεν έχει καθημερινή επαφή με τον παίκτη. Εγώ χθες κατάλαβα ότι ο Κωνσταντέλιας θα παίξει τον Μάρτιο με το Καζακστάν. Ο Πογέτ πηγαίνει με ένα πλάνο και καλεί ποδοσφαιριστές που μπορούν να είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν με το εθνόσημο. Η διαχείριση είναι πολύ δύσκολο πράγμα τους προπονητές. Δεν μπορείς να λες ότι ο Κωνσταντέλιας δεν είναι έτοιμος. Είναι δικαίωμά του όμως να μην τον χρησιμοποιεί», είπε ο Στάθης Σταθόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρακτικές του ‘80 ο Πογέτ, βασικός και στην Ολλανδία ο Ιωαννίδης - Μεγάλη δυσφήμηση για την Opap Arena