Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: "Χρυσώνει" δύο Έλληνες ο Σαββίδης - Καμπανάκι σε Λουτσέσκου - Πληρώνει 3 εκατ. και γκρεμίζει την Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-21 12:30:00

"Χρυσώνει" δύο Έλληνες ο Σαββίδης - Καμπανάκι σε Λουτσέσκου - Πληρώνει 3 εκατ. και γκρεμίζει την Τούμπα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Χρυσώνει" δύο Έλληνες ο Σαββίδης - Καμπανάκι σε Λουτσέσκου - Πληρώνει 3 εκατ. και γκρεμίζει την Τούμπα!

Σενάριο να είναι έτοιμο το νέο γήπεδο σε τρία χόνια! Ο ιδιοκτήτης του Διεκφάλου εμφανίζεται έτοιμος για μεγάλες επενδύσεις εντός και εκτός ποδοσφαίρου, έχει ήδη δώσει εντολή για τις πρώτες κινήσεις που αφορούν στο ρόστερ, ενώ παράλληλα... σηκώνει μανίκια ξανά και για την υπόθεση της Νέας Τούμπας.
 

Σε μια εποχή που λέγεται και γράφεται ανοιχτά ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα και μαζί με αυτές τον ΠΑΟΚ, η κατάσταση φαίνεται ότι είναι λίγο διαφορετική για τον διοικητικό ηγέτη του Δικέφαλου. Μάλλον, για να είμαστε ακριβέστεροι, η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με αυτά που αναπαράγουν ακόμα και πολύ σοβαρά Μέσα.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που δεν αφορούν τον ΠΑΟΚ, η ακύρωση της επένδυσης στη Σουρωτή που είχε κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό αποδείχτηκε μια μεγάλη... πατάτα, καθώς ποτέ δεν υπήρχε προσχέδιο ή προγραμματικές δηλώσεις να υπάρχει πραγματικά τέτοιου τύπου επένδυση.

Η Σουρωτή συνεχίζει κανονικά και, μάλιστα, με μεγαλύτερο κύκλο εργασιών καθώς για παράδειγμα έχει δημιουργήσει προϊόντα με βασικό συστατικό το ανθρακούχο μεταλλικό νερό, μεγαλώνοντας σημαντικά το εκτόπισμά της στην αγορά. 

Την ίδια στιγμή που το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι ο Ι. Σαββίδης θα ρίξει 130 εκατ. ευρώ ευρώ στον προβλήτα 6 τού Λιμανιού τής Θεσσαλονίκης και 50+ εκατ. ευρώ στο Λιμάνι του Βόλου - Συνολική επένδυση στα 180+ εκατ. ευρώ δηλαδή. Είναι πρωτοβουλίες αυτές για επιχειρηματία που ετοιμάζεται να φύγει;

Να πάμε όμως και στον ΠΑΟΚ; Δεν είναι  μόνο οι κινήσεις που έκανε φέτος το καλοκαίρι και το φθινόπωρο (Εκόνγκ, Μπάμπα Ραχμάν, Σαματά, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ + ανανέωση-μαμούθ Ζίβκοβιτς και Κοτάρσκι), αλλά και η συνέχεια.

Γιατί μετά από τους Κοτάρσκι και Ζίβκοβιτς, σειρά θα πάρουν οι Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, και Τζίμας για να υπογράψουν νέα συμβόλαια, με αυξημένες αποδοχές, μέχρι το 2028! Δηλαδή ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ δίνει από την μία πλευρά αγωνιστική προοπτική για τουλάχιστον μια πενταετία μπροστά, κι από την άλλη χτυπάει και το καμπανάκι στον Ραζβάν Λουτσέσκου για τους παίκτες που επιβάλλεται να είναι στην πρώτη γραμμή!

Γιατί δεν γίνεται, για παράδειγμα, να σπαταλάει δυνάμεις δεξιά και αριστερά ο Κωνσταντέλιας και να μην παίζει σταθερά πίσω από τον επιθετικό. Αλλά ούτε και μπορεί να επαναληφθεί το περσινό λάθος τού Λουτσέσκου με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην 11άδα, που δεν πρόσφερε τίποτα, και να κάθεται στον πάγκο ο Τζίμας που χρειάζεται να πάρει παιχνίδια για να εξελιχθεί. Προφανώς και πρέπει η περίπτωση του Σαμάτα, που είναι καλοκαιρινή μεταγραφή, να στηριχτεί, αλλά πρέπει να βρεθεί χώρος και χρόνος και για τον Τζίμα.

Γιατί ο Δικέφαλος υπολογίζει πολύ σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και για το αγωνιστικό σκέλος, αλλά και για τα χρήματα που μπορούν να φέρουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Προφανώς ο Σαββίδης κάνει σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια στον σύλλογο, αλλά η ΠΑΕ είναι επιχείρηση που πρέπει να έχει και έσοδα από τις υπεραξίες - Κατ' εξοχήν, δηλαδή, τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

"Δεν θα φύγει κανείς τον Γενάρη, αλλά το καλοκαίρι του 2024 είναι δεδομένο ότι θα γίνει μια μεγάλη μεταγραφή. 15+ ίσως και 20 εκατ. ευρώ θα γράψει το κοντέρ. Έτσι δουλεύουν τα ευρωπαϊκά κλαμπ επιπέδου, το ίδιο θα κάνει και ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν υποψήφιοι για να τα φέρουν αυτά τα λεφτά: Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας είναι παίκτες που τα πιάνουν", ανέφερε στο sportdog άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και έχουν πάντα εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτά που λέει.

Πληρώνει ο Σαββίδης το Καυτατζόγλειο, "τρέχει" τη Νέα Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Ολόκληρο θέμα δημιουργήθηκε με το γήπεδο τις Σέρρες και πού θα διεξαχθεί το Πανσερραϊκός-Άρης. Δεν θα εξετάσουμε, εδώ, τις ευθύνες να λειτουργεί το γήπεδο ενώ δεν έπρεπε και κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές. Αλλά τι έγινε μετά από αυτό.

Για να δούμε: Η διοίκηση του Πανσερραϊκού μετά από την εξέλιξη με το γήπεδο, απευθύνθηκε στον ΠΑΟΚ καθώς έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα την Τούμπα. Η απάντηση που έλαβε; Ο Δικέφαλος είχε ματς το Σάββατο και δεν θα ήταν σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος την επόμενη μέρα για back to back παιχνίδι. Ενώ, φυσικά, υπήρχε και ζήτημα με τους οπαδούς τού Άρη που ίσως να προκαλούσαν βανδαλισμούς στις κερκίδες.

Στους Ζωσιμάδες που απευθύνθηκαν, δηλαδή στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει γίνει επανασπορά στον χλοοτάπητα. Πού αλλού πήγαν στη συνέχεια; Στον Βόλο, αλλά ο Αχιλλέας Μπέος είπε όχι γιατί ο Θοδωρής Καρυπίδης ακόμα δεν έχει δώσει τα χρήματα για τις ζημιές που είχαν γίνει από οπαδούς του Άρη στο Πανθεσσαλικό.  

Τελικά το παιχνίδι θα γίνει στο Βικελίδης, αλλάζοντας έδρες σε πρώτο και δεύτερο γύρο ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά νωρίτερα υπήρξε και η σκέψη για το Καυτατζόγλειο. Μόνο που εκεί υπήρχε κόλλημα γιατί το στάδιο βρίσκεται σε κακή κατάσταση!

Κι εδώ είναι που αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι που φτάνει μέχρι τη Νέα Τούμπα. Το γήπεδο είναι κακή κατάσταση (αγωνιστικός χώρος, κερκίδες, αποδυτήρια κ.λπ.) και από την γγΑ σκοπεύουν να δώσουν 1 εκατ. ευρώ για εργασίες. Μόνο που αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω!

Κι εδώ είναι που θυμήθηκαν κάποιοι ότι αν το είχε πάρει ο ΠΑΟΚ όταν καιγόταν για να προχωρήσει τη Νέα Τούμπα, τώρα το γήπεδο θα ήταν σε άριστη κατάσταση. Κάπως έτσι φτάσαμε στην πληροφορία ότι ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, ρίχνει γέφυρες με την πλευρά του ΠΑΟΚ για να προχωρήσει το θέμα.

Γιατί αν μπει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο και γίνει με τους όρους που έχει βάλει ο Σαββίδης (δηλαδή για 3 χρόνια να δίνει 1 εκατ. ευρώ την κάθε χρονιά για εργασίες βελτίωσης), τότε όταν αποχωρήσει ο Δικέφαλος θα μείνει στη γγΑ άλλο γήπεδο!

Ο Ηρακλή που το αξιοποιεί τώρα δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά, άρα αν η γγΑ πάει στον ΠΑΟΚ με καλή διάθεση, μπορεί να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες όσον αφορά το κομμάτι "Πού θα πάει ο ΠΑΟΚ αν φύγει από την Τούμπα για να γκρεμιστεί και να χτιστεί το νέο γήπεδο του". Γιατί ο Ιβάν είναι ξανά ενεργός οικονομικά στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα και τα 140-150 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για τη Νέα Τούμπα, είναι ποσό που εύκολα μπορεί να έρθει στην Ελλάδα σε βάθος τριετίας αν το πάρει απόφαση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αν υπάρξει άμεσα συμφωνία για το Καυταντζόγλειο και αρχίσουν οι εργασίες, μπορεί τη σεζόν 2024/25 ο ΠΑΟΚ να παίξει εκεί και να αρχίσει από το τέλος τής Άνοιξης το γκρέμισμα της Τούμπας. 2024, 2025 και όταν φτάσει το 2026, δηλαδή η σεζόν 2026/27, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει στη Νέα Τούμπα για τα 100 χρόνια του (το χρονοδιάγραμμα αφορά έργο για 3 χρόνια) και στη γγΑ να μείνει το Καυταντζόγειο πλήρως ανακαινισμένο και με ελάχιστα δικά της έξοδα.

Το βλέπετε δύσκολο να γίνει; Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, με αφορμή το γήπεδο στις Σέρρες και την αναζήτηση έδρα για τον Πανσερραϊκό, άρχισαν να ψιθυρίζουν έντονα το σενάριο...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα κίνηση... ματ από Σαββίδη - Επένδυση... μαμούθ - Τα αλλάζει όλα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags