Facebook Pixel ΑΕΚ: Ταξίδι Άλβες για μεταγραφή, "διέρρευσε" η short list της ΑΕΚ - Επένδυση σε "ταλεντάρα" της Πόρτο και Φέλιξ
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-21 14:30:00

Ταξίδι Άλβες για μεταγραφή, "διέρρευσε" η short list της ΑΕΚ - Επένδυση σε "ταλεντάρα" της Πόρτο και Φέλιξ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ταξίδι Άλβες για μεταγραφή, "διέρρευσε" η short list της ΑΕΚ - Επένδυση σε "ταλεντάρα" της Πόρτο και Φέλιξ

Τρία ονόματα που εξετάζει ο Αλμέιδα ενόψει του Ιανουαρίου. Στην Ένωση ψάχουν σε όλη την Ευρώπη και δεν θα διστάσουν να δώσουν ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, ακόμα και για ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας. Αρκεί το τμήμα scouting και ο κόουτς να... ανάψουν το πράσινο φως!

Μπορεί να βρισκόμαστε εκτός μεταγραφικής περιόδου αλλά μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, δεν περιμένει ποτέ την τελευταία στιγμή για να δει τι θα κάνει με την ενίσχυσή της. Που αφορά ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι για να βρεθούν στην 11άδα και άλλοι που αποτελούν επένδυση για το μέλλον.

Τέτοιες λύσεις φαίνεται ότι εξετάζει ο Μπρούνο Άλβες, αθλητικός διευθυντής της Ένωσης, που προφανώς κινείται στα μέρη που ξέρει καλύτερα από όλα: Στην Πορτογαλία! Μόνο τυχαία, άλλωστε, δεν παρακολούθησε το παιχνίδι της U21 της Πορτογαλίας με την Εθνική Ελλάδας, για τη φάση των ομίλων του Euro U21, καθώς είχε τα μάτια του στραμμένα σε περιπτώσεις από την πατρίδα του που έχει ξεχωρίσει.

Κι εδώ είναι απαραίτητο να γίνει μια σημείωση: Το γεγονός ότι μιλάμε για U21 ομάδα, δεν σημαίνει ότι οι παίκτες που ενδιαφέρουν είναι αυτό που θα λέγαμε στοιχήματα ή, πολύ, περισσότερο ότι κοστίζουν φθηνά! Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία είναι ολόκληρη βιομηχανία, κατ' επέκταση οι ποδοσφαιριστές σε αυτή την ηλικία έχουν ξεπεταχτεί ήδη.

Η πληροφορία από την Ιβηρική αναφέρει ότι ήταν τρεις οι παίκτες που έχει στο μπλοκάκι του ο Μπρούνο Άλβες, που στην πατρίδα του τον σέβονται και τον εκτιμούν όλοι και, φυσικά, με τη δική του παρουσία ανοίγουν πολύ εύκολα οι πόρτες. Ας δούμε μία-μία τις περιπτώσεις που έχει στη short list του για την ομάδα.

Ράφαελ Ροντρίγκες: Οι πιθανές υποχρεώσεις των Χατζισαφί και Μοχαμάντι με το Ιράν, για το Asian Cup, έχουν ανοίξει συζήτηση για αριστερό μπακ. Γιατί σε αυτή την περίπτωση η ομάδα θα μείνει μόνο με τον Σταύρο Πήλιο που, όπως έχει αποκαλύψει το sportdog, δεν φαίνεται ότι έχει μέλλον στην ομάδα. Με αποτέλεσμα να υπάρχει διακριτική παρακολούθηση σε παίκτες που μπορούν να έρθουν και να δώσουν λύσεις μεσομακροπρόθεσμα.

Η περίπτωση του Ρ. Ροντρίγκες είναι ακριβώς τέτοια, δεδομένου ότι οι δύο Ιρανοί αν λείψουν, θα το κάνουν για δύο μήνες. Άρα χρειάζεται ένας παίκτης που θα έρθει για να παίξει, αλλά δεν θα πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού! Ο 21χρονος διεθνής άσος έχει market value στο 1,3 εκατ. ευρώ, ανήκει στην Μπενφίκα β΄ (με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025), έχει καλό κορμί και ξέρει τη θέση. Η περίπτωσή του έχει προκριθεί στη short list του Μ. Άλβες με τους μικρούς από την Πορτογαλία.

Βάσκο Σόουζα: 20 ετών, παίζει στις θέσεις 8 και 10, με χαμηλό κέντρο βάρους (έχει ύψος μόλις 1,64 μ.) και το market value βρίσκεται στο 1,8 εκατ. ευρώ. Παίζει στην Πόρτο β΄ (έχει και στην πρώτη ομάδα παρουσία) και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2025. Σίγουρα πρόκειται για εξαιρετική επένδυση για το μέλλον, σε θέσεις όμως που σήμερα το ρόστερ της ΑΕΚ μοιάζει καλυμμένο.

Ούγκο Φέλιξ: Αδερφός του Ζοάο Φέλιξ, είναι 19 ετών και μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μεσοεπιθετικά (παίζει και ως εξτρέμ), ανήκει στην Μπενφίκα β΄ (με συμβόλαιο μέχρι το 2027) και αποτελεί μια εξίσου πολύ καλή λύση όπως και οι δύο προηγούμενες, κυρίως όμως ως επένδυση για το μέλλον.

Στην προσπάθεια να διευρύνουμε το ρεπορτάζ, επικοινωνήσαμε με τον Μίγκελ Κορέια, αρχισυντάκτη τής εφημερίδας A΄ Bola, για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την U21 της Πορτογαλίας και τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στη λίστα του Μπρούνο Άλβες.

"Υπάρχει ταλέντο στις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, η δουλειά που γίνεται στην υποδομή του ποδοσφαίρου είναι καλή και βγαίνουν διαρκώς παίκτες που έχουν ενδιαφέρον. Όπως και οι λύσεις που παρακολουθεί ο Μπρούνο Άλβες, μπορούν να έχουν προοπτική για την ΑΕΚ", σχολίασε ο καλός συνάδελφος.

Προφανώς ο Μπρούνο Άλβες έχει υπόψη του κι άλλες λύσεις, με έτοιμους ποδοσφαιριστές που δεν εμπεριέχει το πιο μικρό δυνατό ρίσκο η περίπτωσή του. Μένει να δούμε, όμως, αν θα κινηθεί για κάποια μεταγραφή έτσι κι αλλιώς η Ένωση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, πολύ περισσότερες για επιλογές που χρειάζονται πολλά λεφτά για να υπογράψουν... 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιο ψηλά και από Σιμάνσκι για Φενέρ κορυφαίο όνομα του Ολυμπιακού - Τον έχει ξεχωρίσει ήδη ο Μπράνκο! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags