Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Η πρώτη μεγάλη επένδυση Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ πριν τη Νέα Τούμπα - Αγοράσεις τεράστια έκταση, τι χτίζει!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-22 13:45:00

Η πρώτη μεγάλη επένδυση Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ πριν τη Νέα Τούμπα - Αγόρασε τεράστια έκταση, τι χτίζει!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Η πρώτη μεγάλη επένδυση Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ πριν τη Νέα Τούμπα - Αγόρασε τεράστια έκταση, τι χτίζει!

"Άνοιξε η κάνουλα" του Ιβάν, ποιο το πλάνο για τον Δικέφαλο. Πριν ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για το νέο γήπεδο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ξεκινάει άλλες επενδύσεις για τον σύλλογο... 

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με τον Ιβάν Σαββίδη, αν και ακόμα δεν φαίνεται να τα έχουν πάρει χαμπάρι στην Αθήνα! Γιατί όπως μαθαίνουμε από τη συμπρωτεύουσα έχει ανοίξει ξανά η κάνουλα από το Dimera Group (που βρίσκεται στην Κύπρο) για ροή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Προφανώς έτσι εξηγείται και το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, ξανά, από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη στην ελληνική αγορά, μετά από το πάγωμα στα κεφάλαια από τη Ρωσία που είχε επιβάλει ο Πούτιν, λόγω των εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Αυτό φαίνεται ότι έχει μείνει, καθώς δεν είναι μόνο οι κινήσεις που έγιναν στον ΠΑΟΚ (Εκόνγκ, Μπάμπα Ραχμάν, Σαματά, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ + ανανέωση-μαμούθ Ζίβκοβιτς και Κοτάρσκι), αλλά και τα 180+ εκατ. ευρώ που επενδύει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο Λιμάνι του Βόλου.

Άρα ο Ιβάν μπορεί, ξανά, να φέρει χρήματα στην Ελλάδα (μέσω της Κύπρου όπως εξηγήσαμε) και εδώ είναι που έχει φουντώσει ξανά στη Θεσσαλονίκη το ρεπορτάζ για το νέο προπονητικό κέντρο που θέλει να φτιάξει στη Θέρμη! Μάλιστα ήδη έχει αγοράσει εκτάσεις στην περιοχή (μεταξύ Ραιδεστού και Ταγαράδων) για να φτιάξει το νέο αθλητικό κέντρο και δίπλα σε αυτό ξενοδοχείο κ.λπ.

Προσπάθεια για κατασκευή αθλητικού κέντρου στη Θέρμη είχε γίνει και παλαιότερα, καθώς στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 είχε επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία με τον δήμο Θέρμης, αλλά  τα γραφειοκρατικά εμπόδια αποδείχτηκαν απροσπέλαστα και έτσι στα τέλη του 2014 εγκαταλείφθηκε.

Εκεί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 10 εκαρ. ευρώ, καθώς θα γίνουν γήπεδα (λέγεται ότι θα φτιαχτούν έξι!), εγκαταστάσεις, ένα μικρό γήπεδο με κερκίδα για τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας που θα είναι προπονητικού χαρακτήρα, αλλά προφανώς θα το αξιοποιεί και η β΄ ομάδα. Μαζί θα γίνει και γυμναστήριο και, φυσικά, κλειστή πισίνα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσώνει" δύο Έλληνες ο Σαββίδης - Καμπανάκι σε Λουτσέσκου - Πληρώνει 3 εκατ. και γκρεμίζει την Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags