Facebook Pixel ΑΕΚ: Άλωση της Τριπολιτσάς με 3άρα! "Κανόνια" Ελίασον, Μοχαμαντί, Τσούμπερ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-22 17:58:00

Άλωση της Τριπολιτσάς με 3άρα! "Κανόνια" Ελίασον, Μοχαμαντί, Τσούμπερ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Αστέρα Τρίπολης και περιμένει την έκβαση στο ντέρμπι των Αιωνίων. Με 10 ολοκλήρωσαν το ματς οι Αρκάδες.

Τί και αν κατέβηκε στην Τρίπολη με πέντε σημαντικότατες απουσίες; Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να πάρει μία σπουδαία νίκη, επικρατώντας 3-0 του Αστέρα. Το σκορ άνοιξε ο Ελίασον στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μοχαμαντί με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος «καθάρισε» το ματς πετυχαίνοντας το 2-0 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τσούμπερ, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς από τα πόδια του βγήκαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, ενώ έδωσε και την ασίστ για το 1-0 σε κομβικό σημείο της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ έχει πλέον 17 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των Αιωνίων, για να δει πως θα πλασαριστεί την 8η αγωνιστική. Ο Αστέρας παρέμεινε στους 8 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση. Η Ένωση την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μεσολαβεί όμως το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι ενδεκάδες

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν υπολόγιζε στους Γκος, Σίτο, Βίκο, Ντιαρά. Ο Παπαδόπουλος υπερασπίστηκε τα δοκάρια, Γκαρσία, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστέρα. Μουνάφο και Γκροτζάνοβιτς ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι και οι Καλτσάς, Μπαρτόλο, Χέσκ, η τριάδα πριν τον μοναδικό προωθημένο Μιριτέλο.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στους Γκαρσία, Πισάρο, Γκατσίνοβιτς και στην προπόνηση του Σαββάτου αποκλείστηκαν λόγω ενοχλήσεων και οι Πόνσε-Μουκουντί που προφυλάχθηκαν ενόψει της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ. Έτσι ο Αργεντινός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζιασαφί από δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Σιμάνσκι με τον Γιόνσον. Ο Τσούμπερ κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Ελίασον τη δεξιά και στην επίθεση τοποθετήθηκε το δίδυμο Μάνταλου-Αραούχο.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ρασταβατς): Παπαδόπουλος - Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Γκρόζντανιτς (46’ Αλάμπε), Μουνάφο(73’ Σουρλής), Καλτσάς (55’ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73’ Ζουγκλής), Κρέσπι – Μιριτέλο (82’ Μάντζης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί (72’ Μοχαμαντί),  Ελίασον, Σιμάνσκι (65’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72’ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ – Αραούχο (46’ Πινέδα), Μάνταλος (65’ Ζίνι)

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά την έσωσε ο Στάνκοβιτς

Το παιχνίδι είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν. Ο Αστέρας ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και δεν άφησε την ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί χώρους και να δημιουργήσει. Μάλιστα η Ένωση έπαιξε με τη φωτιά αρκετές στιγμές, κάνοντας λάθη στα μετόπισθεν, τα οποία από καθαρή τύχη δεν της στοίχισαν. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν «κιτρινόμαυρη» με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει το εκτός περιοχής σουτ του Τσούμπερ.

Ο Αστέρας που ήταν πολύ κινητικός μπροστά με Καλτσά και Μιριτέλο πίεσε ψηλά και προσπάθησε να εκβιάσει το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων από το 20’ και μετά. Στο 23’, ύστερα από αντεπίθεση, ο Χατζισαφί πάνω στην προσπάθειά του να διώξει, έδωσε τη μπάλα στον Μιριτέλο που μοίρασε στον Καλτσά, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα, πάλι από λάθος του Ιρανού, ο Έλληνας επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Αυστριακό τερματοφύλακα αλλά σημάδεψε άουτ.

Μαγεία Τσούμπερ – εκτέλεση Ελίασον

Στο 31’ ο Στάνκοβιτς έκανε μία πολύ σημαντική επέμβαση! Ο Κρέσπι, μετά από ολιγωρία της άμυνας, βγήκε τετ α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε με τη μύτη του παπουτσιού του. Αυτή η ευκαιρία ίσως να ξύπνησε τους παίκτες του Αλμέιδα. Στη συνέχεια σοβαρεύτηκαν,  μείωσαν την πιθανότητα λάθους και έπαιξαν με ψυχραιμία μπροστά.

Στο 37’ ο Τσούμπερ προειδοποίησε με ένα ακόμα σουτ που κατέληξε άουτ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Ελβετός έβγαλε μία καταπληκτική σέντρα για τον Ελίασον στο δεύτερο δοκάρι με τον Σουηδό να πλασάρει για το 0-1.

Με 10 ο Αστέρας – Καθάρισε ο Μοχαμαντί

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, στο 52’, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Καστάνιο που έκανε σκληρό φάουλ στον Τσούμπερ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα με ηρεμία και χωρίς να βιαστεί στις ενέργειές της. Το δεύτερο γκολ επιτεύχθηκε από στατική φάση.

Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον, στο 77’, ο Μοχαμαντί που είχε λίγα λεπτά παρουσίας στο παιχνίδι, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 0-2, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι γηπεδούχοι με παίκτη λιγότερο έδειχναν ότι είχαν χάσει τις δυνάμεις τους.

Η ΑΕΚ όμως δεν έμεινε στα δύο! Πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 86’, ο Τσούμπερ έπιασε αριστοκρατικό πλασέ εκτός περιοχής και έγραψε το 0-3, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags