Facebook Pixel Ο παίκτης που πρέπει να παραδεχτούν οι ΑΕΚτζήδες! Δεν είναι ο Ελίασον ούτε ο Τσούμπερ – Το… έκαψε ο Χατζισαφί
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-22 19:01:00

Ο παίκτης που πρέπει να παραδεχτούν οι ΑΕΚτζήδες! Δεν είναι ο Ελίασον ούτε ο Τσούμπερ - Το… έκαψε ο Χατζισαφί

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Κομβικό το γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπως και η αποβολή του Καστάνιο. Απαράδεκτη η Αστυνομία στην Τρίπολη.

Η ΑΕΚ πάλεψε στην Τρίπολη, όπου έπαιξε με τη φωτιά και παραλίγο να πληρώσει στο πρώτο ημίχρονο την αφέλειά της, η οποία την οδήγησε σε πολλά λάθη (βλέπε Χατζισαφί). Είχε όμως έναν ήρωα που ίσως δεν μνημονεύτηκε όσο ο Ελίασον και ο Τσούμπερ, οι οποίοι βρήκαν γκολ και ασίστ! Αυτός είναι ο Στάνκοβιτς.

Γιατί ο Αυστριακός τερματοφύλακας ήταν αυτός που κατάφερε να μαζέψει δύο απανωτά λάθη του Χατζισαφί, ο οποίος πραγματικά το… έκαψε και πήγε να δώσει ασίστε σε αντίπαλο, αλλά με επεμβάσεις του συμπαίκτη του δεν χρεώθηκε την αποτυχία. Ήταν η αφορμή, για να σοβαρευτούν οι «κιτρινόμαυροι» και σε συνδυασμό με την κατσάδα από τον Αλμέιδα να μετριάσουν τις επιπολαιότητες που οδήγησαν σε αμυντική τρικυμία και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Το γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήρθε σε κομβικό σημείο, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια! Η αποβολή του Καστάνιο όμως στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους όμως ήταν εξίσου σημαντική για την έκβαση του παιχνιδιού. Ο Αστέρας παίζοντας με δέκα φαινόταν εξουθενωμένος και απλά έδειχνε, ότι ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού να πετύχει το γκολ που θα καθάριζε το ματς. Το σημείωσε ένας αμυντικός, ο Μοχαμαντί. Στο τέλος ο Τσούμπερ πέτυχε το γκολ που κυνηγούσε σε όλο το ματς και το άξιζε.

Είναι σημαντικό όμως ότι η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, μετά τη διακοπή (λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Euro) και την ήττα από τον ΟΦΗ, σε μία δύσκολη έδρα και μάλιστα έχοντας πέντε σημαντικές απουσίες, αυτές των Γκαρσία, Πισάρο, Γκατσίνοβιτς, Πόνσε και Μουκουντί.

 Η κριτική των παικτών

Στάνκοβιτς: Είναι ο άνθρωπος που κράτησε την ΑΕΚ όρθια σε στιγμές αφέλειας! Έκανε σημαντικές αποκρούσεις σε τετ α τετ που προήλθαν από λάθη της άμυνας. Στην ουσία ήταν και αυτός από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Ρότα: Από τους παίκτες που είχαν πολλά τρεξίματα σε όλο το παιχνίδι. Έκανε πολλά χιλιόμετρα.

Βίντα: Αντιμετώπισε πρόβλημα, αλλά έσφιξε δόντια και παρέμεινε μέχρι τέλους. Έδωσε πολλές μάχες. Τα προβλήματα ταχύτητας που είχε η άμυνα οφείλονταν μάλλον στο γεγονός, ότι ο Κροάτης υστερεί σε αυτόν τον τομέα λόγω ηλικίας και σωματοδομής.

Κάλενς: Κέρδισε πολλές μάχες στον αέρα. Εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Βέβαια η ΑΕΚ μέχρι να σκοράρει είχε κάποια θέματα αμυντικά.

Χατζισαφί: Έδωσε δύο φορές την ευκαιρία στον Αστέρα να σκοράρει από παιδαριώδη λάθη του. Ο Ιρανός δεν έκανε καλό παιχνίδι στην Τρίπολη και φάνηκε κουρασμένος.

Σιμάνσκι: Κατάπιε πολλά χιλιόμετρα στο χορτάρι. Έφαγε οδηγίες από τον Αλμέιδα να συμμετέχει περισσότερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Έδωσε μάχες.

Γιόνσον: Ο κλασσικός αθόρυβος Γιόνσον. Πίεζε ψηλά, είχε και ευκαιρία να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής.

Τσούμπερ: Μέχρι να σκοράρει η ΑΕΚ ήταν ο άνθρωπος που από τα πόδια του πέρασαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες. Το γκολ του Ελίασον 90% πιστώνεται στον Ελβετό. Γιατί έκανε μία καταπληκτική ενέργεια από αριστερά, έβγαλε γλυκιά σέντρα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και σημάδεψε εκεί που έπρεπε, στο δεύτερο δοκάρι. Στο τέλος βρήκε και το γκολ που έψαχνε, το οποίο σημείωσε με αρχοντική πλασεδάρα και το άξιζε.

Ελίασον: Σκόραρε και έβγαλε ασίστ για τον Μοχαμαντί! Μέχρι να βάλει γκολ έπρεπε να ακούσει τις φωνές του Αλμέιδα, για να ξυπνήσει, γιατί φαινόταν νωχελικός.

Μάνταλος: Εν τη απουσία του Γκαρσία και του Πόνσε, ανέλαβε ρόλο περιφερειακού επιθετικού πίσω από τον Αραούχο. Έδωσε μάχες στο γήπεδο, πέρα από μία κεφαλιά όμως, δεν συμμετείχε σε κάποια φάση για γκολ.

Αραούχο: Ήταν πολύ μαχητικός, δεν του δόθηκε όμως κάποια ευκαιρία για να σκοράρει.

Αλλαγές

Πινέδα: Μπήκε στο δεύτερο μέρος και η ΑΕΚ έγινε πιο κινητική, με καλύτερη κυκλοφορία και ενέργεια. Βέβαια την βοήθησε και η αποβολή του Καστάνιο.

Γαλανόπουλος: Αντικατέστησε τον Σιμάνσκι που είχε καταπιεί χιλιόμετρα. Έκανε τη δουλειά του, δηλαδή να κόβει μπαλιές προς τα μετόπισθεν.

Μοχαμαντί: Ήταν ο άνθρωπος που στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε και καθάρισε το ματς για την ΑΕΚ. Μάλιστα σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης. Σκόραρε δε για πρώτη φορά στην καριέρα του με κεφαλιά.

Ζίνι: Μπήκε στο δεύτερο μέρος και είχε μία καλή σέντρα για τον Τσούμπερ που έκανε κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να μετουσιώσει την πάσα σε ασίστ.

Φαν Βεέρτ: Διαδικαστική η αλλαγή του. Δεν πρόσφερε κάτι στο παιχνίδι.

Η συμπεριφορά της αστυνομίας

Στο ημίχρονο οι ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια λόγω χρήσης δακρυγόνων από την Αστυνομία. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε, ότι από τη στιγμή που κάνει συστάσεις στους οπαδούς της να είναι κόσμιοι και να τηρούν τις οδηγίες, δεν γίνεται η Αστυνομία να προκαλεί και να καταγγέλεται από την ΑΕΚ, ότι χτύπησε μέχρι και γυναίκες…

Στα γήπεδα, γενικότερα, πηγαίνουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Τα χημικά βλάπτουν την υγεία τους. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Δεν γίνεται όμως κάθε φορά που υπάρχει ένταση, η καταστολή να εφαρμόζεται με πρώτη κίνηση τη χρήση χημικών. Αυτό δείχνει ανικανότητα των δυνάμεων, οι οποίοι προκειμένου να μη συγκρουστούν επιλέγουν την εύκολη λύση, να «πνίξουν» τον υποτιθέμενο ταραξία…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags