Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Επιστροφή στις νίκες με... ρωσική επανάσταση - "Καθάρισε" για τον ΠΑΟΚ ο Οζντόεφ με γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-22 20:27:00

Επιστροφή στις νίκες με... ρωσική επανάσταση - "Καθάρισε" για τον ΠΑΟΚ ο Οζντόεφ με γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ο Ρώσος χαφ σκόραρε τα πρώτα του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, με φοβερή κεφαλιά και ανάποδο ψαλίδι, οδηγώντας τον Δικέφαλο σε νίκη με 2-0 επί του Ατρομήτου.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στην Τούμπα χάρη σε δύο γκολ του Μαγκομέντ Οζντόεφ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκουράζει αρκετούς βασικούς του παίκτες ενόψει της αναμέτρησης με την Αμπερντίν την Πέμπτη.

Ο Ρώσος μέσος έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς, αφού τα πρώτα του γκολ με τον ΠΑΟΚ ήταν αμφότερα εξαιρετικά. Στο 43' ο Οζντόεφ άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά, ενώ στο 51' πέτυχε ένα από τα γκολ της σεζόν, με τρομερό ανάποδο ψαλίδι.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 17 βαθμούς και βρίσκεται δύο πόντους μακριά από την κορυφή (σ.σ. εκκρεμεί το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός), αφήνοντας τον Ατρόμητο στην προτελευταία θέση με μόλις 3 βαθμούς και χωρίς νίκη.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κοτάρσκι, με τετράδα στην άμυνα τούς Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ και Μπάμπα, από δεξιά προς αριστερά. Μεϊτέ και Οζντόεφ πήραν θέση στον άξονα, ενώ Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Τάισον πλαισίωσαν τον σέντερ φορ, Σαμάτα.

Στο ντεμπούτο του με τον Ατρόμητο ως υπηρεσιακός τεχνικός, ο Γιώργος Κορακάκης κατέβασε την ομάδα του με σχηματισμό 5-3-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσιντώτας, Τζαβέλλας, Τσακμάκης και Ιμερέκοφ οι τρεις στόπερ, δεξί μπακ-χαφ ο Κεσχρίντα και αριστερό ο Ντε Μποκ. Γκονζάλες, Κούντε και Καμαρά συνέθεσαν την τριάδα στο κέντρο, ενώ οι Βαλένσια και Βέργος κινήθηκαν στην επίθεση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ατρόμητος πέτυχε να δώσει αργό τέμπο στην αναμέτρηση και έμεινε οχυρωμένος στο δικό του μισό καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με πρωταρχικό στόχο να περιορίσει τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε για πρώτη φορά στο 9', με τον Τάισον να πλασάρει από μετά από εκτέλεση έμμεσου φάουλ (υποδείχθηκε επειδή ο Κεσχρίντα πάσαρε στον Τσιντώτα και αυτός έπιασε την μπάλα με τα χέρια) και έξυπνη κομπίνα με τον Σαμάτα. Στο 20' σημειώθηκε η πρώτη τελική του Ατρομήτου, με τον Βέργο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει εύκολα, ενώ στο 25' ο Σάστρε είχε ένα σουτ για τον ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τον Τσιντώτα να διώξει σε κόρνερ.

Μετά το 30' ο ΠΑΟΚ βρήκε κάποιες συνεργασίες, ανέβασε αισθητά τον ρυθμό και πίεσε τον Ατρόμητο. Στο 32' ο Τσιντώτας μπλόκαρε μετά από αδύναμη προβολή του Κεντζιόρα, στο 33' το σουτ του Τάισον μετά από "1-2" με τον Ντεσπόντοφ σταμάτησε σε σώμα αμυντικού και στο 35' μία κεφαλιά του Σαμάτα υπό ασφυκτική πίεση κατέληξε άουτ. Στο 42' ο Βαλένσια δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία με προβολή μετά από επικίνδυνη αντεπίθεση του Ατρομήτου και σέντρα του Βέργου.

Στο 43' ο Τάισον δημιούργησε νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Σάστρε να τελειώνει τη φάση με δυνατό σουτ και τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Ντεσπόντοφ, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά και "κεραυνοβόλησε" τον Τσιντώτα, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο πρωταγωνιστή, καθώς ο Οζντόεφ σκόραρε για δεύτερη φορά, με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο. Έπειτα από γύρισμα του Ντεσπόντοφ και σουτ του Τάισον που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ντε Μποκ, ο Οζνόεφ επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ για το 2-0 του ΠΑΟΚ στο 51'!

Μετά το δεύτερο γκολ οι παίκτες του ΠΑΟΚ χαλάρωσαν και ο Ατρόμητος απείλησε την εστία του Κοτάρσκι τρεις φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 56' ο Ντε Μποκ σούταρε ελάχιστα άουτ από θέση διαγώνια αριστερά. Στο 58' ο Γιουμπιτάνα βρήκε χώρο, σούταρε και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 59' ο Νάσμπεργκ παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ προσπαθώντας να απομακρύνει σέντρα του Ντε Μποκ.

Στο 62' ο Οζντόεφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 64' ο Ντεσπόντοφ σούταρε λίγο άουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια και αριστερό πλασέ. Ο Ατρόμητος απέτυχε να σκοράρει με τον Βαλένσια να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Κοτάρσκι στο 74' και το άρχισε να "σβήνει". Στο 81' ο Σβαμπ σταμάτησε άθελά του με το κεφάλι το δυνατό σουτ του Σάστρε από πλεονεκτική θέση, στο 84' ακυρώθηκε γκολ του Μπράντον για οφσάιντ και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε (83’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νέσμπεργκ, Μπάμπα – Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Μεϊτέ – Ντεσπόντοφ (69’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ, Τάισον (69’ Κωνσταντέλιας) – Σαμάτα (69’ Τόμας).

Ατρόμητος (Κορακάκης, 5-3-2): Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Τσακμάκης (56’ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ (76’ Αθανασίου) – Κούντε (70’ Έρλινγκμαρκ), Έντερ (70’ Κούεν), Καμαρά - Βαλένσια, Βέργος (76’ Αντζιέλσκι)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags