Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πώς πίεζαν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον διαιτητή; Κερδισμένοι ΕΠΟ, Μπαλτάκος και… ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-23 15:36:00

Πώς πίεζαν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον διαιτητή; Κερδισμένοι ΕΠΟ, Μπαλτάκος και… ΑΕΚ

του Κώστα Γκόντζου
Πώς πίεζαν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον διαιτητή; Κερδισμένοι ΕΠΟ, Μπαλτάκος και… ΑΕΚ

Η απόφαση του Τριφύλλιού, τα όσα θολά γράφει το Φύλλο Αγώνα και γιατί μετά τα χθεσινά και όσα έγιναν στο Γ. Καραϊσκάκης, κάποιοι πέτυχαν αυτό που εδώ και μέρες έλεγαν ότι θα επιδιώξουν σχετικά με το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει ο Κώστας Γκόντζος

Περιμένοντας και εμείς με όλη την Ελλάδα να μάθουμε τι έγραψε τελικά ο διαιτητής του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη στο φύλλο αγώνα πριν τοποθετηθουμε, μείναμε τελικά με την... αναμονή καθώς το φύλλο αγώνα δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό και η όλη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει στο "ο λόγος μου ο λόγος σου".

Κι από κει και πέρα η τοποθέτηση του καθενός, επί της ουσίας να εναπόκειται στο.... με ποια ομάδα είναι και τι εντυπώσεις θέλει να προκαλέσει στους οπαδούς της ομάδας με την οποία είναι.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και πιο απλά βέβαια.

Γιατρός και διαιτητής να συμφωνούσαν αρχικά για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ μια κι έξω και να ήταν ΑΥΤΟΙ που θα αποφάσιζαν την διακοπή του παιχνιδιού και την απόσυρση των δύο ομάδων στα αποδυτήρια για τα περαιτέρω.

Εκεί τα πράγματα θα ήταν καθαρά και ούτε καν στα... δικαστήρια δεν θα χρειαζόταν να πάμε.

Η υπευθυνότητα θα ήταν του Ολυμπιακού και οι συνέπειες σύμφωνα με το γράμμα του νόμου γνωστές και μη αναστρέψιμες.

Δεν έγινε όμως έτσι το πράγμα.

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός "πρόλαβε" ουσιαστικά να προκαταλάβει την απόφαση του διαιτητή και να αποχωρήσει από το γήπεδο αμέσως σχεδόν μόλις διαπιστώθηκε το γεγονός.

Και φυσικά είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό ο Παναθηναϊκός και ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρός ήταν τελικά ή όχι ο τραυματισμός του Χουάνκαρ καθώς θα μπορουσε να επικαλεστεί σε πρώτη φάση κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παικτών του και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Όμως, ούτε κι αυτό έγινε καθώς ο γιατρός δεν μπορούσε να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα για το αν μπορεί ή δεν μπορεί τελικά ο Χουάνκαρ να αγωνιστεί.

Οπότε;

Οπότε πιάστ' αυγό και κούρεφτο.

Εδώ βέβαια υπάρχει και ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί για να ξέρουμε και ακριβώς τι έγινε.

Το ποιός πήρε την απόφαση να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το γήπεδο χωρίς να έχει προηγηθεί η διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος από κατήγορος να μεταβληθεί σε κατηγορούμενο ο Παναθηναϊκός για μια υπόθεση λίγων λεπτών πριν πάρει την συγκεκριμένη απόφαση.

Γιατί αν ακολουθιόταν η λογική σειρά των πραγμάτων, περίμενε δηλαδή ο Παναθηναϊκός να διαπιστώσει ο διαιτητής την τραυυματισμό του παίκτη και διατάξει την έστω και προσωρινή διακοπή του αγώνα και την αποσυρση των δύο ομάδων στα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός θα ήταν τώρα "καβάλα στ' άλογο" και δεν θα συζητάμε και τίποτα σχεδόν απ' όσα συζητάμε.

Λογικά μια απόφαση τέτοιας βαρύτητας την παίρνει ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ήταν εντολή Αλαφούζου να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός, ή ήταν πρωτοβουλία κάποιου στελέχους της ΠΑΕ που βρίσκεται εκείνη την στιγμή στο γήπεδο με οποιαδήποτε ιδιότητα;

Κι αν έγινε το δεύτερο ενημερώθηκε ο Αλαφούζος και συμφώνησε ή βρέθηκε και ο ίδιος προ τετελεσμένου γεγονότος;.

Αυτά είναι τα δεδομένα τα οποία κι αυτά επίσης είναι θολά και χωράνε διάφορες ερμηνείες ανάλογα με την οπτική που τις βλέπει ο καθένας.

Μια πρώτη ματιά μετά και το φύλλο αγώνα που είδε το φως της δημοσιότητας, θέλει τον Ολυμπιακό σαν γηπεδούχο υπεύθυνο για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ και τα όσα ακολούθησαν.

Από την άλλη υπάρχει κι αυτή η  ασάφεια στο φύλλο αγώνα στο σημείο που λέει και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό να αλλάξει την απόφασή του.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό δηλαδη;

Πως πίεζαν και οι δύο ομάδες να αλλάξει την απόφαση του, αφού λογικά η μία από τις δύο είχε όφελος από την μέχρι τότε απόφασή του την οποία τον... πίεζε να αλλάξει;

Συμπερασματικά.

Η ουσία είναι τα εξής.

Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια, αυτή η ιστορία με τους υποτίθεται "ανεγκέφαλους" που πετουν ότι βρουν και τραυματίζουν παίκτες, προπονητές, παράγοντες του αντιπάλου την ώρα των αγώνων, κάποια στιγμή θα πρέπει να τιμωρηθεί και αυστηρά και παραδειγματικά.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να σταθεί στα γεγονότα του συγκεκριμένου παιχνιδιού και πάνω απ' όλα να πείσει ότι ο ίδιος δεν έκανε ό,τι έκανε επειδή... βρήκε την ευκαιρία να μην συνεχίσει το παιχνίδι για μια σειρά λόγους, αλλά γιατί αυτό ήταν το σωστό να κάνει σύμφωνα με όσα έγιναν.

Ο Παναθηναϊκός επίσης θα πρέπει να σταθεί για την απαίτηση οποιασδήποτε απόφασης σε βάρος του Ολυμπιακού, στο συγκεκριμένο γεγονός του συγκεκριμένου παιχνιδιού και όχι στο... οπαδικό θυμικό του ανάλογα με τι έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλα παιχνίδια και τι τιμωρίες έχει δεχτεί ο ίδιος.

Και κάτι ακόμα.

Κερδισμένοι ουσιαστικά από την όλη ιστορία είναι το σύστημα ΕΠΟ, Μπαλτάκου, Μάνταλου και εμμέσως και ΑΕΚ, καθώς μετά τα χθεσινά πέτυχαν αυτό που εδώ και μέρες έλεγαν κάποιοι ότι θα επιδιώξουν.

Να κάνουν δηλαδή μπάχαλο και να διαλύσουν την ενιαία στάση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κόντρα στην κατάσταση που έχουν επιβάλλει τα τελευταία χρόνια και να μεταφερθεί το σκηνικό από κόντρα μεταξύ ΑΕΚ, ΕΠΟ κ.λ.π. από τη μια και Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού από την άλλη, σε αδυσώπητη κόντρα ανάμεσα στους δύο «συμμάχους» με την ΕΠΟ την ΑΕΚ και τα σχετικά α φεύγουν προσωρινά απ΄το προσκήνιο και να συνεχίζουν όσο γίνεται πιο αθόρυβα και χωρίς δημόσια πίεση την "δουλειά τους".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα για το ντέρμπι από Φινοκαλιώτη! Ξεκάθαρος ο κανονισμός για διακοπή - Δίκαιη αποβολή στην Τρίπολη 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags