Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα στο ντέρμπι - Για αυτό είναι υπαρκτό το σενάριο συνέχειας του Ολυμπιακός - ΠΑΟ - Τα επόμενα βήματα
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-23 18:48:00

Νέα δεδομένα στο ντέρμπι - Για αυτό είναι υπαρκτό το σενάριο συνέχειας του Ολυμπιακός - ΠΑΟ

Sportdog Team
Νέα δεδομένα στο ντέρμπι - Για αυτό είναι υπαρκτό το σενάριο συνέχειας του Ολυμπιακός - ΠΑΟ

Μπορεί η αναμέτρηση του Καραϊσκάκης να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, με την τύχη του τώρα να βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες, όμως το σενάριο να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε είναι υπαρκτό.

ΕΠΟ: Μια κροτίδα που έπεσε και ο τραυματισμός του Χουάνκαρ ήταν η αφορμή να μην τελειώσει ποτέ το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, με τον διαιτητή Μαρέσκα να παίρνει την απόφαση για την διακοπή του και πλέον η τύχη του να κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες μετά την κλήση των δύο ομάδων σε απολογία, έχοντας σαν γνώμονα το φύλλο αγώνα και την ιατρική γνωμάτευση.

Βέβαια αυτό που δεν έχει ακουστεί τόσο είναι πως δεν είναι απίθανο το παιχνίδι του Καραϊσκάκης να συνεχιστεί από το λεπτό που διακόπηκε, δηλαδή το 50ο λεπτό, μιας και το άρθρο 21 είναι αυτό που το αναφέρει και ειδικά με όσα γράφει ο Ιταλός διαιτητής στο φύλλο αγώνα μόνο φανταστικό σενάριο δεν φαντάζει.

"Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο. Άρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα.

Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξανά αρχίσει ο αγώνας", αναφέρει σε ένα σημείο του φύλλου αγώνα ο Μαρέσκα.

Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει ότι ο αγώνας δεν σταμάτησε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, αλλά επειδή ο γιατρός δεν μπορούσε να βγάλει οριστική γνωμάτευση για τον Χουάνκαρ με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο, ζητώντας την επιστροφή των ομάδων στο γήπεδο, ώστε να ολοκληρωθεί το ντέρμπι και να μην υπάρχει μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών.

Το άρθρο 21 του ΚΑΠ:

"Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επανορίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τον χρόνο της διακοπής (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κ.λπ.), την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα που αρχικά είχε ορισθεί".

Σε άλλο σημείο τονίζει: "Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντα αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν συνολικά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ακόμα και όσοι είχαν αντικατασταθεί αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, λόγω αποβολής ή συμπλήρωσης κίτρινων καρτών κατά τον ενδιάμεσο χρόνο.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές στον διακοπέντα αγώνα εκτίονται κανονικά στους αγώνες που τον ακολουθούν, ακόμη και σε άλλη ομάδα, αν ένας τιμωρηθείς ποδοσφαιριστής πάρει στο μεταξύ μεταγραφή, ενώ στην περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε.

Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του", αναφέρει το επίμαχο σημείο του ΚΑΠ.

Τα βήματα που... έρχονται

Αυτό πλέον που αναμένεται, λογικά το επόμενο 48ωρο, είναι οι κλήσεις από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, όπου και θα φανούν αναλυτικά τα άρθρα για τα οποία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα απολογηθούν, ενώ στη συνέχεια, λογικά την Παρασκευή (27/10) θα οριστεί η δικάσιμος, με το σενάριο αναβολής να είναι πιθανό, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος βαθμός είναι η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ όπου θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, ενώ λόγω του ότι πλέον στη χώρα δεν υπάρχει τριτοβάθμιο όργανο το επόμενο βήμα είναι το CAS που θα εξετάσει την υπόθεση από την αρχή της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags