Το παρών στη διαδικασία από πλευράς Ολυμπιακού έχουν δώσει ο Κώστας Καραπαπάς, ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος και οι νομικοί εκπρόσωποι Γιάννης Χατζησσαβάογλου και Δημακόπουλος.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Δημακόπουλος ξεκίνησε την απολογία λέγοντας:

«Εμείς σήμερα κινούμεθα σε αναζήτηση εγγράφων. Δεν έχουμε λάβει γνώση από τα έγγραφα του "Υγεία" ούτε από τις έρευνες της αθλητικής βίας. Είδαμε ότι ζητήσατε συμπληρωματική έκθεση. Είναι μια απόλυτη διαφοροποίηση και αυτοαναίρεση του διαιτητη. Κινούμαστε σε αναζήτηση στοιχείων που η άλλη πλευρά έχει στα χέρια της. Πως εμείς θα σχολιάσουμε στοιχεία που ενδεχομένως εμφανιστούν κι εμείς δεν έχουμε. Θα πρέπει να παρασχεθεί η ευχέρεια στον Ολυμπιακό να λάβει γνώση των στοιχείων. Ζητάμε να έχουμε το χρονικό περιθώριο ώστε τουλάχιστον με υπόμνημα μας να εκφέρουμε τον αντίλογο μας σε αυτά τα στοιχεία. Το τμήμα αθλητικής κάνει μια έρευνα και εκει δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Από το Υγεία έχουμε μόνο το εξιτήριο και όχι την γνωμάτευση. Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία των γιατρών των δύο ομάδων, εκφέρουν γνώμη για να ικανοποιήσουν την ομάδα τους. Θα πει κανείς ότι μεροληπτούν. Αν η ποινική διαδικασία έχει ιατροδικαστική έκθεση θα ειναι σημαντικό στοιχείο. Αν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που θα βοηθήσουν δεν μπορούν να μείνουν αξιοποίητα. Αν πήγε κάποιος γιατρός και έκανε εξέταση... Το αίτημα να έχουμε την ευχέρεια να λάβουμε τα στοιχεία και να εκθέσουμε τις απόψεις μας με υπόμνημα».

Πάντως από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός τόνισε πως έχουν σταλεί όλα τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της κι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η Πειθαρχική Επιτροπή εκδίδει αποφάσεις αυθημερόν, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, αν δοθεί προθεσμία μέχρι αύριο για υπομνήματα.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού στην αίθουσα για την απολογία για το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, βρίσκονται ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο δικηγόρος Βαγιάκος και ο ο γιατρός της ομάδας, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος

Υπενθυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κληθεί σε απολογία αλλά έχει καταθέσει κύρια παρέμβαση για να παραστεί στην εκδίκαση και ζητάει το μηδενισμό του Ολυμπιακού.